Nope geen gezonde cake, sorry. Maar wel verrekte lekker deze citroencake granny style. Vanmiddag zat ik in de wachtkamer van de huisarts en ik ineens moest ik aan citroencake denken! Vraag me niet waarom… Rare plek om aan cake te denken toch?
Anyway… de citroencake kreeg ik niet uit mijn hoofd dus ben even naar de winkel gesneld om wat spullen te halen en anderhalf uur later was de citroencake grannystyle geboren. Geen cakemix uit een pakje maar gewoon een heerlijke cake op de ouderwetse manier.
Wat heb je nodig?
200 gram roomboter + klein beetje extra om je cakeblik in te vetten
200 gram suiker
200 gram bloem
1theelepel bakpoeder
4 eieren
rasp van 1 citroen
Zorg er voor dat de eieren en roomboter op kamertemperatuur zijn. Verwarm alvast de oven voor op 175 graden en vet het cakeblik in.
Hoe maak je de citroencake granny style?
Mix de boter en suiker tot een romig geheel, voeg één voor één de eieren toe en meng het tot een glad beslag. Daarna doe je de bakpoeder en bloem erbij, en mix dit nog een paar minuten.
Giet het beslag over in het cakeblik en plaats deze in de oven voor ongeveer 55 minuten. Met een satéprikker kan je aan het einde van de baktijd even kijken of je cake klaar is. Komt de prikker er schoon uit dan is hij klaar. Laat de cake ongeveer 10 minuten afkoelen in het blik daarna kan je hem overstorten.
Als je wilt kan je nog een lekkere glazuur maken voor over je cake.
Eet smakelijk!
Mmmmm, yummie 😉
Lekker zeg, ik krijg er meteen trek in!
Jammie, nu krijg ik zin om cake te bakken hihi!
Gewoon doen haha