Koolhydraatarme amandelmeel cupcakes

Smeuïge koolhydraatarme  amandelmeel cupcakes

Wie zegt dat je tijdens je dieet of nieuwe levensstijl nooit eens even lekker mag snoepen is gek. Genoeg manieren om verantwoord te snoepen en te genieten van een heerlijk zelfgemaakt baksel. Een aantal jaren geleden maakte ik al overheerlijke smeuïge cupcakes met amandelmeel, maar toen deed ik er nog rietsuiker doorheen. Met de koolhydraatarme levensstijl die ik nu heb gebruik ik helemaal geen suiker meer dus ik maakte koolhydraatarme amandelmeel cupcakes met Sukrin als suikervervanger.

Koolhydraatarme amandelmeel cupcakes

Koolhydraatarme amandelmeel cupcakes met Sukrin

Sukrin is een 100% natuurlijke suikervervanger op basis van eryhtritol (met zoetstof) en ook nog eens zonder calorieën. De koolhydraten in Sukrin worden door het lichaam opgenomen maar niet verteert waardoor ze geen energie leveren. Daardoor veilig te gebruiken door diabetes- en candidapatiënten. Sukrin is ook uitermate geschikt voor iedereen die een koolhydraatarm dieet volgt. Wil je je suikerconsumptie beperken maar ben je bezorgd over de veiligheid van kunstmatige zoetstoffen? Sukrin is een 100% natuurlijk product, zonder kunstmatige toevoegingen. Erythritol komt van nature voor in o.a. peren, meloenen en champignons. Sukrin heeft een zoetkracht van ongeveer 70% ten opzichte van reguliere suiker. Met Sukrin kan je heerlijke recepten maken, net zoals deze koolhydraatarme amandelmeel cupcakes.


Wat heb je nodig?

Uit dit recept haal je ongeveer 10 tot 12 koolhydraatarme amandelmeel cupcakes.

•Cupcake vormpjes

•200 gram amandelmeel

•130 gram Sukrin

•2 medium eieren

•Snufje zout

•1 theelepel wijnsteenbakpoeder

•100 gram gesmolten roomboter

Koolhydraatarme amandelmeel cupcakes


Zo maak je de cupcakes

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Voeg eerst de droge ingrediënten samen in een kom. Meng deze met een vork goed door elkaar, voeg dan de eieren toe en mix even op de laagste stand. Dan mag de gesmolten roomboter erbij en mix dit nog even goed door elkaar tot je een mooi beslag hebt. Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes, de vormpjes hoeven niet helemaal vol want de cupcakes komen nog iets omhoog tijdens het bakken. Bak de cupcakes af in 15 tot 20 minuten.

Welke suikervervanger gebruik jij? 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.