5 x simpele gezonde ontbijtjes

7 0

Vroeger opstaan

Na een aantal weken goed van het padje te zijn geweest wat betreft het gezonder eten en kilo’s kwijt te raken waag ik weer een poging. De afgelopen periode ben had ik totaal geen motivatie en heb ik weer genoeg rommel gegeten. Erg lekker maar het moet ook eens ophouden. Ik heb besloten om even niet koolhydraatbeperkt te eten, wel een poging gedaan maar krijg het niet voor elkaar. Voorlopig ga ik gewoon gezond eten en goed opletten wat ik naar binnen werk, dat is alvast een begin. Ik trek er in de ochtend zelfs meer tijd voor uit, ik ga vroeger opstaan zodat ik elke ochtend een lekkere verse ontbijt smoothie kan maken en deze mee kan nemen naar mijn werk. Er zijn natuurlijk nog veel meer gezonde ontbijtjes, ik ga ze met je delen misschien heb jij er ook iets aan.

5 x simpele gezonde ontbijtjes

———————————————————————————-

Ontbijt smoothie

-200 ml Yoghurt of plantaardige melk

-1 halve banaan

-Stevig handje aardbeien (bevroren)

-2 volle eetlepels havermout

Doe alles in de blender en na een minuutje heb jij een heerlijke koude ontbijtsmoothie.

Groente shake

-60 gram spinazie

-20 gram havermout

-1 banaan

-1 theelepel cacaopoeder

-1 kopje water

Stop alles in de blender en de rest gaat vanzelf.

Omelet met groenten

-2 eieren

-Kokosolie

-Zeezout

-Peper

-Groente naar keuze

Doe een beetje kokosolie in een koekenpan, bak de groenten beetgaar. Daarna voeg je de geklopte eieren toe, met peper en zeezout. Ik gebruik meestal groenten die ik van de vorige dag over heb. Deze zijn natuurlijk al gekookt en kost het bakken van de omelet minder tijd.

Bananen pannenkoekjes

-1 rijpe banaan, hoe rijper hoe zoeter

-2 eieren

Prak de banaan, klop hier de eieren doorheen en bakken maar. Erg lekker en gezond want je hebt geen zoetmaker nodig.

Gezonde ontbijtjes

Griekse yoghurt met walnoten

-Bakje Griekse yoghurt

-Klein handje gehakte walnoten

Mocht de yoghurt niet genoeg voor je zijn kan je er een gekookt eitje los bij eten. Dat doe ik vaak en ben je net even iets langer verzadigd. Je kan er natuurlijk ook wat fruit aan toevoegen, ook erg lekker.

Wat eet jij vaak als ontbijt? Heb je nog tips voor mij voor gezonde ontbijtjes?

7 Comments
 • sammie
  september 7, 2016

  Vooral de pannenkoekjes klinken goed! Ik ontbijt eigenlijk alleen maar in het weekend.

 • Nicole
  september 7, 2016

  Ik pak soms yoghurt (optimel 0% haha) met fruit, soms een boterham met magere filet, soms een cracker met gekookt ei.. Een omelet met groente vind ik meer voor de lunch.. dus dat zal ik niet snel pakken..

  En een eimuffin is ook wel lekker in de ochtend alleen is al tijd geleden dat ik dat maakte!
  Nicole onlangs geplaatst…“Doe niet zo ongezellig”My Profile

 • Jonna@Burgertrutjes
  september 7, 2016

  Ik hou van bananenpannenkoekjes, maar dan wel het liefst met stroop!
  Jonna@Burgertrutjes onlangs geplaatst…Geluk op de werkvloer – tips om met zin naar je werk te gaanMy Profile

 • YuSt
  september 7, 2016

  Heerlijke tips! Ik hou het op kwark met muesli. Eventueel aangevuld met honing en proteine!
  Ik mag nog steeds geen fruit, blijft lastig…
  YuSt onlangs geplaatst…Polette Eyewear | E-polette | computer brilMy Profile

 • Cindy - levenalsmama.nl
  september 7, 2016

  Ik eet tegenwoordig ook vaak griekse yoghurt als ontbijt, het liefst met walnoten, blauwe bessen en aardbeien! Jammie. Die andere ontbijtjes klinken ook goed!
  Cindy – levenalsmama.nl onlangs geplaatst…Een lastige overgang naar het kinderdagverblijfMy Profile

 • Sjoukje - meergeldminderstress.nl
  september 8, 2016

  Lekkere dingen allemaal!
  Wij eten ‘s morgens allemaal havermout met sojamelk en diepvriesfruit. Vezeltjes, vitamientjes en genoeg vulling voor de hele ochtend. Win win 🙂
  Sjoukje – meergeldminderstress.nl onlangs geplaatst…Hoe kun je je financiën regelen als je niet kunt lezen?My Profile

 • Roelina
  september 9, 2016

  oh, lekker vooral die bananenpannekoekjes, ga ik zeker proberen. Ik ontbijt (afgezien van de dagen dat ik gewoon voor een plak volkorenbrood kies met mager beleg) vaak (griekse) yoghurt met zelfgemaakte granola en blauwe bessen. Heerlijk! Door de dadels en ahornsiroop in de granola is suiker ook niet nodig.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.