Eindelijk heb ik koolhydraatarme bloemkool Mac & cheese gemaakt
Al een hele lange tijd stond koolhydraatarme bloemkool Mac & cheese op mijn te maken lijstje maar steeds kwam het er niet van. Hoe meer ik er aan dacht, hoe meer mijn smaakpapillen op hol sloegen. Ken je dat, dat je ergens al heel lang trek in hebt en wanneer je het voor je ziet dat je bijna gaat kwijlen en het zo snel mogelijk in je mond wilt stoppen? Nou dat had ik dus gisteren, terwijl ik nog geeneens zeker wist of het recept echt zo goed zou smaken als dat ik in gedachten had. Gelukkig heb ik goed nieuws, want het recept was om je vingers bij af te likken. Zelfs de volgende dag heb ik het weer gegeten omdat ik nog over had en bloemkool en kaas zijn sowieso een match made in heaven! Ik was trouwens eerst aan het twijfelen of ik het wel mac & cheese moest noemen want ja er zit natuurlijk geen macaroni in. Maar ja wanneer je de naam van het recept leest weet iedereen meteen wat ik bedoel, toch?
Wist je trouwens naast dat bloemkool supergezond is ook dat:
Bloemkool het verouderingsproces tegenhoudt?
Bloemkool zit boordevol antioxidanten; beta-caroteen, kamferol, quercetine, rutine en nog veel meer. Deze stoffen houden het verouderingsproces tegen en beschermen tegen vervuiling.
Nou dat wordt nog veel meer bloemkool eten en met dit recept help ik je daar een beetje bij haha.
Benodigdheden koolhydraatarme bloemkool mac & cheese
Het moge duidelijk zijn dat je bloemkool en kaas nodig hebt voor dit recept en eigenlijk verder niet zo veel meer.
- 1 grote bloemkool of 2 zakken diepvries bloemkoolroosjes á 450 gram per zak (AH)
- 200 ml ongeklopte slagroom
- 80 gram roomkaas (ik gebruikte Monchou)
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 200 gram geraspte cheddar cheese
- 80 gram geraspte mozarella
- 40 gram Parmezaanse kaas
- peper en zout
Hoe maak je de koolhydraatarme bloemkool mac & cheese?
Verwarm je over voor op 180 graden
Kook de bloemkoolroosjes in 5 tot 7 minuten beetgaar. Giet af in een vergiet, laat een beetje afkoelen en stort de roosjes daarna nog even in een schone theedoek, draai de theedoek daarna dicht en knijp zoveel mogelijk het vocht er uit. Knijp niet te hard anders gaan je bloemkoolroosjes kapot en heb je puree of iets dergelijks. Vet een ovenschaal in en doe de bloemkoolroosjes alvast in de schaal. Voeg zout en peper naar smaak toe.
In een steelpannetje op laag vuur schenk je de slagroom, verwarm dit tot het net niet kookt. Blijf er wel bij staan en roer met een garde steeds even door anders komt er een velletje op. Strooi al roerend de knoflook en uienpoeder erin.
Dan doe je de roomkaas er bij en blijf met een garde goed roeren tot de roomkaas helemaal gesmolten is. De cheddar cheese mag er nu ook bij. Hiervoor geldt hetzelfde, goed doorroeren.
Voeg nu de mozarella toe en yep weer goed doorroeren. Blijf roeren tot de saus wat dikker is.
Giet nu het mengsel over de bloemkoolroosjes en met gebruik van een pollepel zorg je dat alle roosjes lekker in de kaassaus zwemmen. Als laatste sprinkel je de Parmezaanse kaas over het gehele mengsel. Nu mag je eindelijk de ovenschaal in de oven schuiven. Bak de koolhydraatarme bloemkool mac & cheese af in ongeveer 20 minuten tot de Parmezaanse kaas goudbruin is. Let wel op, want iedere oven is anders.
Ik had er lekker een beefburger bij en nog wat salade. Maar je kunt het het natuurlijk zelf combineren hoe jij wilt. Het was echt smullen geblazen, maar ik hou dan ook heel erg van kaas en bloemkool is 1 van mijn favoriete groentes.
Ga jij deze koolhydraatarme bloemkool mac & cheese maken?
Klik hier voor meer koolhydraatarme recepten.
Uitgelichte foto via Shutterstock
One comment