Verleidingen weerstaan
Na een paar keer goed van het koolhydraatarme padje af te zijn geweest, ga ik toch weer mijn uiterste beste doen om er weer helemaal in te komen. Het zal niet makkelijk worden, vooral nu het zomer is. We maken meer uitstapjes, binnenkort gaan we op vakantie, genoeg verleidingen dus. Om de verleidingen zoveel mogelijk te weerstaan maak ik zo nu en dan wat koolhydraatarme lekkernijen voor tussendoor. Bijvoorbeeld de koolhydraatarme cake met walnoten, koolhydraatarme citroencake of koolhydraatarme slagroomtruffels.
4 ingrediënten
De koolhydraatarme slagroomtruffels zijn natuurlijk niet hetzelfde als hoe je ze in de winkel koopt, sowieso zit er geen suiker in en ik maak gebruik van maar 4 ingrediënten. Ik heb ze al een paar keer gemaakt en in het begin is het even uitvogelen hoe ze het lekkerst zijn want de mijne waren de eerste keer best boterachtig (en toch zijn ze allemaal mijn buikje in gegaan). Dus het is even zoeken hoe jij ze het lekkerst vind en moet je even aftasten hoe zoet je ze wilt hebben. Zelf weet ik nu precies hoeveel druppels Stevia ik moet toevoegen, ik ben nogal een zoetekauw, maar dat is voor iedereen natuurlijk anders.
Verslaafd
Ik ben een beetje verslaafd geworden aan de koolhydraatarme slagroomtruffels, want ze zijn super lekker en moet mij echt inhouden om ze niet te vaak te maken.
Wil je de koolhydraatarme slagroomtruffels ook een keer maken? Ik zal je niet langer laten wachten en ga je vertellen wat je nodig hebt en hoe je ze moet maken. Het is super simpel , er komen geen moeilijke dingen aan te pas.
Wat heb je nodig?
200 gr roomboter (zacht)
100 ml slagroom ongeklopt
+/- 55 druppels Stevia (of andere zoetstof)
Cacaopoeder
125 gr gesmolten pure chocolade (85%)
Cocktailprikkers
Mixer en beslagkom
Hoe maak je de koolhydraatarme slagroomtruffels
Doe de boter, slagroom en zoetstof in de beslagkom en mix dit zalvig. Zorg dat alle slagroom opgenomen word door de boter. Pak een bord of schaal wat in de diepvries kan, bekleed deze met bakpapier. Maak met 2 theelepels bergjes (je kan er ongeveer 25 uit het mengsel halen) en plaats deze op het bakpapier, steek daarna een prikker in elk bergje. Nu gaan ze voor ongeveer 20 minuten de vriezer in.
Ondertussen vul je een kommetje met cacaopoeder en smelt je de chocolade in een ander kommetje. Wanneer je bergjes hard genoeg zijn geworden in de vriezer kun je beginnen met de laatste handelingen zodat het echt slagroomtruffels worden.
Hmm chocolade
Dompel de bergjes een voor een in de gesmolten chocolade, draai aan de prikker zodat je de overtollige chocolade eraf draait. Dip ze daarna in het kommetje met cacaopoeder en tik het overtollige cacaopoeder eraf. Zet ze nu nog even voor 10 minuten in de vriezer om even uit te harden. Daarna haal je de prikkers eruit en kan je ze in een luchtdicht bakje in de koelkast bewaren. Nou ja bewaren, bij mij zijn ze vaak in no time op!
Succes voor als je ze gaat maken, mocht je nog vragen hebben, let me know ik beantwoord ze graag!
Ooohhh het water loopt mij in de mond!
Hihi
Dag Esmeralda,
Ik ben bezig met het maken van deze koolhydraatarm chocolade truffels.
Nu ben ik bezig om de roombolletjes in de gesmolte chocolade te dopen, maar deze blijft niet kleven: chocolade loopt er af!
Wat doe ik fout denk je?
Groetjes Jacinta
Had ik de eerste keer ook maar ik gebruik nu 180 gram boter, geen problemen meer!
En daarbij smaken ze ook beter (minder boterig… :))
Misschien handig om de hoeveelheid boter even aan te passen in het recept? Nu zit ik met hetzelfde probleem.
Hi Liesbeth, ik vindt ze goed zoals ze zijn. Het is voor iedereen even aftasten wat ze lekker vinden.
Waarom heb ik deze gemist? Nomnom, helaas is de supermarkt al dicht, maar dit moet ik een keer proberen!
zeker doen, ik vind ze erg lekker
Ik heb ze gemaakt!
Lekkerrrrrr!!
Ze zijn niet heel mooi geworden, maar ze zijn toch voor mij alleen, haha.
Heeeeerlijk! Wel iets te zacht binnenin….maar heerlijke smaak!
Kun je ook roomkaas/monchou gebruiken ipv boter?
Ik ga ze ook maken. Bedankt voor het recept!
Hoelang kan je ongeveer bewaren in de koelkast?
Het is heerlijk! Zelf heb ik 150 gram boter en 150 ml slagroom gebruikt! Daarbij extra pure chocolade, yummie! Ik ben wel benieuwd hoeveel koolhydraten het ongeveer bevat per truffel, iemand een idee?
Vreselijk. Ik maak ze iedere week en iedere week gaan ze op. Ik doop ze trouwens dubbel in de chocola en ik doe er nog een paar druppels vanille essence doorheen. Verschrikkelijk lekker dus 🙂
Veel te lekker haha, ik heb het vanochtend gemaakt.
Ik ben niet zo handig in de zoetige keuken, maar het is onwijs goed gelukt!
En ze zijn heeeerrrrrlijk!!!
Ik weet nu al dat ik dit niet te vaak moet maken.
Mijn man is een echte choco-monster, en hij vindt ze voortreffelijk.
Super bedankt voor het delen van je recept.
Ze zijn heerlijk.
Maar weet iemand ook hoeveel vetten eiwitten en kh die per stuk bevatten.
Ik heb ze al meerdere keer gemaakt, ze zijn overheeeerlijk!
Bedankt voor het delen van dit recept!
Ondertussen dat de slagroom truffels hard worden in de vriezer neem ik even een kijkje op je blog, wat schrijf je leuk!
Ik zal zeker vaker terug komen en dan vooral voor de koolhydraatarme receptjes.
Dankjewel alvast voor de heerlijke truffels!
Ik heb ze net gemaakt, ze zijn niet mooi maar wel over heerlijk dank je wel voor dit recept
Heerlijk, volgende keer doe ik er wel een pietsie meer zoetstof in. Heb er ook een aantal door gemalen cocos gerold i.p.v. cacao. Geweldig!
Hoi, hoeveel zoetstof (poedervorm) doe je er dan in. Druppelvorm kan ik niet vinden. Vriendelijke groeten Ria
Hi Ria,
Helaas moet ik je dat antwoord schuldig blijven aangezien ik nooit poedervorm gebruik. Misschien dat een andere lezer het antwoord voor je heeft.
Ze zijn heerlijk. Is het ook mogelijk om ze in te vriezen?
Hoi, ik heb gedaan zoals je zei maar ik krijg de room niet gemengd met de boter? Wat doe ik verkeerd?
Hoelang kun je ze bewaren in de koelkast? En kun je ze ook invriezen?
Ze zijn heerlijk!!
Alsof je een hap boter neemt 🙁
hallo, in 85% pure chocola zit toch ook suiker in?Dus die zoetstof is dan toch niet nodig erbij te doen?Groetjes, Lucia Reisner
Ik heb ze nu een paar keer gemaakt en ze zijn heerlijk. Wat mij opvalt is dat zodra ik stop met mixen de slagroom er zo weer uitloopt. Mix ik dan niet lang genoeg?
Gr. Ellen
En het aantal koolhydraten ???
Hoeveel Kh zijn het per truffel ongeveer?