Bloemkool nasi
Vroeger vond ik bloemkool stinken als ik weet niet wat, maar tegenwoordig vind ik het super lekker. Of het nu gekookt is met een kaassausje eroverheen of een lekkere bloemkool ovenschotel… Heerlijk! Met bloemkool kun je eindeloos variëren. Laatst probeerde ik de bloemkool pizzabodem die ook erg in de smaak viel en eergisteren maakte ik voor het eerst bloemkool nasi. Yep, bloemkool nasi! Gewoon nasi als hoe je dat gewend bent maar je vervangt de rijst door bloemkoolrijst.
Bloemkoolrijst zelf maken
Ik kocht de kant en klare bloemkoolrijst gewoon bij Albert Heijn, lekker makkelijk en geen extra afwas. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de bloemkoolrijst zelf te maken. Daar heb je wel een keukenmachine voor nodig of een rasp en natuurlijk een bloemkool. En eigenlijk is het heel simpel. Je hakt de bloemkool in stukken en stop deze stukken in de keukenmachine tot je een soort rijstkorrels hebt. Ook de stronk kun je gewoon eten dus die stop je er ook gewoon bij.
Wat heb je nodig voor bloemkool nasi voor 2 personen?
-Een bakje bloemkoolrijst (AH) of een hele bloemkool die je zelf tot rijst vermaalt.
-Een kipfilet
-1 ui
-100 gram peultjes
-1 prei
-Ketjap naar smaak
-Teentje knoflook
-1 theelepel nasikruiden (ik kocht deze bij Xenos)
-Scheutje olijfolie
Hoe maak je de bloemkool nasi?
Kook de kipfilet en laat even afkoelen. Heb je geen zin om te wachten dan kan je er wat koud water over laten stromen. Ondertussen snij je de ui fijn en pers je daarbij het teentje knoflook uit. Snij de peultjes in reepjes en maak ook de prei klaar. Wanneer de kipfilet is afgekoeld kan je het gaan pluizen. Je kan dit met twee vorken doen en zo de kip uit elkaar trekken, maar ik deed het gewoon met mijn handen.
Verwarm een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Doe de gepluisde kipfilet erbij met twee eetlepels ketjap en roerbak dit even goed door. Dan voeg je de prei en peultjes toe en laat dit nog even mee bakken. Je kan er voor kiezen om de bloemkoolrijst eerst twee minuten te koken of je roerbakt het gewoon ongekookt met de kipfilet mee. Zelf heb ik het van tevoren gekookt zodat het roerbakken sneller ging. Roerbak de nasi totdat de bloemkoolrijst gaar is, dan doe je het theelepeltje nasikruiden erbij, nog wat ketjap naar smaak en roerbak dit nog heel even door. En dan kan je eindelijk genieten van je overheerlijke bloemkool nasi.
Wie er op is gekomen om rijst van bloemkool te maken weet ik niet, maar wat een uitvinding! Je kan er niet alleen nasi mee maken maar volop andere gerechten. De bloemkool nasi is echt super lekker en het proeft ook echt gewoon als nasi. De bloemkool smaak proef je totaal niet, dat kan je echt van mij aannemen. Mijn jongste dochter lust normaal gesproken dus echt geen bloemkool maar op deze manier vond ze het erg lekker. Ze zei dan ook… je proeft die bloemkool nog geeneens. Missie geslaagd dus!
Heb jij al eens bloemkool rijst gegeten? Mocht je dit recept proberen, laat het mij even weten en tag mij vooral in je foto’s op social media.
He he
Ik zat al op je recept te wachten :p
Ga ik binnenkort zeker maken!!!
Leuk! Laat je even weten hoe het was?
Goedendag hoeveel koolhydraten zitten er in dit nasi gerecht?😁
Het ziet er lekker uit! En ik vind het geruststellend dat je zegt dat je de bloemkool echt niet proeft, want dat was mijn grote zorg.
Haha jij houdt dus niet van bloemkool?
jaaaa ik eet het ook!! alleen kook ik de bloemkool niet want vind het dan te papperig worden
Bij mij was het niet papperig, had de courgette dan ook maar 2 minuutjes gekookt. Lekker he die nasi?