Challenges om je teken skills en handschrift te verbeteren

7 0

Verbeteren van mijn handschrift

Ik ben lekker bezig, al zeg ik het zelf. Wanneer ik ‘s avonds op de bank zit met de televisie aan, heb ik tegenwoordig ook van alles in handbereik liggen. Onder andere mijn bullet journal waar ik laatst mee ben begonnen, een klieder notitieboek en pennen. Heel veel pennen. Tussen het tv kijken door oefen ik met het verbeteren van mijn handschrift, dat is best wel nodig in dit digitale tijdperk want schrijven met pen deed ik niet zo vaak meer. Het schrijven doe ik in mijn klieder notitieboek. Hier mag ik fouten in maken en gewoon lekker schrijven of doodlen. Doodlen? Kleine tekeningetjes maken dus.

Waarom ik mijn handschrift wil verbeteren?

Ten eerste hou ik van schrijven al sinds ik het leerde en ik mis het soms gewoon om lekker ouderwets met een pen bladzijdes vol te schrijven. Ten tweede wil ik mijn bullet journal niet verpesten met lelijke hanenpoten. Ten derde is schrijven op papier heerlijk rustgevend en alle gedachtes vloeien zo uit mijn pen. Of ik nu mijn gedachtes opschrijf, gedichten overschrijf of gewoon to do lijstjes maak…ik wordt er super relaxed van. Echt probeer het maar eens. En ja wanneer mijn handschrift een beetje on point is kan ik ook misschien beginnen met brush lettering. Dat lijkt mij zo tof om te kunnen.

Challenges om je handschrift en teken skills te verbeteren.

Laatst heb ik een apart Instagram account aangemaakt genaamd write.some.things om mijn vorderingen van mijn bullet journal te delen, en ook het oefenen met mijn handschrift en doodles. Tijdens het zoeken naar leuke accounts op Instagram met dezelfde interesses viel mijn mond open van verbazing hoeveel er hier van zijn. Wat kwam ik handige accounts tegen met tips en verdomd leuke challenges. Allemaal challenges om je handschrift en teken skills te verbeteren.

Omdat ik zeker weet dat sommige van jullie hand lettering, schrijven en doodlen ook wel leuk vinden heb ik een aantal challenges op een rijtje gezet. Ze zijn bijna allemaal engelstalig maar dat moet geen probleem zijn neem ik aan.

Challenges

1. Dutch lettering challenge

Elke dag een nieuwe quote waarop jij je creativiteit kan los laten. De opdrachten vind je bij dutchlettering op Instagram.

Handschrift

2. Plan with me challenge

Een challenge met 30 opdrachten die meer bestemd is voor bullet journalers maar ik denk dat het met een normale agenda ook wel zou kunnen. Doe fijne inspiratie op samen met bullet journalers van over de hele wereld. Heel veel lol en leuke ideeën. Hoe plan jij, hoe behaal jij je doelen? Laat het dagelijks zien in de plan with me challenge. Wil je meer weten check dan Pretty prints and paper of check planwithmechallenge  of zoek op de hashtag #planwithmechallenge.

Handschrift

3. Zenart challenge

Elke maand elke dag een toffe Zentangle tekenen. Wat is Zentangle? Een tekentechniek waardoor jij ontspant. Teken mooie patronen en word heerlijk relaxed. Meer lezen over Zentangle, check dan Zentagle.com of zoek op Instagram op de hashtag #zenartchallenge. Op Pinterest is ook heel veel info te vinden. Of check Mindfulcreativity op Insta en schrijf je zonder verplichtingen in voor de challenge.

Handschrift verbeteren

4. Rock your handwriting

Een challenge met als doel om dieper in te gaan op het oefenen van je handschrift op verschillende manieren en een community te creëren waarin mensen laten zien hoe zij hun handschrift verbeteren en eigen tips en tricks delen. Op Bohoberry  staat de volledige beschrijving van de #rockyourhandwriting challenge of check natuurlijk op Instagram.

Handschrift verbeteren

5. DND challenge

Een art en lettering challenge. De ene dag teken je en de andere dag ben je bezig met hand lettering. De volledige beschrijving van de challenge vind je op dawnnicoledesign of op Insta via de hashtag #dndchallenge.

Handschrift verbeteren

Mocht je geïnteresseerd zijn in nog veel meer challenges dan moet je zeker even het Letteringchallenges Instagram account bekijken. Je weet niet wat je ziet, zoveel verschillende challenges om aan mee te doen. Je hoeft je in ieder geval niet te vervelen op de donkere grauwe dagen.

Doe jij weleens mee aan challenges?

7 Comments
 • marije
  oktober 31, 2016

  Er zijn zoveel leuke creatieve challenges te vinden en Pinterest is ook een bron van inspiratie. Handlettering staat wel op mijn lijstje als iets wat ik graag wil doen. Vind het alleen beetje spannend maar dat komt vooral omdat ik erg kritisch ben.

 • Ilse van Kreanimo
  oktober 31, 2016

  Tof lijstje!
  Ik heb en tijdje aan de diva weekly zentangle Challenge mee gedaan.
  Ik zou er terug meer tijd voor moeten maken om zelf te tekenen.

 • Nikki - Sukhi.nl
  oktober 31, 2016

  Wauw wat goed! Dat hoor je niet zo vaak meer inderdaad, dat mensen aan hun handschrift willen werken.
  Leuk joh, en gaat hartstikke goed:D ziet er al heel mooi uit 🙂
  gr, Nikki

 • Dewi
  oktober 31, 2016

  Gaaf! Ziet er goed uit. Ik vind schrijven ook leuk. Vroeger vond ik het heerlijk om in schriftjes te schrijven. Nu nog steeds. Ik houd ook een gewone agenda op na en geen digitale. Ik vind een bulletjournal ook leuk, maar ik denk dat ik dat niet ga volhouden.
  Dewi onlangs geplaatst…Leugentjes om bestwil…My Profile

 • Kimberley van Gewoon Wij
  november 1, 2016

  Ik doe er niet echt vaak aan mee en als ik dat doe hou ik het zelden vol maar deze lijst vind ik wel heel erg leuk!
  Kimberley van Gewoon Wij onlangs geplaatst…De leukste foto’s van onze fotoshootMy Profile

 • Kimberley van Gewoon Wij
  november 1, 2016

  Ik doe niet echt vaak mee aan challenges en als ik het doe, hou ik het nooit lang vol. Maar dit wel echt een heel tof lijstje!
  Kimberley van Gewoon Wij onlangs geplaatst…De leukste foto’s van onze fotoshootMy Profile

 • Kwante
  november 1, 2016

  Wat een super artikel! Echt hele leuke challenges!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.