Koolhydraatarme kaas bloemkool ovenschotel

Makkelijke koolhydraatarme kaas bloemkool ovenschotel

Een heleboel van jullie zullen het met me eens zijn. Bloemkool en kaas zijn de perfecte combinatie! Zelf ben ik een echte kaaskop, ik hou er van om lekker een plakje of blokje tussendoor in mijn mond te proppen. En bloemkool is momenteel mijn favoriete groente. Voor mij doen best apart want vroeger kreeg ik het echt niet weg. Maar ik heb zoveel leren eten tijdens mijn koolhydraatarme avontuur dat mijn moeder echt trots op me zou zijn haha. Laatst plaatste ik ook al een recept met bloemkool en kaas maar het recept voor deze koolhydraatarme kaas bloemkool ovenschotel is toch net weer even iets anders. Wel net zo lekker!

Wat heb je nodig voor de koolhydraatarme kaas bloemkool ovenschotel

 • 2 zakken diepvries bloemkoolroosjes á 450 gram per zak (of verse bloemkool)
 • 120 gram roomkaas op kamertemperatuur ( ik gebruikte Monchou)
 • 150 ml zure room
 • 170 gram geraspte cheddar cheese
 • 250 gram gerookte spekjes
 • 40 gram lente ui
 • 1 theelepel zout
 • halve theelepel zwarte peper
 • 1/4 theelepel knoflookpoeder

Zo maak je het

 • Verwarm je oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
 • Kook de bloemkool in een ruime pan met water beetgaar, zo’n 5 minuten. Giet daarna af in een vergiet* en zet even apart.
 • In een kom meng je de zure room en roomkaas goed door elkaar. Dan voeg je de cheddar cheese, spekjes, lente ui, zout, peper en knoflook poeder erbij en meng het goed door. Doe dan de nog warme bloemkoolroosjes ook in de kom en mix het lekker door elkaar.

koolhydraatarme kaas bloemkool ovenschotel

koolhydraatarme kaas bloemkool ovenschotel

 • Giet het hele mengsel in de ingevette ovenschaal en schuif deze in de oven voor ongeveer 20 tot 25 minuten. De koolhydraatarme kaas bloemkool ovenschotel is klaar wanneer de kaas goed is gesmolten en de saus lekker bubbelt.

*Ik gebruik in plaats van een vergiet vaak een zeef dat vind ik soms net iets makkelijker in de hand liggen. De mijne is kapot dus ik moet een nieuwe zeef kopen, maar dat doet er niet toe. Voor jullie verder een tipje tussendoor.

ovenschotel koolhydraatarm

ovenschotel koolhydraatarm

De volgende dag ook lekker als lunch. De smaak is de volgende dag eigenlijk lekkerder vind ik.

Hou jij van de combinatie kaas en bloemkool?

Koolhydraatarme kaas bloemkool ovenschotel

Uitgelichte foto via Shutterstock.

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.