Handletteren, dit ga ik echt vaker doen!

By 13 0

Handletteren doe je zo

Al een hele tijd had ik het boek ” Hand lettering doe je zo” in huis, maar had er nog niet zoveel mee gedaan. Ja weet je, ik heb soms van die buien dat ik denk, oh dat wil ik ook kunnen. Dan koop ik heel enthousiast de spullen die ik nodig heb en vervolgens belanden ze in de kast om dat ik er gewoon de tijd niet voor heb. Maar toen kwam Ilse van Kreanimo ineens op de proppen met de Crea-cross. En eigenlijk voordat ik er goed over na had gedacht had ik me al opgegeven. Ik zette mezelf dus voor het blok, maar wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan. Nu moest ik wel tijd en aandacht vrij maken voor iets wat ik al heel lang wilde doen.

Mijn eerste opdracht

Ik begon natuurlijk weer met het handletteren op het laatste moment en dacht dat ik er heel wat uren aan kwijt zou zijn. Dat viel dus reuze mee! Ik ben er nog geeneens 2 uur mee bezig geweest en wat ben ik trots op mijn creatie! Mijn eerste opdracht voor de Crea-cross was shadow oftewel schaduw. Ik koos voor een mooie quote en af en toe keek ik in het boek voor wat inspiratie.

Materialen voor handletteren

Eigenlijk heb je niet zoveel nodig om te beginnen met handletteren. Ik gebruikte een potlood (HB), een gum, lineaal, puntenslijper, een fijnschrijver 0,5 mm en een wat dikkere fineliner 0,7 mm. Het tekenblok kocht ik bij Action voor ik dacht €0,89 cent. Van een aantal dingen die ik heb gebruikt zal ik onderaan dit bericht linkjes plaatsen mocht je willen weten waar je ze kunt kopen.

handletteren

Het papier in het tekenblok voelt lekker glad aan, en tekent fijn. Je kunt je fouten makkelijk weggummen zonder dat het lelijke vegen achterlaat.

Je kunt natuurlijk elke fineliner gebruiken die je wilt maar ik gebruikte de Staedtler pigment liner 0,5 mm. Deze fineliner bevat pigment-houdende inkt en is zeer geschikt voor schrijven, tekenen, zentangle en schetsen. Ook is de pen watervast op papier, lichtbestendig en document-echt. Laat je hem zonder dop liggen, geen paniek. Je kan hem zo 18 uur laten liggen zonder dat de punt uitdroogt.

handletteren

De Sakura pigma heeft een kogelvormige punt van 0,7 mm. Hier kleurde ik de grotere vlakken mee in.

De boeken die ik heb gebruikt om te oefenen en voor inspiratie zijn echt geweldig. Hier kom je aardig mee op weg, ook al heb je nog nooit aan handletteren gedaan.

handletteren

De uitgewerkte quote

Ik begon met een lineaal, potlood en gum om de lijnen te trekken. Zo bepaal je hoe je de letters op papier wilt hebben qua grootte en afstand. Daarna teken je met potlood de letters uit, niet bang zijn om fouten te maken. De gum is je beste vriend!

Wanneer je alle woorden op papier hebt staan hoe jij het wilt is het tijd om de lijnen te gaan overtrekken met je fineliners. En misschien inkleuren zoals ik heb gedaan.

handletteren

Hoe vinden jullie mijn eerste echte poging tot handletteren? Ik ben super trots joh! Vind hem best goed gelukt!

Onderaan deze blog vind je de link-up met alle deelnames aan de Crea-cross tot nu toe. Je kan lekker gaan lezen, maar mocht je zelf aan de slag gaan mag ook jij jouw creatie aan de link-up toevoegen.

Dit artikel bevat affiliate links, mocht jij een aankopen doen via één van deze links ontvang ik daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou verder niets. Van deze verdiensten bekostig en verbeter ik de website van Save the Mama.

[inlinkz_linkup id=693477 mode=1]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

13 Comments
 • Ilse van Kreanimo
  februari 2, 2017

  WAUW! Echt wel goed gelukt hoor!

  De fine-liners gebruik ik zelf voor alles en nog wat, ook in mijn klasje.

  Dankjewel voor je enthousiasme, ik ben zo blij dat je mee doet!

 • marije
  februari 2, 2017

  Super gaaf is ie geworden! Mooie quote ook.

 • Yolanda
  februari 2, 2017

  Wat een leuke invulling van het thema schaduw. Oh ja, handlettering lijkt mij ook zo leuk om te doen. Maar ik heb nog zoveel “nieuwe hobby’s” in de kast liggen, ik mag van mij zelf nog niet. Maar nu ik jouw eerste resultaat zie, word ik opnieuw enthousiast. Mooi gedaan!
  Yolanda onlangs geplaatst…De leukste Pokémon traktaties !!My Profile

 • rachel
  februari 2, 2017

  gaaf!! word er ook gelijk enthousiast over en ga ook eens kijken of mij dat gaat lukken
  rachel onlangs geplaatst…BoodschappenMy Profile

 • Sarah
  februari 2, 2017

  Heel leuk geworden! Hier ligt het boek ook… met hetzelfde plan… nu ik jouw super leuke creatie zie krijg ik er zin in!

 • Jacqueline
  februari 2, 2017

  Ja, leuk gedaan zeg!
  Jacqueline onlangs geplaatst…6 low budget ideeën voor kinderfeestjesMy Profile

 • Lori (Mama's Jungle)
  februari 2, 2017

  Helemaal leuk geworden! Mijn moeder doet dat zentangle, ook erg leuk. Enne heel herkenbaar zo alle spullen voor een nieuwe hobby aanschaffen en dan blijft het liggen. Zo heb ik een tas vol wol en een buitenkas voor moestuin nog nieuw liggen. Ghehe
  Lori (Mama’s Jungle) onlangs geplaatst…De 4 leukste peuterboeken uit de bieb (Peutergirl tipt)My Profile

 • Nicole
  februari 2, 2017

  Kijk, daar heb ik nou ook last van: creatieve dingen zien, dat ook willen doen/kunnen, van alles aanschaffen en dan ligt het ergens te wachten op mij. Als ik dit zie, begint het alweer te jeuken… wat lijkt me dit een leuke bezigheid. Mooi gedaan!
  Nicole onlangs geplaatst…Uitsteek-Koekjes & een verjaardagsfeestMy Profile

 • Nicole
  februari 3, 2017

  Oh echt heeeel leuk!!
  Wil ik ook kunnen haha. Maar eerst maar aan m’n bujo beginnen ?
  Nicole onlangs geplaatst…Zwangerschap | week 22 – geen hartje?My Profile

 • Lesley
  februari 3, 2017

  Ik wil dit ook zo graag een keer doen, maar heb hetzelfde als jij. Te veel dingen die ik wil leren of doen. Ik koop dan alles en het blijft dan liggen. Je hebt echt iets moois gemaakt zeg! Heel erg knap!

 • Aimee
  februari 3, 2017

  Hoi, erg mooi geworden. Wat een leuke uitwerking van dit thema!

 • Vlijtig Liesje
  februari 3, 2017

  Tsjonge, dat is goed gelukt zeg voor een eerste poging. Petje af! Ik doe het je niet na.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Even wat ‘afternoon delight’My Profile

 • ElsaR
  februari 3, 2017

  wow!! is echt mooi geworden ☻

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.