Ik hou van amandelmeel, het is zooo lekker, je kan er heerlijke dingen mee bakken én het is een gezond alternatief. Regelmatig maak ik lekkere baksels met amandelmeel zoals deze perentaart of amandelmeel cupcakes. Mijn kids houden er niet van, die hebben liever een normale vanille cake of iets dergelijks, no problem! More for me!
Wanneer ik amandelmeel cupcakes heb gemaakt neem ik er meestal één mee naar mijn werk, zo sta ik ’s middags tenminste niet voor de snoep automaat om er een Twix uit te trekken.
Ben je benieuwd hoe ik de amandelmeel cupcakes maak, onderstaand het recept.
Voor ongeveer 10 á 12 cupcakes heb je het volgende nodig…
•Cupcake vormpjes
•200 gram amandelmeel
•100 gram palmsuiker of rietsuiker
•2 eieren
•Snuf zout
•1 theelepel bakpoeder
•100 gram gesmolten roomboter of kokosolie
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de amandelmeel, suiker, snufje zout en de bakpoeder door elkaar, voeg één voor één de eieren toe en mix dit goed door elkaar. Laat ondertussen de roomboter of kokosolie smelten in een pannetje. Wanneer het gesmolten is voeg je dit aan het beslag toe en mix even een paar minuutjes door tot je een romige massa hebt.
Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes, de vormpjes hoeven niet helemaal vol want de cupcakes komen nog iets omhoog tijdens het bakken. Bak de cupcakes af in 15 tot 20 minuten. Daarna even af laten koelen en je kan genieten van een lekkere zoete amandelmeel cupcake! Kan je jezelf beheersen om ze niet allemaal op te eten dan kan je ze ook invriezen, doe dit dan wel in een luchtdichte bak.
Bak jij weleens met amandelmeel?