Koolhydraatarme Carbonara quiche recept getest

Koolhydraatarme Carbonara quiche

Dat je superlekker kan eten wanneer je er een koolhydraatarme levensstijl op nahoudt weten de meeste van jullie wel. Tenminste, dat hoop ik en anders weet je het nu. Ik heb al een aantal fijne koolhydraatarme kookboeken in mijn bezit die ik regelmatig gebruik. Welke boeken ik je aanraad om aan te schaffen zal ik je later vertellen. Naast de vele kookboeken zijn er ook veel blogs met koolhydraatarme recepten waar ik vaak recepten van uitprobeer. Afgelopen zaterdag probeerde ik het recept van “De keuken van Martine” uit voor koolhydraatarme Carbonara quiche met prei. 

De koolhydraatarme Carbonara quiche is voor 4 tot 6 personen, maar je kan het natuurlijk ook gewoon invriezen wanneer je over hebt. Handig voor als je een keer geen zin hebt om te koken! 

Wat heb je nodig? 

  • 800 gram fijngesneden en gewassen prei
  • 5 eieren
  • 125 gram spekblokjes
  • 125 gram geraspte pittige kaas
  • 200 gram roomkaas (ik gebruikte Monchou)
  • 75 gram crème fraîche
  • 2 tenen knoflook gesnipperd
  • Peper
  • Zout

Dikke aanrader deze koolhydraatarme carbonara quiche!

Hoe je de koolhydraatarme Carbonara quiche maakt dat verteld Martine je in haar blog. Hoe ik de quiche vond en hoe hij smaakte dat ga ik je natuurlijk wel vertellen. Ik had al eens eerder een recept geprobeerd van deze zelfde dame, namelijk de prei Carbonara en deze viel erg goed in de smaak dus ik wist eigenlijk al van tevoren dat de quiche ook erg lekker zou zijn. Echt ik heb er heerlijk van zitten smullen. De volgende dag een stuk als lunch gegeten en toen smaakte het nog lekkerder. Dikke aanrader dus! 

Koolhydraatarme kookboeken die ik gebruik

Ik zou je nog even laten zien welke kookboeken ik vaak gebruik. Heerlijke recepten die jouw koolhydraatarme levensstijl nog makkelijker maken.

P.S: Check op mijn koolhydraatarme recepten pagina voor nog meer lekkers!

Uitgelichte foto prei via Shutterstock

Deze blogpost bevat affiliatelinks. Mocht je een aankoop doen via deze links dan ontvang ik hiervan een klein percentage. Dit kost jou verder niets..

0 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.