Koolhydraatarme salade met spekjes

Koolhydraatarme salade in no-time gemaakt

Soms heb je gewoon geen zin om moeilijk te doen voor de lunch op je werk, thuis of onderweg. Of je nou op dieet bent of niet salades zijn altijd een goed idee. Normaal gesproken doe ik wel enige moeite om een lekker gebakken eitje mee te nemen naar mijn werk als ontbijt of voor de lunch. Of heerlijke eimuffins met spinazie en cheddarkaas, of een stuk overgebleven quiche ofzo. Maar soms heb ik de puf niet om uitgebreid te staan kokkerellen en dan is een koolhydraatarme salade een mooie uitkomst en in no-time gemaakt. 

Maak het jezelf zo makkelijk als je wilt

En je kan het jezelf zo makkelijk maken als je zelf wilt. Dat ik lui ben hoef ik de peeps die me goed kennen niet te vertellen. Het zal ze dan ook niets verbazen dat ik een zakje voorgesneden ijsbergsla kocht bij de supermarkt. Ik moest nog wel even de andere ingrediënten voor de koolhydraatarme salade snijden helaas. Nee grapje, maar het is wel superhandig dat er voorgesneden sla verkrijgbaar is. Een hele krop gaat niet altijd op bij ons dus dan is het weer zonde wanneer ik het moet weggooien toch? 

Wat heb je nodig voor de koolhydraatarme salade?

 • 100 gram gesneden ijsbergsla
 • Ongeveer 100 gram komkommer
 • 100 gram gerookte kipfilet
 • Uitgebakken spekjes
 • Wat fetablokjes 

De fetablokjes vergat ik erbij te doen, en had de foto’s toen al gemaakt. Beetje suf, maar goed… 

Voor de dressing

 • 1 eetlepel Griekse yoghurt
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 2 eetlepels mayonaise
 • Uienpoeder
 • Knoflookpoeder
 • Zwarte peper

Snufje hier, snufje daar

Ik denk niet dat ik je hoef te vertellen hoe je het verder klaarmaakt want een kind kan de was doen zo makkelijk is het. De dressing maak je naar smaak op eigen gevoel, tenminste ik dan. Gewoon een snufje hier en een snufje daar. Ik vind trouwens de dressing ook lekker bij shoarma, probeer het maar eens. Ik tel meestal geen koolhydraten wanneer ik iets maak, het gaat meestal op gevoel en blijkbaar doe ik het goed want ik val gewoon lekker af.

Koolhydraatarme salade

Hou jij van salades? Maak je ze weleens? 

Probeer ook eens deze overheerlijke koolhydraatarme quiche! 

 

0 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.