Gezonde perentaart

4 0

Volgens mij heb ik de smaak te pakken en zit er ergens in mij toch een kleine keukenprinses verscholen… Ahum! Vraag mij niet waarom ik van de week ineens op zoek ging naar het recept voor een gezonde perentaart ik weet het zelf ook niet. Nou ja misschien omdat peren lekker zoet zijn en ik trek in taart had?

Ik belandde op De hippe vegetariër waar ik een perfect recept voor een perentaart tegenkwam. Ik moest en zou deze taart as soon as possible maken. Dezelfde dag nog dus… Hoe bedoel je gierig?! Eerst ben ik nog een springvorm gaan kopen want die had ik niet. En toen ik thuis kwam kon ik mijn rasp niet vinden….klein beetje paniek dus dan maar terug naar de winkel om een nieuwe te kopen.

Het recept heb ik een beetje gewijzigd… De suiker heb ik vervangen door palmsuiker.

Wat heb je nodig aan materiaal?
• Springvorm 24cm
• Rasp
• Mixer
• Mengkom
• Oven

Welke ingrediënten heb je nodig?
• 100 gram volkorenmeel
• 75 gram amandelmeel
• 2 theelepels bakpoeder
• Rasp van 1 citroen
• 1 theelepel kaneel
• 100 ml Ahornsiroop
• 200 ml Karnemelk
• 40 gram Ongezouten gesmolten roomboter
• 1 Ei

Garnering
• 2 rijpe Conference peren
• 2 Eetlepels Palmsuiker

En nu?
Verwarm je je oven alvast voor op 180 graden. Voeg het volkorenmeel, het amandelmeel, het bakpoeder, de citroenrasp en de kaneel bij elkaar in een mengkom en meng dit met een vork goed door elkaar. Dan doe je de Ahornsiroop, de karnemelk, de gesmolten boter en het ei erbij en mix dit tot een mooi glad beslag. Ruikt heerlijk he?!

Voor de zekerheid kan je de bodem van de springvorm bekleden met bakpapier, zelf heb ik het bakpapier nat gemaakt onder de kraan en daarna zoveel mogelijk het water eruit geknepen. Dan vormt het papier wat makkelijker.

Giet het beslag in de springvorm en schil de peren, verwijder het klokhuis en snij de peer verder in mooie stukken. Deze stukken leg je bovenop het beslag in de vorm en bestrooi het met de palmsuiker.

Bak nu de perentaart in 35 á 40 minuten af. Zelf heb ik hem in 50 minuten afgebakken, maar dat ligt natuurlijk aan je oven. En dan mag je eindelijk aanvallen, eerst nog wel even een beetje laten afkoelen. Warm is de taart lekker maar koud is het ook geen straf!

Eet smakelijk!
IMG_0614.JPG

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.