Koolhydraatarm gehaktbrood, simpel en lekker recept

5 3

Koolhydraatarm gehaktbrood

Het is hier de laatste tijd nogal een gedoe met het avondeten bedenken aangezien ik koolhydraatbeperkt eet. Mijn kids zijn redelijk moeilijke eters en hebben vaak ook commentaar op wat ik eet. Dan is het ieuw bah…. Vaak worden er hier dan ook twee potten gekookt. Soms ben ik dat zo zat en dan heb ik zoiets, ik kook wat ik wil en wie dat niet lust zoekt het maar uit. Dan eet je maar brood ofzo…

Ik had trek in gehakt maar niet in de vorm van een gewone alledaagse gehaktbal, ik had zin om een gehaktbrood te maken. Is weer eens wat anders. Een koolhydraatarm gehaktbrood met ontbijtspek en ingrediënten die ze allemaal lusten. En eigenlijk hadden ze mij even moeten knijpen want het was een groot succes. Zonder te mokken hebben ze alles opgegeten! Dit koolhydraatarme gehaktbrood was zo lekker dat het in één keer is opgegaan en er geen kruimel van over was. Deze gaan we vaker maken en met het recept kan je op vele manieren variëren.

Iedereen kan dit gehaktbrood maken, het is echt heel simpel. En wanneer het eenmaal in de oven staat heb je er voorlopig geen omkijken meer naar. Wat ook fijn is dat je er niet veel ingrediënten voor nodig hebt, geen pakjes en zakjes én het is ook nog eens koolhydraatarm. Ik weet zeker dat jij ook dit gehaktbrood lekker zal vinden dus zal ik het receptje met je delen. Het recept is voor 4 personen maar mocht je een hoger gehaktbrood willen en er de volgende dag ook nog van willen eten dan zou ik het recept gewoon lekker verdubbelen. Je moet hem dan ook wel even wat langer in de oven laten staan.

Wat heb je nodig voor het koolhydraatarm gehaktbrood?

  • 500 gram gehakt
  • 4 eetlepels amandelmeel
  • 1 ei, los geklopt
  • 1 fijngesneden rode ui
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie, verse mag ook
  • peper & zout naar smaak
  • snufje nootmuskaat
  • halve eetlepel Italiaanse kruiden
  • worcestersaus naar smaak, een paar druppels is genoeg
  • 150 gram ontbijtspek, de lange versie niet de ronde
  • 4 eetlepels geraspte kaas
  • cakeblik

Hoe maak je het?

Verwarm je over voor op 200 graden, beleg een cakeblik met de plakjes ontbijtspek. Als het goed is heb je nog wat plakjes ontbijtspek over. Die bewaar je voor straks.

koolhydraatarm gehaktbrood

Doe het gehakt in een kom en voeg alle ingrediënten toe. Kneed dit even goed door elkaar zodat alle toevoegingen goed door het gehele gehakt gemengd is.

koolhydraatarm gehaktbrood

koolhydraatarm gehaktbrood

Doe nu het gekruide gehakt in de cakevorm bovenop het ontbijtspek.

koolhydraatarm gehaktbrood

Nu leg je de overgebleven spek op het gehaktbrood en vouw je de aan de zijkant uitstekende plakjes om zodat het volledige gehaktbrood bedekt is.

koolhydraatarm gehaktbrood

Tijd om het de oven in te schuiven. Bak het gehaktbrood af in 50 tot 60 minuten, de baktijd ligt natuurlijk een beetje aan wat voor oven je hebt. Heb je het idee dat de ontbijtspek wat snel donker wordt, plaats er dan aluminiumfolie over zodat het niet verbrand.

koolhydraatarm gehaktbrood

koolhydraatarm gehaktbrood

Eet smakelijk!

Heb jij weleens gehaktbrood gegeten of gemaakt?

Ben je op zoek naar nog meer koolhydraatarme recepten? Check dan mijn overzichtje.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

5 Comments
  • marije
    januari 29, 2017

    Ziet er super lekker uit zeg!

  • MamaIssues
    januari 29, 2017

    Kijk op dit recept zat ik te wachten 😀
    Lijkt mij erg lekker!!!
    MamaIssues onlangs geplaatst…WIN een super gaaf relax pakket van LuilakMy Profile

  • rachel
    januari 29, 2017

    lekker he! 😀 ik maak het eens in de zoveel tijd maar dan zonder amandelmeel en is heerlijk!! ik doe er altijd nog een beetje ketjap manis door
    rachel onlangs geplaatst…#Vlog 28 januari 2017, crash 6.0 en rashel maakt wat lekkers!My Profile

  • Melissa
    oktober 24, 2017

    Ik heb het zojuist gemaakt, maar bij mij is het gehakt niet bruin geworden. Hoe kan dat? 🙈

  • Jacqueline
    juni 12, 2018

    Ik heb het vanavond ook gemaakt. Op zich was het wel erg lekker. Het is een leuke inspiratiebron, om zelf ook eens iets te maken, eventueel met andere ingrediënten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.