Koolhydraatarme courgetti carbonara

Cravings!

Het is een feit dat ik regelmatig cravings heb voor pasta en dan vooral voor pasta carbonara. Maar pasta is met een koolhydraatarme levenswijze uit den boze. Ok ik doe dan wel koolhydraatbeperkt, maar toch ontwijk ik de pasta. Er zitten gewoon teveel koolhydraten in!

Koolhydraatarme courgetti carbonara

Koolhydraatarme pasta moet ik nog steeds een keertje kopen om uit te proberen, ik heb het ooit zien staan bij Action. Maar goed dat had ik dus niet in huis en om toch een soort van pasta carbonara te kunnen eten om mijn trek te stillen kreeg ik een briljant idee. Toevallig had ik nog een bakje courgetti in huis en wat nou als ik het receptje voor de prei carbonara van “De keuken van Martine” maak en dat combineer met de courgetti?! Het receptje van de saus is koolhydraatarm en de courgetti ook, so de koolhydraatarme courgetti carbonara was born! Wat was dit een goed idee! Ik heb zo erg zitten smullen, dat ik commentaar kreeg van mijn dochters omdat ik aan het smakken was.

koolhydraatarme courgetti carbonara

Natuurlijk is het geen echte carbonara, dat snap je vast wel maar het geeft een beetje het idee en het heeft mijn trek echt wel gestild. Het is zo simpel om te maken en ook nog eens snel klaar. Een perfecte koolhydraatarme en gezonde maaltijd! Ben je de enige in huis die koolhydraatarm eet dan kan je er de volgende dag ook nog van eten.

Wat heb je nodig voor koolhydraatarme courgetti carbonara

Voor 2 personen:

 • Een bakje courgetti, te koop bij Albert heijn (of je maakt de courgetti zelf, ongeveer 400 gram)
 • 500 gram dun gesneden prei
 • 250 gram spek reepjes (lekker veel dus)
 • 75 gram geraspte pittige kaas
 • 125 gram crème fraîche
 • 100 ml water
 • witte peper

Ik moet nog wel even vermelden dat de prei carbonara veel vocht heeft, maar dat is juist lekker. Dus niet schrikken wanneer je een overvloed aan vocht hebt. Je kan het altijd afgieten als je het teveel vind. Zelf heb ik dit niet gedaan. Hoe je de prei carbonara maakt lees je in het recept van Martine.

koolhydraatarme courgetti carbonara

koolhydraatarme courgetti carbonara

koolhydraatarme courgetti carbonara

Wanneer je de prei carbonara hebt gemaakt, doe je de courgetti erbij in de pan. Laat het even op een zacht vuurtje lekker pruttelen tot jij vind dat de courgetti lekker zacht is. Let op, laat het niet te lang pruttelen want dan wordt het TE zacht. Nu kun je eindelijk gaan smullen van jouw koolhydraatarme courgetti carbonara. Zie je hoe simpel het is om dit te maken en oh zo lekker!

koolhydraatarme courgetti carbonara

Eet smakelijk!

Ben jij ook dol op pasta? Wat is je favoriete pasta gerecht?

 

Bewaren

6 Comments
 • Sjoukje - meergeldminderstress.nl
  januari 31, 2017

  Oh dit ziet er heerlijk uit! Ik eet ook graag een soortgelijk recept van de blog Mind your feed. Ken je die?
  Sjoukje – meergeldminderstress.nl onlangs geplaatst…Hoe houd je meer geld over aan het einde van de maand? Doe de financiële detox! (&WIN!)My Profile

  • Savethemama
   januari 31, 2017

   Ik ken de blog wel maar het recept niet. Zal straks eens kijken.

 • marije
  januari 31, 2017

  Ik blijf courgettini iets raars vinden. Nog steeds niet geproefd daardoor. Ik maak altijd jamie olivers pasta carbonara. Heel licht en lekker.

  • Savethemama
   januari 31, 2017

   Haha dat heb ik ook heel lang gehad, maar wilde het toch ook weleens proberen. Ik vind het nog lekker ook. Jamie Oliver is altijd goed!

 • rachel
  januari 31, 2017

  ik heb dus nog nooit carbonara gegeten he!! maar ben er wel heel nieuwsgierig naar en uhh kh arme pasta van de action….oh zo goor hahahah. alle kh arme pasta’s vind ik niet te kouwen moet ik je eerlijk zeggen en heb ze nu wel allemaal geprobeerd
  rachel onlangs geplaatst…Frietjes van koolraapMy Profile

 • Vlijtig Liesje
  januari 31, 2017

  Ja ik ben dol op pasta! Het lekkerst vind ik spaghetti met tomatensaus : )
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…De legging maakt comeback als broekMy Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.