Ontbijtsmoothie met havermout, frambozen en kokosmelk

By 3 1

Liefde voor de ontbijtsmoothie

Afgelopen zaterdag vertelde ik het al op Instagram dat ik eindelijk weer een beetje mijn draai begin te vinden met gezonde dingen eten en drinken en vooral maken. Ik had de laatste weken totaal geen zin om moeilijk te doen en recepten op te zoeken of in elkaar te flansen dus ik deed maar wat. Misschien komt het doordat het zonnetje haar gezicht vaker laat zien dat ik ineens weer aardig wat energie heb en dus ook weer zin om mijn best te doen. Ik heb altijd al liefde gehad voor smoothies, vooral voor de ontbijtsmoothie. Zo lekker om dit ‘s ochtends naar binnen te werken en verzadigd te zijn voor een aantal uur.

Het driedubbele

Laatst las ik op de blog van Dewi dat Linda de Mol ging lijnen. Ik had er verder totaal niets over meegekregen dus ik ben eens gaan kijken en zag dat ik mezelf kon registreren om mee te doen. So i did! Linda hoeft maar 5 kilo af te vallen en ik het driedubbele, maar goed… Ik zou vast wel wat aan haar tips en receptjes hebben. Linda deelde een dagmenu en daar kwam ik een recept tegen voor een vruchtenshake. Ik noem het gewoon lekker een ontbijtsmoothie die ik afgelopen weekend maakte. Ik verdubbelde het recept en sjoemelde wat met de ingrediënten. Normaal gesproken maak ik mijn smoothies met yoghurt en water dus kokosmelk gebruiken in een smoothie was nieuw voor  mij, maar de smoothie is erg goed bevallen en daarom wil ik hem jullie niet onthouden.

Ontbijtsmoothie voor 2 personen

ontbijtsmoothie

Wat heb je nodig?

  • 6 volle eetlepels Franse magere kwark
  • 1 banaan
  • 4 eetlepels havermout
  • half doosje diepvries frambozen of 2 volle handen bevroren frambozen
  • 450 ml kokosmelk (Alpro)

Hoe maak je de ontbijtsmoothie?

Waarschijnlijk weet je wel hoe je een smoothie maakt, maar ik wil toch even vertellen hoe ik het altijd doe. Ik doe altijd eerst de vloeibare ingrediënten in de blender. Dus dit keer de kwark en de kokosmelk, blend dit even en dan doe je de rest erbij en blend on! Mocht je de smoothie te dik vinden kan je er altijd nog een beetje kokosmelk bij schenken.

De reden waarom ik altijd eerst de vloeibare ingrediënten in de blender doe is dat het blenden dan makkelijker gaat. Vooral wanneer je gebruik maakt van bevroren fruit. Mijn blender heeft soms weleens moeite wanneer het bevroren fruit onderop ligt.

ontbijtsmoothie

Kijk eens wat een heerlijk en vrolijk kleurtje!

 

ontbijtsmoothie

Om je dag nog vrolijker te beginnen kan je je smoothie helemaal af maken en decoreren met nog wat frambozen en wat schijfjes banaan. Een klein feestje op een doodnormale dag toch? En ook nog eens erg lekker. Mijn eerste ervaring met kokosmelk in mijn ontbijtsmoothie is zeer goed bevallen en dit ga ik dan ook vaker doen.

Maak jij weleens smoothies?

Bewaren

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.