Uitdagingen voor creatievelingen: Crea-Cross 2017

5 0

Crea-cross 2017

Een tijdje geleden deed Ilse van Kreanimo een oproep. Ze was op zoek naar creatieve bloggers die mee wilden werken aan een jaarproject in 2017. Ik reageerde daar meteen op… Nu wil ik niet zeggen dat ik echt een die-hard creatieveling ben, maar ik probeer het graag en de laatste tijd ben ik steeds meer bezig met het verbeteren van mijn handschrift en hand letteren. Dit is ook echt wel iets dat ik super leuk vindt en met het hand letteren ga ik dus meedoen aan de Crea-cross 2017.

Wat is crea-cross?

Crea van creatief zijn en cross het Engelse woord voor kruisbestuiving: Cross-hatching. Ik heb even een stukje van de tekst van Ilse gekopieerd voor verdere uitleg…

Waarom kruisbestuiving?

Ik volg heel wat creatievelingen op het internet.  De collega’s leerkrachten, de hakers, de zentangle kunstenaars, de dichters en de DIY-ers, schilders, fotografen, filmpjes makers en mensen die aan handgeschreven teksten doen…
Ze hebben allemaal een hele leuke community uitgebouwd.
Alleen merk ik dat ze vaak ook bij hun eigen hobby blijven,  ze vergeten vaak dat er nog zoveel andere creatieve manieren zijn om iets te benaderen.
En dat bracht me bij het idee van de Crea-Cross.
Iedereen kan dus mee doen en ik hoop ook echt dat velen van jullie mee op de kar springen.
Het is een kans om met andere creatievelingen in aanraking te komen en te zien hoe zij het opgegeven thema verwerken.

crea-cross

Hoe gaat de crea-cross in zijn werk?

Een jaar lang zal er elke donderdag op Kreanimo een artikel online komen dat als inspiratie dient voor het weekthema. De thema’s vindt je op bovenstaande afbeelding. Het is de bedoeling dat je zelf een creatieve draai geeft aan het thema, elke week komt er een ander thema aan de beurt. Je hebt dus 7 dagen de tijd om creatief bezig te zijn voor dat thema van de week. Of je nu een filmpje maakt, een blog schrijft, een foto op Instagram, dat maakt niet uit. Je hoeft dus geen blog te hebben om mee te doen, als je maar voorzien bent van een link die jij kunt toevoegen aan de link-up.

Wat moet je doen om mee te kunnen doen?

  1. Lees de thema’s op de bovenstaande afbeelding goed door en probeer iets uit te werken dat binnen jou specialiteit ligt. Je mag elke week meedoen, maar dat moet natuurlijk niet!
  2. Link jouw werk op de donderdag dat je gekozen thema online komt in de link-up
  3. Bezoek minstens 3 andere creatievelingen en laat een leuke reactie of opbouwende kritiek achter.
  4. Wees vriendelijk naar alle deelnemers.
  5. Deel je deelnames met de hashtag #CreaCross op social media!
  6. De leukste, mooiste, grappigste resultaten krijgen uiteraard een plekje met een verwijzing in een artikeltje.

Het eerste thema komt op 5 januari online. Ook zal Ilse wekelijks bijgestaan worden door een collega blogger die een thema uitwerkt en hier ook een blog post over schrijft, including me. Zelf heb gekozen ik voor de thema’s: liquid, street-art, dance, loud en shadow. Hiermee ga ik dus aan de slag door middel van hand lettering. Ik heb er erg veel zin in whoohoo!

Wil jij ook meedoen aan de crea-cross? Check dan nog even de blog post op Kreanimo voor nog meer informatie.

Bewaren

Bewaren

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.