Simpel en snel ontbijt, Griekse yoghurt met fruit en walnoten

2 0

Simpel en snel ontbijt

Snel ontbijt ik hou ervan! En dan bedoel ik met snel, niet snel naar binnen werken maar snel klaar en makkelijk mee te nemen naar mijn werk. Ik kan natuurlijk de avond van tevoren brood smeren maar ik eet nog maar weinig brood de laatste tijd. Van brood eten krijg ik altijd meer trek en twee boterhammen zijn dan echt niet genoeg. Geef mij maar een ontbijt waar je wel even op kan teren.

Iets te kauwen

Meestal rond 7.15 uur kom ik aan op mijn werk en verricht ik achter mijn bureau wat werkzaamheden voordat ik om 7.45 uur naar beneden moet om chauffeurs weg te helpen. Het handigste is dan om af en toe tussendoor een slok te nemen van een ontbijtsmoothie. Maar om dat elke dag als ontbijt te hebben is aardig eentonig en we moeten het wel afwisselend houden. Daarnaast wil ik ook af en toe wel iets te kauwen hebben.

Heerlijk vullend snel ontbijt

De laatste dagen zet ik regelmatig een bakje Griekse yoghurt klaar (250mg) met wat walnoten. De walnoten wel apart want die zijn de volgende dag anders niet erg lekker meer. En ik leg een stuk fruit klaar die ik dan net voordat ik ga ontbijten samen met de walnoten lekker door de Griekse yoghurt doe. Een heerlijk en vullend snel ontbijt! Ik vind het trouwens erg lekker om er een mandarijn door te doen, maar dit kan natuurlijk elk soort fruit zijn. Het is maar waar je trek in hebt.

Tot voor kort ontbeet ik meteen wanneer ik op mijn werk was aangekomen, dus zo tegen half 8 maar dan had ik alweer tegen half 10 trek. Nu ontbijt ik tussen half 9 en 9 uur en met dit Griekse yoghurt ontbijtje ben ik vaak verzadigd tot 12 uur. Zo grijp ik ook niet snel naar een tussendoortje. Perfect dus.

Wat heb jij het liefst als ontbijt? 

2 Comments
 • Astrid
  april 9, 2017

  Wat klinkt dit lekker! Ik ben sowieso dol op Griekse yoghurt en walnoten vind ik ook heerlijk.
  Astrid onlangs geplaatst…Lichtpuntjes #1My Profile

 • Met4inhuis
  april 9, 2017

  Wanneer ik ga werken ontbijt ik meestal met muesli met veel melk. Ik heb er nu in de supermarkt ontdekt met stukjes chocolade en karamel. Lekker en het vult goed (dus geen honger binnen een uur of 2). Meestal eet ik ook een kiwi bij mijn ontbijt. Griekse yoghurt lust ik ook graag met wat vers fruit erdoorheen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.