Kwasten wassen | Make up door een dummy

11 0

Kwasten wassen

Ik vorder steeds een stukje verder in de Make up door een dummy challenge met mezelf. Door al dat gezoek op internet weet ik nu wel zeker dat ik echt een dummy ben ik leer zoveel nieuwe dingen en weet nu dus dat er heel veel verschillende make up kwasten bestaan. Zelf heb ik er maar 4 kwasten.

Kijk dat je je make up kwasten om de zoveel tijd moet wassen dat wist ik heus wel, ik deed het alleen niet. Ik dacht dat het niet zo nodig was omdat ik toch niet dagelijks make up gebruik. Fout, dus gewoon lekker kwasten wassen ook al gebruik je maar een paar keer in de maand make up. Na het gebruiken van je make up kwasten zijn deze een grote bron van bacteriën. De kwasten gaan bij elke make up routine over je huid en weer in de make up waardoor de bacteriën lekker kunnen gaan broeien. Deze smeer je dan weer op je huid en belanden ook weer in je make up producten and so on. Slecht voor je huid en slecht voor je make-up!

Kwasten wassen met babyshampoo

Ik heb het al eens vaker voorbij zien komen bij beauty bloggers dat ze hun kwasten wassen met babyshampoo. Dus kocht ik een klein flesje babyshampoo en deed mijn ding. Zoals ik net al vertelde heb ik maar 4 make up kwasten en voel me nu wel een klein beetje zielig ofzo vergeleken met al de kwasten verzamelingen van al die beauty bloggers haha. Tja dat heb je als make up dummy… Ik heb een concealer kwastje, blush kwast, poeder kwast en een foundation kwast. Alleen die laatste gebruik ik niet zo vaak meer omdat ik mijn foundation nu aanbreng met de erg fijne beautyblender. Ook deze heb ik gereinigd en vertel ik hier later in deze post verder over. Eerst de kwasten wassen.

Nodig

 • Een handdoek
 • Een kommetje
 • Babyshampoo
 • Water

make up kwasten wassen

Hoe was je de kwasten?

Leg de handdoek klaar en vul de kom met lauw water, doe er een klein beetje babyshampoo in. Pak nu een kwast en spoel deze eerst even uit onder de kraan met warm water. Daarna stop je de kwast in de kom met babyshampoo en maak zachte draaiende bewegingen je kan ook voorzichtig deppen op de bodem van de kom zodat het vuil makkelijker uit de kwast komt. Doe dit net zolang tot er geen vuiligheid meer uit je kwast komt. Bij sommige kwasten duurt het wat langer voordat deze schoon is. Zelf moest ik tussendoor wel even het water in de kom verversen. Wanneer er geen vuil meer uit de kwast komt spoel je deze nog even onder de kraan uit om het sop eruit te verwijderen. Daarna knijp je voorzichtig het water uit de kwast en leg je deze neer op de handdoek om te drogen en zo ga je door tot elke kwast schoon is. Ververs het water af en toe anders komt het vuil uit de ene kwast terecht in een andere kwast. Het drogen van de kwasten duurt wel even, dus hou daar rekening mee.

make up kwasten wassen

Het duurde wel even voordat mijn foundation kwast weer helemaal schoon was.

make up kwasten wassen

Concealer kwast.

make up kwasten wassen

Ook hier kwam aardig wat viezigheid uit.

make up kwasten wassen

Zo zagen mijn kwasten eruit voor het wassen.

make up kwasten wassenEn zo na de wasbeurt. Heerlijk schoon en fris.

In het vervolg ga ik mijn kwasten om de 2 of 3 weken wassen. Zou ik nu elke dag make up dragen dan zou ik het om de week moeten doen.

Beautyblender wassen

Sinds een tijdje ben ik helemaal verliefd op de beautyblender. Hiermee breng ik de foundation aan op mijn gezicht, ik vind de foundation hiermee veel mooier op mijn gezicht. Natuurlijk is het ook erg belangrijk dat je de beautyblender om de zoveel tijd ook eens goed reinigt. Ik kwam verschillende manieren tegen, zoals ook met babyshampoo en babyolie. Maar toch koos ik ervoor om de beautyblender te reinigen met olijfolie en afwasmiddel. Dit is echt heel simpel, zo gedaan en mijn beautyblender is weer als nieuw en lekker fris.

Doe een eetlepel olijfolie en een eetlepel afwasmiddel in een kom en roer dit even door elkaar. Stop daarna de beautyblender in de kom en zorg dat deze het hele mengsel van afwasmiddel en olijfolie opzuigt. Knijp even goed in de blender zodat het mengsel goed verdeelt is. Spoel je beautyblender nu grondig uit onder de warme kraan totdat er geen vuiligheid en sop meer uitkomt. Daarna laat je de blender goed drogen. Ik heb hem zelf laten drogen op de orginele verpakking zodat er genoeg lucht bij komt en er geen kans op schimmel is.

make up kwasten wassen

De beautyblender met nog oude foundation erop.

make up kwasten wassen

Het olijfolie en afwasmiddel mengsel.

make up kwasten wassen

make up kwasten wassen

make up kwasten wassen

Even goed knijpen zodat het mengsel goed verdeelt is over de spons.

make up kwasten wassen

Zo is mijn beautyblender weer heerlijk schoon en kan deze drogen aan de lucht.

make up kwasten wassen

Erg fijn alles is weer schoon!

Heb jij een grote verzameling kwasten en hoe maak jij ze schoon?

 

 

 

 

Bewaren

11 Comments
 • marije
  september 19, 2016

  Oooh ik ben ook zo’n beauty noob. Ik heb ook maar 4 kwasten en vergeet echt dat ze soms schoon gemaakt moeten worden. Ga dat vanmiddag meteen doen!

 • Yvonne
  september 19, 2016

  Oeps ik heb een kwast en heb hem 1 keer schoongemaakt. Bij het lezen over de bacteriën krijg ik wel een beetje de kriebels. Toch maar vaker doen.
  Yvonne onlangs geplaatst…Waarom ik blij ben dat de herfst er weer aan komtMy Profile

 • Nicole
  september 19, 2016

  Ik ben mijn kwasten kwijt haha en een beautyblend? Was da? Haha…
  Nicole onlangs geplaatst…Weight Watchers update #10 | Schop onder mijn kontMy Profile

 • Dewi
  september 19, 2016

  Uhh nee ik heb maar 2 kwasten en maakt ze eigenlijk niet schoon. Goor he. Nu ik dit zie denk ik oja moet ik toch maar eens doen. Raar eigenlijk ik ben wel een beetje een beetje een beautysnob maar ik doe eigenlijk alleen make up op en klaar, verder niet meer nadenken. Wel leuk hoor je make up voor dummies!
  Ook wel wat voor mij.
  Dewi onlangs geplaatst…Hello herfstMy Profile

 • YuSt
  september 19, 2016

  Ik heb 30 kwasten! En ik maak ze schoon met babyshampoo!
  En een tool dat ik op Ebay kocht zodat je ook echt goed tussen de haartjes kunt komen.
  Ik maak ze 1x per maand schoon! Liefst elke dag, maar kuch, toch wel een gedoe!
  Wat ik soms doe is 4 kwasten apart houden als de anderen drogen, vooral in de winter, die was ik dan later.
  YuSt onlangs geplaatst…Swatched-it | 420 coconut cove | EssieMy Profile

 • Nicole @ Everyday-Life.nl
  september 19, 2016

  Ik maak ze eigenlijk zelden schoon… Slecht hè! En dan meestal gewoon onder de kraan ook nog, Ik zou eens van dat reinigingsspul moeten kopen ervoor. Of de babyshampoo van mijn zoontje gebruiken idd.
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Your Story – Fabi heeft het Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS)My Profile

 • Vlijtig Liesje
  september 20, 2016

  Dat lijkt me nog best veel werk zeg! Maar wel goed om te doen denk ik. Zelf heb ik geen make-up kwasten dus dat scheelt weer : )
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Papieren agenda versus digitale agendaMy Profile

 • Cassandra
  september 20, 2016

  Babyshampoo + olijfolie is helemaal geweldig. Zo doe ik het in elk geval jaren, als het goed is heb ik er een blogje over geschreven mocht je tips willen! Door de olijfolie blijven de haren heel zacht en krijg je de diepere troep zoals liquid foundation nog beter eraf

 • Irma
  september 20, 2016

  Hier nog zo’n dummy!
  Toch maar eens aan de slag met de babyshampoo van m’n dochtertje…

 • Jonna@Burgertrutjes
  september 20, 2016

  Zo was ik ook altijd mijn kwasten 🙂
  Jonna@Burgertrutjes onlangs geplaatst…Festival fashion – hoe overleef je een dixie in een jumpsuit?My Profile

 • Astrid
  september 20, 2016

  Goede tip van het kommetje met shampoo en water. Zo verspil je niet zoveel shampoo. Vergeet niet je kwasten schuin te laten opdrogen, anders kan de lijm gaan loslaten bij de haren waardoor je kwasten gaan verharen 😉
  Astrid onlangs geplaatst…Spam je Blog #3My Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.