Koolhydraatarme vanille cake

A piece of cake

Wie zegt dat wanneer je op dieet bent je geen cake mag eten? Ikke niet en dat zal ik ook nooit zeggen, pfff ik ben niet gek! Sterker nog, ik eet gewoon cake wanneer ik dat wil! Wanneer je op dieet bent of je lifestyle veranderd zijn er genoeg opties om toch nog lekker te kunnen snoepen. Je moet er alleen wat  moeite voor doen en gewoon je eigen verantwoorde lekkernijen zelf maken. A piece of cake joh! Er zijn genoeg recepten op internet te vinden en daar zit echt wel iets voor jou tussen. Tegenwoordig zijn er zelfs vervangende recepten voor slagroomtruffels, slagroomsoezen, gevulde koeken en ga zo maar door. Zo kwam ik ook een verdwaald recept tegen in een facebook groep voor een koolhydraatarme vanille cake. Van wie het originele recept is weet ik helaas niet omdat ik er steeds andere variaties van voorbij zie komen. Ik heb er zelf ook mijn eigen draai aan gegeven, omdat ik toch het zoete er een beetje in miste. Tja ik ben en blijf een zoetekauw he, maar dan op de verantwoorde manier.

Koolhydraatarme vanille cake

Na het avondeten heb ik altijd trek in iets zoets. Normaal gesproken zou ik een stuk chocolade of een stroopwafel pakken om mijn trek te stillen. Gelukkig heb ik dit niet in huis, dus er valt weinig te pakken. Gisteren na het avondeten had ik het weer, trek in iets zoets. Ondanks dat ik best moe was en eigenlijk graag op de bank wilde hangen, ben ik toch maar de keuken in gedoken om de koolhydraatarme vanille cake te bakken. Wat was ik blij dat ik toch even door mijn moeheid heen had geprikt, want de cake is, al zeg ik het zelf… perfect gelukt en erg smakelijk. Hallelujah! Ik heb zelfs een stuk meegenomen naar mijn werk voor tussendoor. Nu ben je vast en zeker nieuwsgierig geworden naar hoe je de suikervrije en koolhydraatarme vanille cake maakt, dat ga ik je nu vertellen.

Wat heb je nodig?

-150 gram amandelmeel
-60 gram smart proteïne vanille poeder
-6 eieren
-100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
-200ml slagroom (vloeibaar)
-4 theelepels bakpoeder
-1 dopje vanille extract of Vanillepoeder van Dekruidenbaron
-2 eetlepels Sukrin (optioneel)

 

Hoe maak je de cake?

Verwarm de oven voor op 175 graden, en vet een cakeblik in. Klop de 6 eieren met een mixer 4 minuten luchtig, daarna voeg je roomboter, proteïne poeder, Sukrin, bakpoeder en het vanille extract toe. Mix dit even goed door elkaar, dan voeg je het amandelmeel en de slagroom toe en laat je mixer even een paar minuten het werk doen totdat je een egale massa hebt. Pak je cakeblik en vul dit met het mengsel. De cake bak je af in 45 tot 50 minuten of langer, niet alle ovens zijn hetzelfde.

Heb je het idee dat de cake te snel bruin word en het te hard gaat zet je oven dan een paar graden lager en hou het goed in de gaten. Je kan natuurlijk altijd even checken met een satéprikker of je cake klaar is.

Ik moet je nog wel even melden dat deze cake een beetje nattig blijft van binnen maar dat maakt hem niet minder lekker. Zelf ben ik dit wel gewend aangezien ik al vaker koolhydraatarme baksels heb gemaakt. Bewaar hem sowieso in de koelkast.

koolhydraatarme vanillecake

Ziet er toch heerlijk uit? Zo heb je toch jouw snoepmomentje en nog verantwoord ook! Deze cake komt bij mij vaker op tafel. Yes!

Bak jij weleens gezonde tussendoortjes? En waar stil jij je trek mee wanneer je op dieet bent?

Bewaren

Bewaren

9 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.