Cheatmoment, voorlopig doe ik er niet aan

Het perfecte cheatmoment

Vrijdagavond, het weekend is aangebroken. Naast mij op de bank ligt een zak Fudge, die mijn dochter net heeft opengetrokken. Op tafel ligt er een onaangebroken zak chips, paprika… Mijn favoriet. Schuin tegenover die zak chips, chilt er een zak borrelnootjes en naast de tafel staat er een halve fles ijskoude Sprite op de grond. De resten van de afhaalmaaltijd liggen nog na te geuren. Turkse pizza en een broodje döner met alles erop en eraan… Het perfecte cheatmoment en begin van een lui weekend met dekentjes en veel films.

Niks, nakkes, nada!

Yep true story! Zo heb ik aardig wat weekenden ingeluid. Junkfood, gezelligheid en geen reet uitvoeren. But not anymore! Terwijl de rest zich volpropt met alles wat er te vreten valt heb ik netjes mijn bordje met lot’s of snijbonen en 2 slavinken leeggegeten. En weet je, het was nog lekker ook. In mijn update van vorige week vertelde ik al dat ik verbaasd was dat het mij zo goed afging. En verbaasd dat ben ik nog steeds. Ik, die al 3 weken lang zonder enige moeite van alles wat slecht voor je is af kan blijven. Geen enkel cheatmoment, geen enkel snoepje. Niks, nakkes, nada! En ik denk dat het hebben van geen enkel cheatmoment werkt. Normaal had ik één keer in de week een dag waarop ik mezelf trakteerde op lekkers. Maar dan sloeg ik vaak ook meteen door, tja ik heb een stuk chocolade op dan mag ik nog wel een halve reep, of een gevulde koek, of dit of dat… En dan ging het ineens weer mis, want dan was er geen houden meer aan. Dus nee voorlopig geen cheatmoment meer, behalve de suikervrije en koolhydraatarme baksels die ik maak. Mijn lichaam is nu al een paar weken gewend aan suikervrij eten en ik denk dat het slim is dat ik het zo hou.

Geen snoeperijen meer in huis

Mijn dochters zijn er niet zo blij mee dat er doordeweeks geen snoeperijen meer in huis worden gehaald, maar dat is mooi pech. Wil je iets te snoepen, dan loop je zelf maar naar de winkel, koop je snoep en doe je ding maar laat mij er buiten! Lol… Tja het is even wennen, van een volle snoepkast naar een lege snoepkast, maar uiteindelijk is het ook voor hun eigen bestwil. Het minderen met suiker was bij hun ook gewoon nodig. Al moet ik wel elke dag geklaag aanhoren dat er niets lekkers in huis is. Whatever! Eet een appel ofzo!

Zo min mogelijk op de weegschaal

Hoeveel ik ben afgevallen deze week weet ik niet. Ik heb besloten dat ik zo min mogelijk op de weegschaal ga staan. Één keer in de maand is genoeg. Sowieso merk ik het toch wel aan mijn kleding wanneer dat losser gaat zitten. Wat ik ook echt fijn vind is dat ik ook al merk dat ik meer energie heb, ik ben niet zo snel moe meer en ik kom makkelijker mijn bed uit in de ochtend zonder wazig hoofd. Lekker doorgaan zo, dan kom ik er wel!

Ben jij ook bezig met gezonder eten? Sta jij jezelf wel een cheatmoment toe?

Foto lippen, junkfood via Shutterstock

 

4 Comments
 • marije
  januari 22, 2017

  Goed dat je jezelf geen cheatmoment toe staat. Zo maak je het juist makkelijker om helemaal door te slaan.

  Goed bezig hoor!

  • Savethemama
   januari 22, 2017

   Ja precies, meestal vraagt één hapje zoetigheid om meer.

 • rachel
  januari 22, 2017

  cheat moments zijn een no go hier zo hahah, je hebt het gewoon niet nodig en als je even doorzet merk je ook dat je het gewoon niet nodig hebt 😀 en als je dan toch “los” wilt gaan pak je maar een stuk komkommer of een paar snoeptomaatjes. tuurlijk gaat er hier wel eens een chippie naar binnen maar dat is hoofdzakelijk bij mij maar bij de rest niet zo
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 21 januari ’17, voetballen mag niet en afgelast, ado en verder niet veelMy Profile

 • MamaIssues
  januari 22, 2017

  Super goed van je!!
  Ik probeer ook zoveel mogelijk op te letten wat ik eet maar ook wat mijn kids eten.
  Ik moet zeggen dat het meestal wel goed gaat maar af en toe……..Gaat het wel eens mis.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.