Grip op koolhydraten ervaring, afvallen, meer energie

Grip op koolhydraten, mijn ervaring

Mocht je op zoek naar een levenswijze waar je goed mee kunt afvallen, je meer energie door zult ervaren en minder last van stemmingswisselingen zult hebben… Lees dan zeker even door. Ik geef je wat informatie over Grip op koolhydraten vertel je mijn ervaring met deze levenswijze en hoe ik daar verantwoord gewicht door verlies.

Verslaafd aan koolhydraten

De afgelopen maanden heb ik nogal wat lopen sukkelen met het koolhydraatarme eten. Steeds nieuwe pogingen om zoveel mogelijk koolhydraten te vermijden mislukten. Ik vond het ontzettend moeilijk om de knop weer om te zetten. Helaas kon ik niet van brood, chocolade, alcohol en junkfood afblijven. Ik was weer helemaal verslaafd aan koolhydraten en niet zo’n klein beetje ook. En zo kwam ik best wel wat kilo’s aan en de vermoeidheid was niet weg te krijgen. Inmiddels ben ik er achter gekomen dat keto en koolhydraatarm eten niets voor mij is. Op dit moment niet in ieder geval. Al eerder ben ik door koolhydraatbeperkt te eten wél veel kilo’s afgevallen. Met behulp van de richtlijnen van Grip op koolhydraten ben ik eindelijk weer op de goede weg.

Over grip op koolhydraten

Grip op koolhydraten is een bewezen, succesvolle koolhydraatbeperkte methode die helpt om van klachten als overgewicht, weinig energie en stemmingswisselingen af te komen. Deze methode is ook geschikt voor diabetes. Met Grip op koolhydraten zorg je ervoor dat je geen onnodige suikers binnen krijgt. In totaal zijn er twee fases, in fase 1 ga je afvallen en fase 2 is om op gewicht te blijven wanneer je je streefgewicht hebt bereikt. Op een dag heb je 3 vaste eetmomenten/maaltijden. Je eet twee koolhydraatarme maaltijden en één koolhydraatrijke maaltijd, oftewel het koolhydratenuurtje. 

Met deze levenswijze tel je geen calorieën, ook geen punten maar let je dus op de koolhydraten. Misschien schrik je bij het woord koolhydraten maar dat is echt niet nodig. Wanneer je het basisboek met alle richtlijnen helemaal hebt doorgelezen, wat ik je echt aanraadt als je denkt dat deze levenswijze ook iets voor jou is, ben je een heel stuk wijzer en snap je hoe het in zijn werk gaat. En oefening baart kunst. 

Belangrijkste punten Grip op koolhydraten

Onderstaande punten staan uitgebreid uitgelegd in het basisboek, ik geef je de zeer beknopte versie.

* Je eet koolhydraatbeperkt, niet koolhydraatarm
* Per dag eet je twee maaltijden met minder dan 5 gram KH per maaltijd
* En één maaltijd met koolhydraten, oftewel het koolhydratenuur. Deze maaltijd verdeel je in 4 evenredige kwarten.
1/4 eiwit en vet
1/4 groenten van de groene lijst uit het basisboek
1/4 fruit
1/4 overige KH, zoals aardappelen, pasta, rijst etc.
* Gebruik geen lightproducten, kunstmatige zoetstoffen of shakes.
* Verban E-nummers die invloed hebben op je stofwisseling of waar je honger van kan krijgen
* Je mag eventueel een koolhydraatarm tussendoortje onder de 2,5 KH

Gewicht verliezen met Grip op koolhydraten

Over koolhydraten

Van koolhydraten krijg je honger. Bijvoorbeeld na het eten van snoep of koek. Je suikerspiegel stijgt en je gaat steeds meer eten tot je nemen. Daarna zakt het weer snel naar beneden. De overtollige koolhydraten worden als vet opgeslagen… Door het hoge insulinegehalte kan het lichaam niet bij zijn eigen vetreserves komen. Je blijft hongerig, moe en je hebt weinig energie. Volg je Grip op koolhydraten dan heb je hier geen last van.  Je lichaam gaat in de vetverbranding en haalt energie uit zijn eigen vetreserves. Een groot voordeel hiervan is dat je minder zult eten want je bent sneller voldaan, dus je gaat afvallen. Ook zal je meer energie ervaren en wil je weer lekker bewegen. Je wilt weer actief zijn.

Mijn ervaring

Een paar jaar geleden ben ik al eerder met GOK 18 kilo afgevallen. Hierbij heb ik veel gebruik gemaakt van het basisboek en kookboeken 1 & 2. Op 6 januari heb ik met grote moeite de knop weer omgezet en ben ik inmiddels al weer 7,5 kilo afgevallen. Ik hou me strikt aan de richtlijnen en eigenlijk, wat ik natuurlijk allang wist, is het goed vol te houden. Vooral omdat je elke dag een koolhydratenuurtje hebt waarin je wel koolhydraten mag eten. Denk hierbij aan brood, rijst, aardappels, pasta, pure chocolade, fruit etc.

Tussendoor als ik echt nog trek heb dan eet ik iets van kaas, komkommer, noten of een plakje koolhydraatarme cake. Maar vaak is dat niet nodig omdat ik voldaan ben van de andere maaltijden. Ik heb totaal geen behoefte aan koek, chocolade of ander junkfood. Alhoewel ik de laatste dagen wel droom dat ik een lekkere kitkat eet of beschuit met suiker haha. Heel apart. Maar nee ik heb er geen behoefte aan gelukkig terwijl ik echt koolhydraatverslaafd was. En dat jouw gewicht schommelt terwijl je aan het afvallen bent is heel normaal. Soms schommel je terug naar boven of sta je even stil, ook al ben je heel goed bezig. Geen paniek dit komt echt goed! Ik sport trouwens niet, de 7,5 kilo die ik ben afgevallen is echt alleen door mijn eetwijze te veranderen.

Boeken Grip op Koolhydraten

Er zijn een aantal boeken waar je goed mee uit de voeten kunt. Zelf heb ik 4 boeken momenteel.

Het basisboek

Kookboek 1 en 2

Grip op koolhydraten, dagmenu’s, recepten en richtlijnen

De andere boeken kun je hier vinden. Deze wil ik zelf ook nog aanschaffen om mijn verzameling compleet te hebben. Ik ben benieuwd of je denkt dat deze levenswijze ook iets voor jou kan zijn. Laat je me dit weten in de reacties? Mocht je nog vragen hebben dan kan je die natuurlijk ook altijd stellen in de reacties of via de mail mag ook info@savethemama.nl.

Deze blog bevat affiliatelinks. Doe jij een aankopen via deze links dan ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Zo kan ik mijn blog verbeteren en draaiende houden. Dit kost jou uiteraard verder niets. 

Uitgelichte foto weegschaal via Shutterstock

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.