Chaffles, koolhydraatarme kaaswafels

Chaffles, koolhydraatarm en het makkelijkste recept ooit

De laatste tijd was ik de koolhydraatarme crackers een beetje zat en te vaak koolhydraatarm brood eten is ook niet echt goed. Ik had al heel vaak Chaffles voorbij zien komen maar dacht altijd dat er teveel tijd en werk in zou gaan zitten om ze te maken. Had ik me er maar eerder in verdiept! Deze heerlijke koolhydraatarme vervanger voor brood en crackers zijn in een blink gemaakt en je hebt in het basisrecept maar 2 ingrediënten nodig… Super makkelijk en verdomd lekker ook nog.

Chaffles, koolhydraatarme kaaswafels

Wat zijn Chaffles?

Chaffles zijn gemaakt van kaas en ei, kaas is in het Engels cheese dus je snapt het al, in plaats van waffles noemen we het Chaffles oftewel kaaswafels. Het basisrecept bestaat dan ook uit alleen geraspte kaas en ei. Zelf heb ik er nog een beetje amandelmeel aan toegevoegd voor iets meer bite en naar mijn mening proef je de ei dan echt totaal niet. Je kunt natuurlijk ook zelf je creativiteit laten werken en je eigen favoriete smaak aan het recept geven, er zijn eindeloze mogelijkheden. Deze koolhydraatarme kaaswafels zijn de perfecte vervanger voor brood en crackers. Je kunt ze met van alles beleggen, doe er een lekker hamburger op, maak een ontbijtje met bacon, kaas en ei op je Chaffles. Of een lekker sandwich voor tussen de middag of wat dacht je van een tosti? Heb je zoete trek doe dan een beetje kaneel en zoetstof door het beslag.

Cinnamon chaffle

Wanneer je ze uit het wafelijzer haalt zijn ze nog zacht maar naar mate ze afkoelen worden ze licht crispy. Ik deed op mijn eerste kaaswafel een plakje kaas toen deze nog een beetje warm was, ik was meteen verkocht. Echt verslavend lekker!

Je kunt ze natuurlijk maken zonder amandelmeel, maar mocht je dit wel gebruiken, gebruik dan per ei 1 eetlepel amandelmeel. Je kan zelf kiezen wat voor geraspte kaas je wilt gebruiken. Ik gebruikte jong belegen en heb zoete wafels gemaakt met geraspte mozzarella. Mozzarrella kun je het beste gebruiken voor als je zoete wafels wilt maken.

Chaffles

Wafelijzer

In Amerika is de Dash mini waffle maker heel populair, maar je kunt dan maar 1 ronde wafel per keer maken. Zelf heb ik er eentje waarmee je rechthoekige wafels maakt en dan 2 per keer en je kunt de thermostaat zelf regelen. Zo ben je veel sneller klaar.

Wat heb je nodig om Chaffles te maken?

Voor 2 kaaswafels heb je nodig:

  • 1 ei
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel amandelmeel (optioneel)

Hoe maak je de kaaswafels?

  • Warm alvast je wafelijzer voor
  • Meng in een kleine kom het ei, de geraspte kaas en het amandelmeel door elkaar
  • Vet je wafelijzer in met bakspray of olijfolie
  • Doe het beslag in het wafelijzer en bak de wafels in 3 tot 4 minuten gaar
  • Laat ze afkoelen op een rooster

Koolhydraatarme kaaswafels

Eet smakelijk! Heb jij Al een Chaffles gegeten? Vind je ze ook zo lekker?

Op zoek naar meer koolhydraatarme recepten? Bekijk dan deze pagina eens.

Chaffles, koolhydraatarme kaaswafels

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.