Krullen maken met rietjes

By 14 1

En ineens kwam ik foto’s tegen waar ik allang iets over had willen schrijven. Sinds december vorig jaar welteverstaan. Krullen maken met rietjes.

Krullen maken met rietjes

Mijn jongste dochter heeft prachtig haar, eigenlijk moet het geknipt worden want dan komen haar eigen krullen terug. Deze krullen heeft ze aan papa met Surinaamse afkomst te danken. Het woord “knippen” wilt ze niet horen dus haar haar is erg zwaar en veranderd haar krullen in slagen/ grove krullen… Ook mooi! Toch wilt ze af en toe graag mooie gekrulde lokken, ze had dus een filmpje op Youtube gezien, krullen maken met rietjes. Mama wil jij dit bij mij doen? Ja natuurlijk moppie, niet wetende dat ik dezelfde avond 4 uur bezig zou zijn met rietjes in dat kind haar haar te draaien tot bloedende vingers en kloofjes toe. Vloeken, tieren en mijn dochter maar lachen. Stinkie!

Hoe dan?

Krullen maken met rietjes, dat was nieuw voor mij. Nooit van gehoord, wel krullen maken met reepjes van stof maar rietjes? Hoe dan? Nou ik ga je het uitleggen, maar mocht ik er een niet te begrijpen zooitje van maken zou ik ook gewoon even dit filmpje kijken.

Oppimpen met buigrietjes

Je koopt een doos rietjes, gewoon van die doodnormale rietjes die je kunt buigen. Ook koop je een pakje schuifspeldjes, ik heb ze niet gebruikt maar misschien heb jij ze wel nodig. Ik vond het handiger om kleine elastiekjes te gebruiken. En mocht je willen kan je het haar bevochtigen met een plantenspuit. Borstel je haar of dat van je dochter, zusje or whoever… In iedergeval van degene wiens hoofd jij wil oppimpen met buigrietjes. Het is wel slim om de rietjes er in de avond in te draaien, dan slaap je er een nachtje mee. Hoelanger de rietjes erin zitten hoe beter.

Slapen met een geknoopte doek

Nadat je het haar geborsteld hebt, pak je een pluk en deze draai je om het rietje wanneer de pluk haar helemaal om het rietje zit zet je het desgewenst vast met een schuifspeldje en daarna maak je een knoop in het rietje. Herhaal dit tot je het hele haar hebt gedaan. Ik heb mijn dochter met een grote doek laten slapen die ik op haar hoofd had geknoopt, zo gaat het haar niet pluizen en zijn de krullen de volgende dag mooier.

Krullen maken met rietjes

Krullen maken met rietjes

Het resultaat nadat ik de volgende ochtend de rietjes uit het haar had gehaald. Curly Wurly!

Krullen maken met rietjes

image

Ren zo hard als je kan

Het resultaat was echt heel gaaf! Zo’n weelderige bos met krullen… Maarre mijn tip aan jou, vraagt er ooit iemand aan jou, wil je bij mij krullen maken met rietjes? Ren zo hard als je kan weg en verstop je! Wat een PIEPwerk…

Wat vind jij van het resultaat?

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

14 Comments
 • Fleur
  augustus 24, 2016

  Wat een idee en een mooie krullen als resultaat! Kan me wel voorstellen dat het heel karwei is. Mss voor hele, hele speciale gelegenheid?

  • Savethemama
   augustus 24, 2016

   Nou heeeeel misschien dan, het is echt een heel karwei ?

 • Jacqueline
  augustus 24, 2016

  Het ziet er prachtig uit!
  Mijn dochter doet dit ook weleens (en gelukkig kan ze dat zelf 😉 ), maar ze heeft dik, steil haar, net als haar moeder, dus het is er zo weer uitgezakt. Al dat werk voor zo’n kort mooi moment… ik snap niet dat ze dat ervoor ovef heeft.
  Jacqueline onlangs geplaatst…Op de fiets naar AvonturisMy Profile

  • Savethemama
   augustus 24, 2016

   Heb jij ff mazzel dat ze het zelf kan, helpt haarlak niet om de krullen langer mooi te houden?

 • Els
  augustus 24, 2016

  Ik bind het wel een mooi resultaat met rietjes, maar ik zou ook hard weg rennen als ik het zou moeten doen ;-).
  Els onlangs geplaatst…Tag #12: No words tagMy Profile

  • Savethemama
   augustus 24, 2016

   Groot gelijk haha

 • Nicole
  augustus 24, 2016

  Ik laat het maar niet aan m’n dochter zien, dan wil ze het ook haha!!
  Nicole onlangs geplaatst…Heimwee naar de zeeMy Profile

  • Savethemama
   augustus 24, 2016

   Nee doe maar niet Nicole haha

 • Cindy - levenalsmama.nl
  augustus 24, 2016

  Kan me voorstellen dat het veel werk geweest is ja, maar het ziet er wel prachtig uit!
  Cindy – levenalsmama.nl onlangs geplaatst…Waarom Ninthe als baby naar de plastisch chirurg gestuurd werdMy Profile

 • Merel
  augustus 25, 2016

  Gaaf zeg! Had t natuurlijk al op instagram gezien maar het was je bloed, zweet en tranen meer dan waard. Alleen geloof ik niet dat ik het ook ga proberen haha ?
  Merel onlangs geplaatst…Je weet dat je in het derde trimester zit, als…My Profile

  • Savethemama
   augustus 27, 2016

   En dat snap ik helemaal haha

 • Leonie van Mil
  augustus 25, 2016

  Wat ontzettend leuk!! Kan mij voorstellen dat het echt een priegelwerk is. Maar het resultaat is wel heel leuk
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Nominatie Liebsteraward #4My Profile

 • Romaissa
  februari 11, 2019

  Je vergeet de laatste stap: de krullen opentrekken met je handen (NIET kammen).Dan zien ze er voller en mooier uit

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.