Nou mijn wekelijkse weegmomentje kan ik voorlopig even achterwege laten, mijn weegschaal heeft het opgegeven. Bummer! Hij doet het nog wel maar ik vertrouw dat ding niet meer. Binnenkort maar eens kijken voor een betere….
Ik ben nog steeds goed bezig, ik ben volop gezonde recepten aan het proberen en het bevalt nog steeds. Gelukkig maar! Het koken begin ik steeds leuker te vinden, ik ben of was namelijk niet zo’n keukenprinses. Maar met een beetje zin en een duidelijk recept kan iedereen koken joh, duh!!
Vorige week maakte ik een heerlijke broccolitaart. Super lekker en je zit er snel vol van. Die wil jij vast ook wel een keer maken, dus bij deze het recept.
Wat heb je nodig?
• 500 gram broccoli roosjes verse of uit de diepvries
• 4 eieren
• 100 gram créme fraiche
• 1 bol mozzarella
• peper en zout
• 35 gram pijnboompitten
Hoe maak je het?
• Verwarm de oven voor op 180 graden
• Bekleed een springvorm van 20 cm in met bakpapier
• Kook de broccoli roosjes eventjes in ruim water, een paar minuten maar want in de oven gaart het verder.
• Laat daarna de broccoli in een vergiet uitlekken.
• De broccoli roosjes verdeel je nu op de bodem van de springvorm
• Snij de bol mozzarella in stukjes en verdeel deze tussen de broccoli, hou een paar stukjes achter voor garnering
• Strooi de pijnboompitten over de broccoli roosjes
• Klop de eieren met de crème fraîche en breng het op smaak met zout en peper.
• Giet het mengsel over de broccoli en garneer met de laatste stukjes mozzarella
• Bak de broccolitaart in 45 á 50 minuten af
Aan tafel!
Maak jij weleens gezonde groente taarten? Mocht je een lekker recept hebben let me know…
Recept van Gezond leven van Jacoline
Ik ben zo gek op hartige taarten, maar heb het nog nooit met broccoli geprobeerd, goed idee dus. Dit recept ga ik zeker eens proberen!
Hmmm, ziet er goed uit!
Klinkt heerlijk! Zeker eens proberen!
Ziet er super lekker uit!
Oeeh even onthouden! Dat klinkt heerlijk 😀