Micellair reinigingswater | Make up door een dummy

7 0

Make up door een dummy

Ik ben de make up door een dummy uitdaging met mezelf aan gegaan om meer verstand van make up producten te krijgen en hoe ik deze moet gebruiken om uiteindelijk een mooie look te kunnen maken. Als make up en beauty noob begin ik helemaal bij het begin, de basis dus. Helaas voor jullie nog geen mislukte make up pogingen met hilarische foto’s, dat duurt echt nog wel even gelukkig ;).

Gezicht reinigen

Na heel wat research gedaan te hebben via google en blog posts van beauty bloggers gelezen te hebben weet ik nu dat het zeer belangrijk is dat je je gezicht goed moet reinigen. Ik wist dat natuurlijk wel al maar, ik was altijd een beetje lui met dit soort dingen. Nu weet ik dat je dit gewoon elke dag moet doen, ook al heb je geen make up gedragen. Logisch want de huid van je gezicht staat dagelijks in contact met invloeden van buitenaf en door het vele stof en het vuil wat in de lucht hangt kunnen je poriën verstopt raken.

micellair reinigingswater

Een goed wapen tegen rimpelvorming

Reinig je je gezicht niet dagelijks net zoals ik het niet deed dan is er een grote kans dat de textuur en gezondheid van je gezicht achteruit gaat. Je gezicht gaat er moe uit zien en het versnelt het verouderingsproces en dat willen we echt niet hebben! Je weet vast ook wel dat het niet reinigen van je gezicht dan weer puistjes, acne en mee-eters kunnen veroorzaken. Het goed reinigen van je gezicht schijnt ook een goed wapen te zijn tegen rimpelvorming en dat maakt mij blij! Gelukkig heb ik nog niet zoveel rimpels dus ik ben er heel snel mee begonnen hihi.

Micellair reinigingswater

Ik kocht hét product waar heel blogland zo laaiend enthousiast over is en waar dus al miljoenen keren over geschreven is, micellair reinigingswater. Ik koos voor het micellair water van Garnier. Een grote fles van 400 ml, daar ben ik wel even zoet mee. Reinigt, verwijdert make up en verzacht. Voor gezicht ogen en lippen. Bevat geen parfum en ook heel fijn geen parabenen én je hoeft het niet af te spoelen.

micellair water

micellair water

Wat zegt de verpakking?

Het micellair reinigingswater reinigt, verwijdert make up en verzacht in een handeling het gezicht, de ogen en lippen zonder af te spoelen. Micellen, afkomstig uit de farmacie, zijn reinigende deeltjes die als een magneet onzuiverheden, make up en talg op de huid aantrekken en zo van de huid verwijderen, zonder te wrijven. Deze verzachtende geurloze formule is geschikt voor alle huidtypes, zelfs de meest gevoelige. Op de foto zie je de ingrediënten van het micellair reinigingswater.

Mijn ervaring

Ik gebruik het micellair reinigingswater nu een week en wat mij opvalt is dat de huid van mijn gezicht een stuk zachter aanvoelt. Het lijkt ook of mijn poriën ook een stuk minder grof zijn en make up verwijderen gaat super makkelijk en vlot. Dat ik dit niet eerder ben gaan gebruiken joh. Normaal had ik altijd van die vochtige doekjes om mijn make up eraf te halen maar daar kreeg ik altijd een branderig gevoel van op mijn gezicht. Nu ik micellair reinigingswater gebruik heb ik nergens last van en het voelt ook gewoon heel erg fris. Om mijn gezicht te reinigen gebruik ik een wattenschijfje. Ik doet dit ‘s ochtends na het douchen en smeer daarna mijn gezicht in met een crème. In de avond doe ik het ook na het douchen voordat ik ga slapen. Eigenlijk zou ik dan een goede nachtcrème moeten gebruiken maar ik moet nog steeds op zoek naar de juiste voor mijn huid. Daar vertel ik over een tijdje ook nog over.

Yes ik ben helemaal om! Zelf heb ik de fles met de roze dop gekocht en kost bij Kruidvat 6,45. Geen geld voor een fles van 400 ml waar je lang mee doet.

Reinig jij jouw gezicht dagelijks? Wat gebruik je daarvoor?

p.s: Ik als make up dummy sta open voor feedback, fijne tips en vertel het mij vooral wanneer ik iets fout doe want ik moet nog veel leren.

 

Bewaren

Bewaren

7 Comments
 • Madeleine
  september 12, 2016

  Wat goed van je! Ik reinig ook mijn gezicht in de ochtend en avond. Het is echt belangrijk. Succes met je zoektocht naar een goede nachtcreme! Eindelijk heb ik er 1 gevonden…. na een lange zoektocht!
  Madeleine onlangs geplaatst…Plog: Antwerpen – 1 september 2016My Profile

  • Savethemama
   september 18, 2016

   Ik moet er nog wel even aan wennen, het moet even in mijn systeem komen. Want soms vergeet ik het nog weleens.

 • Cindy - levenalsmama.nl
  september 12, 2016

  Dit is dus echt een goede rubriek voor mij. Ik ben ook echt een dummy op dit gebied, en zat gisteren toevallig precies over dit onderwerp na te denken. Ik moet dat ook maar eens beter gaan doen, reinigen. Nu doe ik het ook alleen als ik make-up op heb. Misschien deze fles reinigingswater ook maar eens aanschaffen!
  Cindy – levenalsmama.nl onlangs geplaatst…30 dagen opruimen | Dag 1 t/m 10 – Money Money MoneyMy Profile

  • Savethemama
   september 18, 2016

   Ik ben er zeer tevreden over, kan je het dan ook echt aanraden.

 • Nicole
  september 12, 2016

  Haha leuk om te lezen want ik gebruik sinds kort ook micelairwater, maar dan drie soorten omdat ik ze aan het testen ben haha. Daarnaast heb ik de tip om ook eens een echt grondige reiniging te doen. Dat kan bijv met de bijin facial cleanser cream. Ik vind hem echt heerlijk en hij reinigt zo grondig….
  Nicole onlangs geplaatst…Perfect fotocadeau + winactieMy Profile

  • Savethemama
   september 18, 2016

   Ik ben benieuwd naar je artikel over de drie soorten Nicole. Die facial cleanser moet ik ook maar eens proberen.

 • Marije
  september 12, 2016

  Hier ook een dummy die maar wat doet en soms vergeet haar gezicht te reinigen. Ik probeer nu een miscellair water van de Action. Die van Garnier heb ik nog nooit gehad. Wel van Nivea en die was prima.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.