Zoete aardappel op het moment één van mijn favorieten en dan het liefst de oranje! Deze zijn zoeter dan die met de rode schil. Vandaag maakte ik een zoete aardappelwrap met massala kip en kouseband. Geen idee of het zou smaken want dit is een recept wat ik zelf in elkaar geflanst heb. But it turned out delicious!
Wat heb je nodig?
Volkoren wraps
1 grote zoete aardappel
300 gram kipfilet in blokjes
1 kleine ui
1 kleine tomaat
Knoflookpoeder naar smaak
1 volle eetlepel massala
Bosje Kouseband
Peper naar smaak
Zout
Hoe maak je het?
Schil de zoete aardappel en snij deze in een aantal stukken zodat hij sneller gaar is. Kook hem beetgaar. Snij alvast de kipfilét in blokjes en zet deze even apart. De ui en tomaat kan je ook alvast fijn snijden. De kouseband snij je in stukjes van ongeveer 2 cm, spoel het daarna even af in een vergiet en laat uitlekken.
Verhit een beetje kokosolie of olijfolie in een pan en bak de ui en tomaat glazig, voeg dan de knoflookpoeder, peper en zout erbij roer dit goed door dan kan je de kipfilét blokjes erbij doen. Laat dit even goed bakken. Voeg de volle eetlepel massala toe en blijf goed door roeren zodat het niet aanbakt. Als het goed is doorgebakken schenk je een laagje water erbij en laat het stoven tot de kipfilét gaar is. Ondertussen heb je ook de kouseband in een beetje olie gaar gebakken met wat zout en peper waarna je deze bij de massala kip kan toevoegen. De zoete aardappel kan je na het koken eventueel nog in wat kleinere stukken snijden en dan ook toevoegen in de pan samen met de massala kip en kouseband.
De volkoren wrap verwarm je 10 seconden in de magnetron en vul deze met het heerlijke zoete aardappel massala kip gerecht.
Eetze!
ohh jammie wat lekker!