Koolhydraatarme slagroomtruffels

20 6

Verleidingen weerstaan

Na een paar keer goed van het koolhydraatarme padje af te zijn geweest, ga ik toch weer mijn uiterste beste doen om er weer helemaal in te komen. Het zal niet makkelijk worden, vooral nu het zomer is. We maken meer uitstapjes, binnenkort gaan we op vakantie, genoeg verleidingen dus. Om de verleidingen zoveel mogelijk te weerstaan maak ik zo nu en dan wat koolhydraatarme lekkernijen voor tussendoor. Bijvoorbeeld de koolhydraatarme cake met walnoten, koolhydraatarme citroencake of koolhydraatarme slagroomtruffels.

4 ingrediënten

De koolhydraatarme slagroomtruffels zijn natuurlijk niet hetzelfde als hoe je ze in de winkel koopt, sowieso zit er geen suiker in en ik maak gebruik van maar 4 ingrediënten. Ik heb ze al een paar keer gemaakt en in het begin is het even uitvogelen hoe ze het lekkerst zijn want de mijne waren de eerste keer best boterachtig (en toch zijn ze allemaal mijn buikje in gegaan). Dus het is even zoeken hoe jij ze het lekkerst vind en moet je even aftasten hoe zoet je ze wilt hebben. Zelf weet ik nu precies hoeveel druppels Stevia ik moet toevoegen, ik ben nogal een zoetekauw, maar dat is voor iedereen natuurlijk anders.

Verslaafd

Ik ben een beetje verslaafd geworden aan de koolhydraatarme slagroomtruffels, want ze zijn super lekker en moet mij echt inhouden om ze niet te vaak te maken.

Wil je de koolhydraatarme slagroomtruffels ook een keer maken? Ik zal je niet langer laten wachten en ga je vertellen wat je nodig hebt en hoe je ze moet maken. Het is super simpel , er komen geen moeilijke dingen aan te pas.

Wat heb je nodig?

200 gr roomboter (zacht)
100 ml slagroom ongeklopt
+/- 55 druppels Stevia (of andere zoetstof)
Cacaopoeder
125 gr gesmolten pure chocolade (85%)
Cocktailprikkers
Mixer en beslagkom

Hoe maak je de koolhydraatarme slagroomtruffels

Doe de boter, slagroom en zoetstof in de beslagkom en mix dit zalvig. Zorg dat alle slagroom opgenomen word door de boter. Pak een bord of schaal wat in de diepvries kan, bekleed deze met bakpapier. Maak met 2 theelepels bergjes (je kan er ongeveer 25 uit het mengsel halen) en plaats deze op het bakpapier, steek daarna een prikker in elk bergje. Nu gaan ze voor ongeveer 20 minuten de vriezer in.

Koolhydraatarme slagroomtruffels

Ondertussen vul je een kommetje met cacaopoeder en smelt je de chocolade in een ander kommetje. Wanneer je bergjes hard genoeg zijn geworden in de vriezer kun je beginnen met de laatste handelingen zodat het echt slagroomtruffels worden.

Hmm chocolade

Dompel de bergjes een voor een in de gesmolten chocolade, draai aan de prikker zodat je de overtollige chocolade eraf draait. Dip ze daarna in het kommetje met cacaopoeder en tik het overtollige cacaopoeder eraf. Zet ze nu nog even voor 10 minuten in de vriezer om even uit te harden. Daarna haal je de prikkers eruit en kan je ze in een luchtdicht bakje in de koelkast bewaren. Nou ja bewaren, bij mij zijn ze vaak in no time op!

Koolhydraatarme slagroomtruffels

Succes voor als je ze gaat maken, mocht je nog vragen hebben, let me know ik beantwoord ze graag!

20 Comments
  • Hilde
    juli 14, 2016

    Ooohhh het water loopt mij in de mond!
    Hilde onlangs geplaatst…The Body Shop HoneymaniaMy Profile

    • Savethemama
      juli 15, 2016

      Hihi

    • Jacinta de Veth
      maart 18, 2018

      Dag Esmeralda,

      Ik ben bezig met het maken van deze koolhydraatarm chocolade truffels.
      Nu ben ik bezig om de roombolletjes in de gesmolte chocolade te dopen, maar deze blijft niet kleven: chocolade loopt er af!
      Wat doe ik fout denk je?
      Groetjes Jacinta

  • Anne - Simple Thoughts
    juli 26, 2016

    Waarom heb ik deze gemist? Nomnom, helaas is de supermarkt al dicht, maar dit moet ik een keer proberen!
    Anne – Simple Thoughts onlangs geplaatst…Woefbox juliMy Profile

    • Savethemama
      juli 27, 2016

      zeker doen, ik vind ze erg lekker

  • Anne Marie
    augustus 3, 2016

    Ik heb ze gemaakt!
    Lekkerrrrrr!!

    Ze zijn niet heel mooi geworden, maar ze zijn toch voor mij alleen, haha.
    Anne Marie onlangs geplaatst…Verzamelingen en obsessiesMy Profile

  • Ita
    november 25, 2016

    Heeeeerlijk! Wel iets te zacht binnenin….maar heerlijke smaak!

  • D. Barhorst-Weller
    maart 2, 2017

    Kun je ook roomkaas/monchou gebruiken ipv boter?

  • Melissa
    mei 22, 2017

    Ik ga ze ook maken. Bedankt voor het recept!
    Hoelang kan je ongeveer bewaren in de koelkast?

  • Tessa
    juni 1, 2017

    Het is heerlijk! Zelf heb ik 150 gram boter en 150 ml slagroom gebruikt! Daarbij extra pure chocolade, yummie! Ik ben wel benieuwd hoeveel koolhydraten het ongeveer bevat per truffel, iemand een idee?

  • Sophia
    augustus 20, 2017

    Vreselijk. Ik maak ze iedere week en iedere week gaan ze op. Ik doop ze trouwens dubbel in de chocola en ik doe er nog een paar druppels vanille essence doorheen. Verschrikkelijk lekker dus 🙂

  • Karin
    oktober 10, 2017

    Veel te lekker haha, ik heb het vanochtend gemaakt.
    Ik ben niet zo handig in de zoetige keuken, maar het is onwijs goed gelukt!
    En ze zijn heeeerrrrrlijk!!!
    Ik weet nu al dat ik dit niet te vaak moet maken.
    Mijn man is een echte choco-monster, en hij vindt ze voortreffelijk.
    Super bedankt voor het delen van je recept.

  • Dineke
    november 10, 2017

    Ze zijn heerlijk.
    Maar weet iemand ook hoeveel vetten eiwitten en kh die per stuk bevatten.

  • Hanneke
    november 16, 2017

    Ik heb ze al meerdere keer gemaakt, ze zijn overheeeerlijk!
    Bedankt voor het delen van dit recept!

  • Marlies
    december 14, 2017

    Ondertussen dat de slagroom truffels hard worden in de vriezer neem ik even een kijkje op je blog, wat schrijf je leuk!

    Ik zal zeker vaker terug komen en dan vooral voor de koolhydraatarme receptjes.
    Dankjewel alvast voor de heerlijke truffels!

  • Paula
    december 17, 2017

    Ik heb ze net gemaakt, ze zijn niet mooi maar wel over heerlijk dank je wel voor dit recept

  • Loekie
    januari 12, 2018

    Heerlijk, volgende keer doe ik er wel een pietsie meer zoetstof in. Heb er ook een aantal door gemalen cocos gerold i.p.v. cacao. Geweldig!

  • Karen
    februari 25, 2018

    Ze zijn heerlijk. Is het ook mogelijk om ze in te vriezen?

  • Els Merken
    maart 12, 2018

    Hoi, ik heb gedaan zoals je zei maar ik krijg de room niet gemengd met de boter? Wat doe ik verkeerd?

  • Karin
    april 3, 2018

    Hoelang kun je ze bewaren in de koelkast? En kun je ze ook invriezen?
    Ze zijn heerlijk!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge