Koolhydraatarme slagroomtruffels

8 0

Verleidingen weerstaan

Na een paar keer goed van het koolhydraatarme padje af te zijn geweest, ga ik toch weer mijn uiterste beste doen om er weer helemaal in te komen. Het zal niet makkelijk worden, vooral nu het zomer is. We maken meer uitstapjes, binnenkort gaan we op vakantie, genoeg verleidingen dus. Om de verleidingen zoveel mogelijk te weerstaan maak ik zo nu en dan wat koolhydraatarme lekkernijen voor tussendoor. Bijvoorbeeld de koolhydraatarme cake met walnoten, koolhydraatarme citroencake of koolhydraatarme slagroomtruffels.

4 ingrediënten

De koolhydraatarme slagroomtruffels zijn natuurlijk niet hetzelfde als hoe je ze in de winkel koopt, sowieso zit er geen suiker in en ik maak gebruik van maar 4 ingrediënten. Ik heb ze al een paar keer gemaakt en in het begin is het even uitvogelen hoe ze het lekkerst zijn want de mijne waren de eerste keer best boterachtig (en toch zijn ze allemaal mijn buikje in gegaan). Dus het is even zoeken hoe jij ze het lekkerst vind en moet je even aftasten hoe zoet je ze wilt hebben. Zelf weet ik nu precies hoeveel druppels Stevia ik moet toevoegen, ik ben nogal een zoetekauw, maar dat is voor iedereen natuurlijk anders.

Verslaafd

Ik ben een beetje verslaafd geworden aan de koolhydraatarme slagroomtruffels, want ze zijn super lekker en moet mij echt inhouden om ze niet te vaak te maken.

Wil je de koolhydraatarme slagroomtruffels ook een keer maken? Ik zal je niet langer laten wachten en ga je vertellen wat je nodig hebt en hoe je ze moet maken. Het is super simpel , er komen geen moeilijke dingen aan te pas.

Wat heb je nodig?

200 gr roomboter (zacht)
100 ml slagroom ongeklopt
+/- 55 druppels Stevia (of andere zoetstof)
Cacaopoeder
125 gr gesmolten pure chocolade (85%)
Cocktailprikkers
Mixer en beslagkom

Hoe maak je de koolhydraatarme slagroomtruffels

Doe de boter, slagroom en zoetstof in de beslagkom en mix dit zalvig. Zorg dat alle slagroom opgenomen word door de boter. Pak een bord of schaal wat in de diepvries kan, bekleed deze met bakpapier. Maak met 2 theelepels bergjes (je kan er ongeveer 25 uit het mengsel halen) en plaats deze op het bakpapier, steek daarna een prikker in elk bergje. Nu gaan ze voor ongeveer 20 minuten de vriezer in.

Koolhydraatarme slagroomtruffels

Ondertussen vul je een kommetje met cacaopoeder en smelt je de chocolade in een ander kommetje. Wanneer je bergjes hard genoeg zijn geworden in de vriezer kun je beginnen met de laatste handelingen zodat het echt slagroomtruffels worden.

Hmm chocolade

Dompel de bergjes een voor een in de gesmolten chocolade, draai aan de prikker zodat je de overtollige chocolade eraf draait. Dip ze daarna in het kommetje met cacaopoeder en tik het overtollige cacaopoeder eraf. Zet ze nu nog even voor 10 minuten in de vriezer om even uit te harden. Daarna haal je de prikkers eruit en kan je ze in een luchtdicht bakje in de koelkast bewaren. Nou ja bewaren, bij mij zijn ze vaak in no time op!

Koolhydraatarme slagroomtruffels

Succes voor als je ze gaat maken, mocht je nog vragen hebben, let me know ik beantwoord ze graag!

8 Comments
  • Hilde
    juli 14, 2016

    Ooohhh het water loopt mij in de mond!
    Hilde onlangs geplaatst…The Body Shop HoneymaniaMy Profile

    • Savethemama
      juli 15, 2016

      Hihi

  • Anne - Simple Thoughts
    juli 26, 2016

    Waarom heb ik deze gemist? Nomnom, helaas is de supermarkt al dicht, maar dit moet ik een keer proberen!
    Anne – Simple Thoughts onlangs geplaatst…Woefbox juliMy Profile

    • Savethemama
      juli 27, 2016

      zeker doen, ik vind ze erg lekker

  • Anne Marie
    augustus 3, 2016

    Ik heb ze gemaakt!
    Lekkerrrrrr!!

    Ze zijn niet heel mooi geworden, maar ze zijn toch voor mij alleen, haha.
    Anne Marie onlangs geplaatst…Verzamelingen en obsessiesMy Profile

  • Ita
    november 25, 2016

    Heeeeerlijk! Wel iets te zacht binnenin….maar heerlijke smaak!

  • D. Barhorst-Weller
    maart 2, 2017

    Kun je ook roomkaas/monchou gebruiken ipv boter?

  • Melissa
    mei 22, 2017

    Ik ga ze ook maken. Bedankt voor het recept!
    Hoelang kan je ongeveer bewaren in de koelkast?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge