Mijn mooiste vakantie, Griekenland Kos #1

By 6 0

Over, done, finito, basta

Op het moment dat jij dit nu leest zit ik waarschijnlijk achter mijn saaie bureau op mijn werk, kom ik net thuis van werken of zit ik met mijn zuignap op de bank bij te komen van het werken. Mijn vakantie is over, done, finito, basta! Gelukkig heb ik genoeg foto’s gemaakt en kan ik mij af en toe nog even terug wanen naar mijn mooiste vakantie.

Mag ik emigreren

Dat perfecte warme zonnige heerlijke weekje op Kos in Griekenland, ja dat was toch wel mijn mooiste vakantie. Ik ben er nog steeds vol van en het doet nog steeds verdomde pijn dat ik daar niet ben. Nooit geweten dat je heimwee naar je vakantie kon hebben… Ik voelde me daar goed, geen benul van tijd, niks moet alles mag. Mag ik emigreren? Want mijn wallen verdwenen daar ook als sneeuw voor de zon en had ik energie voor tien.

Foto’s!

Ok let’s get back to the subject… Mijn mooiste vakantie, ik ga hier niet te veel woorden meer aan vuil maken. Ik laat je gewoon lekker een aantal foto’s zien en aangezien het er nogal veel zijn verdeel ik het over meerdere blog posts. Vandaag deel 1! Er zit geen logica in de volgorde van de foto’s, ze staan allemaal lekker door elkaar. Welkom to my world haha.

Mijn mooiste vakantie Griekenland Kos

Onderweg naar het buurtwinkeltje, sprong ineens dit kleine ding tegen mijn benen aan. Liep gewoon zo los op de weg zonder baasje, ik vermoed dat hij ergens van een erf was ontsnapt want de volgende dagen hebben we hem niet meer gezien.

Mijn mooiste vakantie Griekenland Kos

Dit soort kerkjes vind je veel langs de weg en in de bergen. Mooi om te zien, helaas ben ik niet naar binnen gegaan.

Mijn mooiste vakantie Griekenland Kos

Paradise beach, iets langer dan een uurtje met de auto vanaf Kos stad. Een van de vele stranden op het eiland. Bij dit strand hebben we ook een jetski gehuurd voor een kwartiertje. Dat was echt heel gaaf!

Mijn mooiste vakantie Griekenland Kos

Het rijden in de bergen met onze gehuurde jeep was echt heel gaaf, maar heb er af en toe ook wat doodsangsten uitgestaan. Scherpe bochten, smalle weggetjes, en diepe dalen. Dit was onderweg naar Paradise beach.

Mijn mooiste vakantie Griekenland Kos

Zo gaaf dat je je auto gewoon aan het strand kan parkeren. Dit was bij Mastichari beach, hier zijn we een paar keer teruggeweest. Heerlijk vertoeven.

Mijn mooiste vakantie Griekenland Kos

Mijn mooiste vakantie Griekenland Kos

Ons vervoer voor de hele week, als we deze niet hadden gehuurd hadden we niet op zoveel plekken kunnen komen. Echt heerlijk, dak open, rijden in de bergen of langs het strand.

Mijn mooiste vakantie Griekenland Kos

In de straat van ons appartement kwamen we dit tegen. Ik kan het nog geeneens een naam geven waar deze honden in verblijven. Hartverscheurend, dit is beeld is mij nog dagen bijgebleven. Gevoelstemperatuur was daar vaak 38 graden, en deze honden zaten overdag urenlang in de volle zon en konden deze ruimte niet uit. De hond die je ziet liggen was te zwak om te lopen en de bruine hond bleef dwangmatig rondjes lopen. Ik stond daar met tranen in mijn ogen, en ik kon niets doen.

Mijn mooiste vakantie Griekenland Kos

De eerste dag hadden we ook twee fietsen gehuurd, eigenlijk noemen ze Kos het fiets eiland. Iedereen fietst daar of rijd op een scooter.

Mijn mooiste vakantie Griekenland Kos

Papa’s beach, een eetgelegenheid en strandtent. Hier heb ik heerlijk gegeten, pita Gyros was mijn favoriet!

Mijn mooiste vakantie Griekenland Kos

Nee ik heb niet alleen een zak vuil op de foto gezet, als je goed kijkt zie je een klein zwerfkatje. Moeder poes en haar vier jongen zaten op het terrein van onze accommodatie. Elke dag ging ik even bij ze kijken en gaf ik ze eten. Moeder poes zat ook vaak voor de deur van ons appartement te wachten tot ze wat te eten kreeg.

Mijn mooiste vakantie Griekenland Kos

Mijn mooiste vakantie Griekenland Kos

Op deze foto ben ik echt trots! Vind hem zo mooi!

Mijn mooiste vakantie Griekenland Kos

Mijn jongste in het adembenemende blauwe water. Dit was bij een van de kleine eilandjes waar wij een tussenstop maakten met de boot. We hadden een boottrip geboekt, deze trip duurde van 10 uur ‘s ochtends tot 18.00 uur ‘s avonds. Tussen de middag kregen we een bord met Grieks eten, en ook nog eens zelfgemaakte donuts en een stuk watermeloen. Mocht je ooit in Kos zijn moet je deze boottrip echt doen. De boot heet de Katarina.

Mijn mooiste vakantie Griekenland Kos

Mijn mooiste vakantie Griekenland Kos

Mijn mooiste vakantie Griekenland Kos

Aan de overkant van Kos ligt de Turkse stad Bodrum.

Mijn mooiste vakantie Griekenland Kos

Ik was natuurlijk weer net te laat met foto’s nemen, maar hier zagen wij dus een paar dolfijnen zwemmen. Heel gaaf om te zien.

Mijn mooiste vakantie Griekenland Kos

De haven van Kos.

Mijn mooiste vakantie Griekenland Kos

Mijn mooiste vakantie Griekenland Kos

Mijn mooiste vakantie Griekenland Kos

De oprijlaan bij onze accommodatie.

Mijn mooiste vakantie Griekenland Kos

Perfecte zonsondergang!

Dit zijn voorlopig de foto’s van Kos Griekenland deel 1, binnenkort het volgende deel van mijn mooiste vakantie.

Deze blog post is een opdracht van de 30 day blog challenge.

 

 

Bewaren

Bewaren

6 Comments
 • Nesrin
  augustus 22, 2016

  Oh die kittens! So sweet. Ik denk dat Griekenland dezelfde vibe als Turkije heeft 😉 Fijn dat je een goede vakantie hebt gehad.

  • Savethemama
   augustus 27, 2016

   Ik denk het ook Nesrin, lekker relaxed. Lief he die beestjes, hoop dat er nu ook goed voor ze word gezorgd.

 • Lodi
  augustus 22, 2016

  Wat een prachtige foto’s. Het is te zien dat jullie een heerlijke vakantie hebben gehad.

  • Savethemama
   augustus 27, 2016

   Jaaaa het was echt heel fijn!

 • Cindy - levenalsmama.nl
  augustus 22, 2016

  Heerlijk, zo’n vakantie. Snap dat je heimwee hebt! *jaloers*
  Cindy – levenalsmama.nl onlangs geplaatst…Cadeau ideeën voor een 2-jarigeMy Profile

 • marleen@burgertrutjes
  augustus 23, 2016

  Ik snap heeel goed wat je bedoelt! Ik heb na een Griekenland vakantie standaard heimwee, en waar dat nou vandaan komt? Gewoon een soort landbinding ofzo, haha!
  SUpermooie foto’s, ik krijg er bijna heimwee van 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.