Wat staat er in mijn bullet journal?

By 16 0

Bullet journal notitieboek

Sinds oktober vorig jaar ben ik in het bezit van een Leuchtturm 1917, oftewel een bullet journal notitieboek met puntjes raster. Het is geen goedkoop notitieboek, maar het is het geld dubbel en dwars waard. Tja dat heb je wanneer je een notitieboekjes verslaving hebt, dan moet je bepaalde boekjes gewoon in je verzameling hebben. Ook vertelde ik in oktober dat ik dus met een journal zou beginnen en probeerde ik uit te leggen wat een bullet journal nu eigenlijk is. Een bullet journal is even kort uitgelegd een geweldig systeem om al jouw afspraken, to do lijstjes, taken, inspiratie, lijstjes en zoveel meer te verzamelen op één plek. Alles bij elkaar in één boek, lekker georganiseerd en overzichtelijk. Je kan het simpel houden, maar je kan ook je creativiteit loslaten op jouw bullet journal. Denk bijvoorbeeld aan handletteren, hiermee kun je lege ruimtes op bladzijdes opvullen. Wat ik ook nog weleens wil doen is stukjes washitape in mijn journal plakken met vrolijke kleurtjes en leuke printjes, zo oogt het erg vrolijk.

Waar gebruik ik mijn bullet journal voor?

Over het algemeen gebruik ik mijn journal momenteel voor to do lijstjes, ideeën, inspiratie voor mijn blog, ik oefen mijn handschrift zodat het wat netter wordt, ik teken er motivatie quotes in en nog veel meer. Het plannen heb ik in het begin wel gedaan, ik maakte dan een weekly en plande zo mijn dagen. Eerlijk gezegd kon ik daar niet zo aan wennen, ik vergat ook vaak vooruit te werken dus heb ik er toch maar een simpele agenda bij gekocht. Nu wissel ik het af, ik gebruik de ene keer mijn agenda om mijn week te plannen en de andere keer maak ik weer een weekly in mijn bullet journal. Het is maar waar ik zin in heb.

Als je nog nooit van een bullet journal hebt gehoord, heb je dus geen idee waar ik het allemaal over heb. Dat had ik in het begin ook, maar dankzij Pinterest kwam ik er uiteindelijk achter wat je er allemaal mee kunt doen. Ik laat je graag zien wat ik grotendeels in mijn bullet journal schrijf.

bullet journal

Bovenstaand mijn to do lijstje voor onze home make over. Dit zijn momenteel de dingen die wij graag willen doen aan en in het huis. Een handig overzicht en makkelijk af te vinken wanneer iets gebeurd is.

bullet journal

Bijna een hele bladzijde vol met wat ik nog allemaal wil uitwerken in mijn journal. Ik ben voorlopig wel even zoet.

bullet journal

Een bladzijde met koolhydraatarme snack ideeen, altijd handig voor als ik het even niet meer weet. Op de bladzijde daarnaast hield ik een Instagram tracker bij met het aantal volgers en daar noteerde ik de datum bij. Op een gegeven moment ging het zo snel dat ik de datum vergat op te schrijven. Inmiddels heb ik de 400 volgers ruim verdubbeld. Mocht je mij willen volgen op mijn bullet journal account, ik ben te vinden onder write.some.things.

bullet journal

Een voorbeeld van een weekly, een overzichtje net zoals in een agenda. Mijn handschrift kan duidelijk nog verbeterd worden.

bullet journal

Ik hou van enge films dus een overzichtje van welke films ik moet kijken en wat ik er van vond mag ook niet ontbreken.

bullet journal

De hashtags waarmee ik mijn Instagram bullet journal updates vaak plaats.

bullet journal

Dit was mijn allereerste weekly in mijn journal. Ik was erg trots op mijn eerste creatie maar als ik er nu naar kijk denk ik wat een rommeltje.

bullet journal

De inhoudsopgave. In het begin hield ik het netjes bij, maar ik moet het nog steeds aanvullen want ik ben alweer een stuk verder.

bullet journal

Een selfcare pagina. Altijd fijn om terug te lezen hoe je goed voor jezelf kunt zorgen. Dat schiet er nog weleens bij in met twee kinderen. De pagina is trouwens nog niet af, er kan nog veel meer bij.

bullet journal

En natuurlijk een handlettering creatie, zo leuk om te doen én zo kun je ook lege ruimtes opvullen.

Een greep dus uit mijn bullet journal inhoud, sommige dingen zijn privé dus die hou ik lekker voor mezelf maar zo heb je een idee van hoe het er allemaal uitziet. Ook hou ik bij welke samenwerkingen ik heb voor mijn blog, en welke facturen ik heb verstuurd en of ze al betaald zijn. Maar ook heb ik bijvoorbeeld lijstjes met blog post ideeen en hou ik de statistieken van mijn blog en social media bij. Zo kan ik duidelijk de groei van mijn blog en social media kanalen zien. Super handig!! Heb je trouwens al gezien dat ik sinds kort gastblogger ben voor My Lovely Notebook. Elke maand schrijf ik een artikel met tips en tricks voor je bullet journal. Mijn eerste blog post die ik schreef gaat over handletteren in je bullet journal.

Heb jij al een bullet journal of zou je er mee willen beginnen?

Deze blogpost bevat affiliatelinks, mocht jij een aankopen doen via deze links ontvang ik hiervoor een klein percentage. Dit kost jou verder niets.

 

Bewaren

Bewaren

16 Comments
 • marije
  februari 21, 2017

  Wat een leuke dingen heb je in je bullet journal staan! Ziet er echt gaaf uit.

 • Maud, Leuk Met Kids blog
  februari 21, 2017

  Het ziet er zo gaaf uit, ik zou er bijna zo’n notitieboek voor kopen… Maar ik blijf toch maar bij mijn digitale versie, die kan ik niet vergeten 🙂
  Maud, Leuk Met Kids blog onlangs geplaatst…Bloemen knutselen van papier en kartonMy Profile

  • Savethemama
   februari 22, 2017

   Ja daar ben je dan aan gewend he? Snap ik wel.

 • Nicole
  februari 21, 2017

  Ik heb er eentje liggen waar ik nog niets mee gedaan heb. Plus ik wil daarnaast ook nog een leuchtturm haha. Maar eerst maar eens in de ene beginnen.. dan de ander pas aanschaffen!
  Nicole onlangs geplaatst…5x favoriete speelgoed peuterMy Profile

  • Savethemama
   februari 22, 2017

   Oh en het is zoooo leuk! Niet te lang wachten want ik ben erg benieuwd naar hoe jij je bullet journal zou invullen.

 • Vlijtig Liesje
  februari 21, 2017

  Wat ziet het er mooi uit zeg. Ik vind dat je de vormgeving heel leuk hebt gedaan!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Gezond eten in een restaurantMy Profile

  • Savethemama
   februari 22, 2017

   Dankjewel!

 • MamaPlaneet
  februari 21, 2017

  Niks mis met je handschrift. Ik vind het goed uitzien. Layout, vormgeving en interessante ideeën. Nu een wellicht stomme vraag, maar waarom schrijf je grotendeels in het Engels? #nieuwsgierig

  Oh en ja, ik twijfel al een tijd over bullet journal. Juist omdat het niet goedkoop is.

  • Savethemama
   februari 22, 2017

   Dankjewel! Haha dat Engels is er automatisch bijgekomen doordat ik veel inspiratie van Pinterest kreeg. En mijn volgers op het Instagram account voor mijn bullet journal zijn grotendeels Engels.

 • Jessica
  februari 21, 2017

  Wauw wat ziet dit er gaaf uit! Ik ben bang dat ik hier alleen niet genoeg inspiratie voor heb of geduld!

  • Savethemama
   februari 22, 2017

   Dankjewel! Op Pinterest kun je super veel inspiratie vinden en dat geduld komt vast wel.

 • Els
  februari 22, 2017

  Ziet er echt super gaaf uit! ik wil er ook steeds mee beginnen, maar werk nu met een saaie agenda ;-).
  Els onlangs geplaatst…Haken #2: Oefenen, oefenen en oefenen!My Profile

  • Savethemama
   februari 22, 2017

   Ik zeg doen! Het is echt super leuk om te doen!

 • Nicky
  februari 27, 2017

  Gaaf! Ik heb wel altijd een notitieboekje bij de hand. Soms ben ik daar dagelijks mee bezig en soms weer een paar weken niet. Heb je dat ook met je bulletjournal? Ik zou het graag ook aanschaffen maar voor mijn gevoel moet je het wel bijhouden en ook letterlijk overal bij je houden. Of hoeft dat niet? Hoe doe jij dat?

  Groetjes Nicky

 • Marsha
  mei 13, 2017

  Wat een supergaaf Bullet Journal! Ik wil ook zoiets gaan bijhouden maar ben te perfectionistisch geloof ik ….

 • Miranda
  september 1, 2017

  Wat schrijf je heerlijk zeg! Leest makkelijk en snap het de term Bullet Journal veel beter! Sterker nog, heb er 1 besteld 😀 Yes!
  Helaas doet je link naar instagram niet, is die misschien veranderd?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.