De laatste tijd staat koken me steeds minder aan. Soms weet je gewoon niet meer wat je nu weer op tafel moet zetten. Die lust dit niet, die lust dat niet en elke week hetzelfde menu word je op een gegeven moment ook zat. Je zal misschien denken, er zijn genoeg recepten op internet te vinden, ja dat klopt maar ik heb gewoon niet altijd zin en tijd om op zoek te gaan naar recepten. Omdat ik hier thuis nogal moeilijke eters heb duurt het vaak te lang om een perfect recept te vinden wat iedereen lust en ik vertik het om twee verschillende potten te koken. Dat doen we mooi niet meer!
Ik ben dus toch maar op zoek gegaan en typte op Google: recept noedels en kip. Deze producten had ik toevallig in huis dus daar moest ik wat mee zien te maken. Ik kwam terecht op de website van HelloFresh en daar kwamen verschillende recepten met noedels en kip naar boven. Via elk recept kreeg ik een beetje inspiratie binnen en is het een snelle wokschotel met kip en zoetzure komkommer geworden. Lekker met een gebakken eitje en kroepoek erbij.
Mocht je denken, hey dat klinkt lekker, blijf dan vooral even doorlezen voor het recept. Nou ja eigenlijk twee recepten, want de zoetzure komkommer maak je al een paar uur van tevoren.
Hoe maak je de zoetzure komkommer?
De zoetzure komkommer is zeer makkelijk om te maken. Het liefst maak je deze een tijdje van tevoren voor je aan de noedels met kip gaat beginnen. Zo kan het azijnmengsel goed intrekken in de komkommer voor die heerlijke frisse smaak.
Je hebt nodig:
- 1 komkommer
- 300 ml azijn
- 300 ml water
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 1,5 theelepel zout
Zo maak je het:
Doe alle benodigdheden in een steelpannetje en roer het alvast goed door elkaar. Verwarm dit op een laag vuurtje tot de suiker en het zou opgelost zijn. Het hoeft niet te koken dus. Je kunt dan even proeven of het naar jou smaak is, zo niet dan kun je naar wens altijd nog een beetje suiker of azijn erbij doen. Wanneer de smaak naar je zin is zet je het pannetje even aan de kant.
Was de komkommer en snij deze in de lengte doormidden. Leg de twee lange stukken komkommer naast elkaar en snij er nu niet al te dikke schijfjes van. Je krijgt nu halve maantjes, perfect! De gesneden komkommer doe je in een goed schoongemaakte glazen pot. Je kunt de pot na het afwassen nog even naspoelen met kokend water zodat je zeker weet dat alle bacterien gedood zijn.
Giet nu het azijnmengsel over de komkommer en sluit de pot goed af. Laat het goed intrekken en na een tijdje kun je heerlijk smullen van jouw eigengemaakte zoetzure komkommer. Zorg ervoor dat je de komkommer met schoon bestek uit de pot schept, dan kan je de overgebleven komkommer nog een aantal weken bewaren in de koelkast.
Benodigdheden noedels met kip (4 personen):
- 600 gram kipfilet, in blokjes gesneden
- 1,5 verpakking woknoedels (conimex)
- 1,5 gele ui (gesnipperd)
- 80 gram roomboter
- 50 ml olijfolie
- 5 gram zwarte peper
- 8 gram zout
- 5 gram paprikapoeder (mild)
- 8 gram kerriepoeder
- 4 laulierblaadjes
- 70 ml ketjap manis
- 550 ml water
Snelle wokschotel, kip, noedels en zoetzure komkommer
Zo maak je de noedels met kip:
Smelt eerst de roomboter, vervolgens doe je de olijfolie erbij en verwarm dit goed op middelhoog vuur. Voeg de blokjes kip, het zout, de kruiden en de laulierblaadjes toe. Schep dit goed door elkaar en bak dit voor 8 minuten. Dan voeg je de gesnipperde ui toe en laat dit nog even doorbakken voor ongeveer 5 minuten.
Nu is het tijd om de ketjap en het water erbij te gieten. Schep dit ook even goed om en dan leg je de noedels erboven op. Dan kan je de deksel van de pan erop doen, zet het vuur ietsiepietse lager en laat lekker doorkoken tot bijna al het vocht is verdampt. Ondertussen kun je alvast de eieren bakken en de tafel dekken. Wat ik nog wel even heb gedaan is de noedels omdraaien zodat ze sneller zacht worden.
Mocht je thuis grote eters hebben kun je het recept altijd vermeerderen. Ik krijg altijd te horen dat ze het te weinig vinden. Volgende keer zal ik ook een grotere portie maken maar dan moeten ze het opeten ook! Maar dat zal vast geen moeite zijn want deze snelle wokschotel met kip en zoetzure komkommer is echt erg lekker!
Zie jij soms ook zo op tegen het elke dag weer bedenken van een lekkere avond maaltijd?