Koolhydraatarme boerenkoolquiche

4 0

Herfst of winterkostje

Boerenkool, eet je dat eigenlijk ook in de lente? Als ik aan boerenkool denk, dan komt er stamppot in mij op en stamppot is echt een herfst of winterkostje. Ach wat kan mij het schelen! Ik had gewoon trek in boerenkoolquiche.

Voor de eerste keer in mijn leven boerenkool

Sinds een tijdje schrijf ik mijn weekmenu’s uit, dat vind ik handiger en hoef ik niet per dag te bedenken wat ik nu weer eens ga eten. En vandaag stond er dus de boerenkoolquiche op het menu. Ook al was het de eerste keer in mijn hele leven dat ik boerenkool zou eten, ik had er al de hele dag trek in…best raar haha. Dit recept heb ik gekregen van een kennis en ik deel het graag met jou.

Wat heb je nodig voor de boerenkoolquiche?

400 gram vers gesneden boerenkool (zak AH)
100 gram gerookte spekjes
1 rookworst in plakjes gesneden
200 ml slagroom
5 eieren
100 tot 150 gram geraspte pittige kaas
Roomboter om de ovenschaal mee in te vetten
Peper en zout

Hoe maak je het?

Kook de gesneden boerenkool in circa 20 tot 25 minuten gaar in een pan met ruim water en zout. Bak de spekjes in een pan en verwarm even de plakjes rookworst mee. Kluts de eieren door de room, op het laatst doe je 3 kwart van de geraspte kaas erbij en roer dit even door. Vet een ovenschaal in met de roomboter.
Meng de spekjes en de rookworst door de boerenkool die je inmiddels hebt afgegoten. Breng dit op smaak met zout en peper.
Dan doe je de boerenkool met de spekjes en rookworst in de ovenschaal en giet je het eimengsel er overheen. Strooi het restant geraspte kaas op de bovenkant. Bak de quiche in een voorverwarmde oven op 180 graden in 40 tot 45 minuten gaar.

Voordat de quiche in de oven werd geschoven:

Koolhydraatarme boerenkoolquiche

Even 40 tot 45 minuten wachten, en klaar!

Koolhydraatarme boerenkoolquiche

Heerlijk!

De boerenkoolquiche is echt heerlijk, bon apetit! Mocht je over hebben, vries de boerenkoolquiche in. Lekker makkelijk voor als je een keer geen zin hebt om te koken.

Maak jij weleens een quiche?

4 Comments
  • Nathalie
    mei 3, 2016

    Dat ziet er goed uit!

    • Savethemama
      mei 3, 2016

      Hij is heerlijk! Thanks šŸ™‚

  • Babs
    mei 4, 2016

    Wat lekker, ik krijg er spontaan zin in. Ik ga het zo vragen of de mannen daar ook vandaag zin in hebben. (de laatste tijd weten wij gewoon niets om te gaan eten dus dit recept komt als geroepen!)

    • Savethemama
      mei 20, 2016

      En? Heb je je mannen om kunnen praten?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.