Vragen over koolhydraatbeperkt eten

By 8 0

Hi! Ik ben er weer! Om een vervelend en lang verhaal kort te maken, ik was er dus weer meer dan een maand uit door dat hormonengedoe grrr… Maar ik waag weer een kans….again! Mij krijg je niet klein!

Vragen over koolhydraatbeperkt eten

Anyway, ik ben nog steeds bezig met “Grip op koolhydraten”, een koolhydraatbeperkte levenswijze en ik krijg soms op social media of in mijn directe omgeving vragen hierover. Het leek mij leuk om een blogpost hieraan te wijden. Lees je mee?

Hoe kom ik aan mijn recepten?
Ik struin dagelijks het internet af naar passende try-out recepten of ik maak recepten uit de boeken van Grip op koolhydraten of het boek van Oahn’s kitchen. Pinterest staat ook vol met perfecte recepten.

Dat heeft toch veel calorieën?
Wanneer je koolhydraatbeperkt of koolhydraatarm eet mag je best veel lekkere dingen eten. Soms maakt iemand een opmerking, mag je dat eten? Dat heeft toch veel calorieën? Ik tel dus géén calorieën, ik tel de koolhydraten. In het begin is het heel veel etiketten lezen in de supermarkt, maar op een gegeven moment weet je wat wel en wat niet mag. Wanneer een product per 100 gram minder dan 5 koolhydraten bevat zit je altijd goed.

Hoeveel koolhydraten eet je per dag?
Dat verschilt elke dag weer, wel hou ik mij bij het ontbijt en de lunch aan de richtlijnen van Grip op koolhydraten, oftewel 5 koolhydraten per maaltijd. Eventuele tussendoortjes 2,5 kh en in de avond hou ik mijn koolhydratenuurtje. Dan eet ik wat meer koolhydraten dan in de rest van de maaltijden. Maar producten met veel slechte suikers probeer ik sowieso te vermijden.

Gun je jezelf dan niets meer?
Ja hoor, wanneer ik trek heb in iets zoets dan probeer ik een zo een verantwoord mogelijk koekje of cake te bakken. Maar soms eet ik in mijn uurtje ook wel een stuk chocolade of eet ik weleens een heerlijk patatje oorlog. De dag daarna ben ik dan wel weer even extra streng voor mezelf en verminder ik de koolhydraten in mijn uurtje.

Hoeveel val je per week af?
Het verschilt heel erg, in het begin vlogen de kilo’s er vanaf en nu sta ik af en toe een tijdje stil of schommel ik naar boven en ineens weer heel rap naar beneden. Vaak merk je het niet in kilo’s eraf maar in centimeters. Sinds 6 april ben ik nu 6,6 kilo kwijt door het koolhydraatbeperkt eten.

Zo dit waren de antwoorden op gestelde vragen, mocht jij zelf nog een vraag hebben stel ze gerust in een reactie maar een mailtje sturen mag natuurlijk ook!

8 Comments
 • Babs
  juni 9, 2016

  Ik zou ook mijn koolhydraten moeten skippen of halveren, maar het blijft lastig… ik ben namelijk dol op brood. 6,6 kilo… goed hoor, dat wil ik ook wel kwijt!
  Babs onlangs geplaatst…Contigo Cortland Infuser, de ideale drinkfles voor infused waterMy Profile

  • Savethemama
   juni 10, 2016

   Ik was ook dol op brood, en dat is in het begin heel erg wennen idd. Maar nu mis ik het eigenlijk totaal niet meer, er zijn genoeg receptjes voor broodvervangers.

 • Sofie van OHEA
  juni 11, 2016

  Ik moet hier dringend ook eens terug meer mee bezig zijn! Eraan beginnen is altijd zo’n drempel …

  Liefs,
  Sofie van OHEA onlangs geplaatst…Onzeker zijn als nieuwe mama is perfect normaalMy Profile

  • Savethemama
   juni 14, 2016

   Ik heb er ook aardig lang over gedaan om echt goed te beginnen, maar wanneer je eenmaal bezig bent dan wil je bijna niet anders meer

 • lodi
  juni 11, 2016

  Hier eet ik wel mijn koolhydraten, maar eet wel zo min mogelijk ‘slechte’ koolhydraten, dus weinig suiker, koek en snoep. Verder lees ik heel veel verpakkingen en kies bewust voor die met de minste suiker. Ik ben gewichtsconsulent en eet zoveel mogelijk gezond. Als ik nu wel eens teveel suiker of vet eet merk ik dat meteen. Ik vind het ook leuk om op Internet recepten te zoeken met minder koolhydraten. Verder veel volkeren producten hier. Als je lekkere recepten hebt, deel ze dan hoor, maak je mij ook blij mee 🙂

  • Savethemama
   juni 13, 2016

   Wat leuk dat je gewichtsconsulent bent! En lekkere recepten komen eraan!

 • Marguerita
  juni 12, 2016

  Mijn man let ook erg op de koolhydraten, dat lijkt bij hem het enige te zijn dat werkt om gewicht kwijt te raken. Maar ruim 6 kilo! Mooi hoor!
  Marguerita onlangs geplaatst…Leuke nieuwtjes over Disney’s Finding DoryMy Profile

  • Savethemama
   juni 13, 2016

   Bij mij is het idd ook het enige wat werkt. We gaan gewoon door!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.