Hallelujah, thank god voor amandelmeel!
Ik hou van amandelmeel, het is zooo lekker, je kan er heerlijke dingen mee bakken én het is een gezond alternatief. Regelmatig maak ik lekkere baksels met amandelmeel zoals deze perentaart of amandelmeel cupcakes. Mijn kids houden er niet van, die hebben liever een normale vanille cake of iets dergelijks, no problem! More for me!
Wanneer ik amandelmeel cupcakes heb gemaakt neem ik er meestal één mee naar mijn werk, zo sta ik ’s middags tenminste niet voor de snoep automaat om er een Twix uit te trekken.
Ben je benieuwd hoe ik de amandelmeel cupcakes maak, onderstaand het recept.
Voor ongeveer 10 á 12 cupcakes heb je het volgende nodig…
•Cupcake vormpjes
•200 gram amandelmeel
•100 gram palmsuiker of rietsuiker
•2 eieren
•Snuf zout
•1 theelepel bakpoeder
•100 gram gesmolten roomboter of kokosolie
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de amandelmeel, suiker, snufje zout en de bakpoeder door elkaar, voeg één voor één de eieren toe en mix dit goed door elkaar. Laat ondertussen de roomboter of kokosolie smelten in een pannetje. Wanneer het gesmolten is voeg je dit aan het beslag toe en mix even een paar minuutjes door tot je een romige massa hebt.
Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes, de vormpjes hoeven niet helemaal vol want de cupcakes komen nog iets omhoog tijdens het bakken. Bak de cupcakes af in 15 tot 20 minuten. Daarna even af laten koelen en je kan genieten van een lekkere zoete amandelmeel cupcake! Kan je jezelf beheersen om ze niet allemaal op te eten dan kan je ze ook invriezen, doe dit dan wel in een luchtdichte bak.
Bak jij weleens met amandelmeel?
Oh ik ben gek op amandelmeel, ik maak altijd mijn bananenbrood met amandelmeel. Ik zal deze week jou cupcake receptje eens uitproberen 😀 Bedankt voor het delen.
Oh leuk! Laat je even weten of je ze lekker vond?
Ziet er super lekker uit!
Ze zijn heerlijk!
Hallo,
Een vraagje: is deze recept (amandelmeel cupcakes) geschikt voor kinderen met een glutenallergie?
Alvast bedankt, groetjes,
Edit
bij die van ah wel die is special gluten vrij ik gebruik hem ook voor mijn dochter
Amandelmeel is altijd glutenvrij……….
Echt lekker! Ik en mijn 5 jarige zoon smullen! Bedankt voor deze glutenvrije, niet-te-zoete en super recept 😉 Ook makkelijk te maken met een kind. Nu boter gebruikt, volgende keer gaan we cocosolie gebruiken – dan krijgen we helemaal geen maagpijn.
Vandaag gemaakt, de suiker vervangen door Sukrin en 1/2 theelepel amandelaroma toegevoegd. Heerlijk geworden, beetje gevulde koeksmaak ….. yummie
Goede middag ,
Ik heb een vraagje kam je ook margarine gebruiken?
Of lactose vrije boter?
Hoi
Bij mij ziet het beslag er heel anders uit… Heel droog en helemaal niet vloeibaar. Heb ze nu 2 keer gemaakt volgens het recept (zeg nou niet dat ik iets vergeten ben hoor) maar er moet echt meer vocht bij om ze in de vormpjes te gieten. Ik gebruikte dus een lepel om te scheppen. Mist er iets bij het recept?
Ze waren wel lekker trouwens.
Groetjes, Judith
Hi Judith,
Dat het niet vloeibaar is klopt, maar dat het heel droog is dat is niet goed. Bij mij is het nooit droog en er mists niets in het recept.
Welk amandelmeel gebruik je?