Instagram followers kopen

14 1

Instagram followers kopen getest

Voordat je een conclusie wilt trekken, zal ik je meteen vertellen dat deze post geen betrekking heeft op het save.the.mama Instagram account. Dat account wil ik graag eerlijk en leuk houden. Het account waar ik wel de Instagram followers kopen test mee heb gedaan ga ik in het vervolg natuurlijk ook leuk en eerlijk houden, maar ik moest natuurlijk wel een al bestaand account hebben om uit te proberen.

Blogger Next Door

Op 10 september opende ik het blogger.next.door Instagram account. Misschien weten jullie wel dat ik op Facebook ook een groep heb, genaamd Blogger Next Door. Een groep waar bloggers hun blog posts kunnen delen. Ik wilde ook weleens zien hoe een Instagram account met korte blog tips en blog quotes zou gaan lopen. In 2 weken tijd had ik 581 volgers en volgde ik er zelf over de 2000. Omdat er heel veel bloggers met hoge aantallen volgers dit account gingen volgen en na een dag weer ontvolgden (super irritant) ben ik op onderzoek uitgegaan. Gewoon even neuzen… Ik heb bij een aantal de lijst van volgers door zitten spitten en mijn vermoeden werd bevestigd. Duizenden volgers, die geen of een enkele foto op hun account hebben staan. Over het algemeen Russische accounts. Gekochte volgers dus, no doubt about it. Awkward want met zoveel volgers zou je toch heel veel likes en aardig wat interactie moeten krijgen.

Word je er blij of beter van?

Ook al vond ik het awkward, ik was toch benieuwd naar de toegevoegde waarde van het kopen van Instagram followers. Word je er blij of beter van? De uitkomst wist ik stiekem natuurlijk al maar toch wilde ik het testen. And so i did. Ik ging op zoek naar een betrouwbare Nederlandse webshop waar ik de Instagram volgers kon aanschaffen. Klinkt raar he een betrouwbare webshop die neppe volgers verkoopt? Maar ik bedoel dus dat ik wel waar zou krijgen voor mijn geld. Niet dat ik zou betalen en er niets voor terug zou krijgen.

Bizar

Ik kon kiezen uit verschillende pakketten variërend van 100 echte Instagram followers voor €4,95 tot en met 50.000 echte followers voor €179,95. Bizar gewoon dat er echt mensen zijn die zoveel betalen voor een zooi neppe volgers, want erg spraakzaam en actief zijn ze niet. Maar goed dat terzijde. Ik kocht een zo onopvallend mogelijk pakket met 500 followers voor €7,95. Op dat moment had ik 582 followers en volgde ik zelf 2114 mensen, dus erg opvallend zou het niet zijn.

Een onwennig gevoel

Tijdens het bestellen kreeg ik toch wel een onwennig gevoel, Instagram followers kopen is eigenlijk gewoon oplichterij. Jij houdt mensen voor de gek en zelf word je voor de gek gehouden met fake followers.

Nadat de betaling was gelukt in de webshop volgde er de melding dat het 6 tot 78 uur zou kunnen duren voordat de nieuwe volgers aan je account toegevoegd zouden zijn. Het enige wat ik overigens in moest vullen was de link naar het Instagram account dus niet mijn wachtwoord.

Ik deed de bestelling voor 500 Instagram followers om 14.14 uur en om 17.18 uur waren ze toegevoegd aan mijn volgers aantal. Freakin’ snel! Ik verwachtte al dat het merendeels accounts zouden zijn met weinig followers en geen foto’s. Ook zitten er inactieve accounts tussen waar wel wat foto’s op staan waarvan de laatste in 2013 is geplaatst. Van al deze followers krijg je dus 0,0 likes en geen enkele response op jouw foto’s. Wat ook opvalt is dat het merendeels Russische accounts zijn. Waar halen ze die vandaan?

 

 

Instagram followers kopen

Veel bloggers én zelfs bekende merken

Ga je kijken op deze fake accounts bij degene wie zij volgen kom je terecht bij heel veel bloggers én zelfs bekende merken en artiesten van over de hele wereld en andere social influencers met belachelijk hoge volgers aantallen. Bizar gewoon! Oneerlijk tegenover hun “kleine” groep trouwe volgers die denken dat ze super bekend zijn en oneerlijk tegenover hun collega’s die hun stinkende best doen om er wel op een eerlijke manier hard voor te werken! Ik zou mij er niet fijn bij voelen, dat doe ik nu al niet met de 500 neppe gekochte Instagram followers. Waarvan er overigens alweer een heleboel op sporadische wijze zijn verdwenen.

Instagram followers kopen

Instagram followers kopen

Pr bureau’s

Letten pr bureau’s hier niet op? Checken ze dit niet of zijn ze hier gewoon niet van op de hoogte dat er massaal neppe volgers worden gekocht? En geven ze gewoon blindelings producten aan deze mensen? Ik snap het gewoon niet. Maar goed wie ben ik? Zelf heb ik persoonlijk ook al een paar keer te horen gekregen dat er alleen gewerkt wordt met diegenen die meer dan 10.000 unieke bezoekers per maand hebben op hun blog óf minstens 10.000 Instagram followers hebben. Het is nogal wat… Maar om nou 10.000 volgers te gaan kopen… Nee…

Conclusie?

Er zit geen enkel voordeel aan het kopen van Instagram followers. Het is sowieso weggegooid geld. Je krijgt geen likes van ze, ja of je moet ook likes gaan kopen, want dat kan ook.  Reacties hoef je niet te verwachten en ze ontvolgen zelfs ook nog.

Natuurlijk moet iedereen het zelf weten wat ze doen, maar je kan je toch hier niet fijn bij voelen? Zo kan je toch niet trots zijn op wat je hebt bereikt?

Ik vraag mij af of Instagram hier ooit weer wat aan gaat doen, en alle fake en inactieve accounts zal verwijderen. Een tijdje geleden hebben ze dat ook al gedaan. Waarschijnlijk gaan er dan heel wat Instagrammers huilen!

Nu zelf nog even bedenken wat ik met de 500 neppe volgers ga doen, opvallend dat er al heel wat mijn account hebben ontvolgd. Vreemde zaak!

Hoe denk jij over het kopen van Instagram volgers?

 

Bewaren

14 Comments
 • sammie
  september 28, 2016

  Grappig dat je het eens hebt uitgeprobeerd al was de conclusie wel wat voorspelbaar, je hebt er echt helemaal niks aan die fake volgers 😀
  Ik heb tot een jaar of 2 geleden een persoonlijke instagram account gehad die niks te maken had met mijn blog, na een hele tijd daar niks mee gedaan te hebben logde ik weer eens in en ik dacht dat ik dus gehacked was.
  Ik volgde namelijk ineens meer dan 2000 accounts (ik volgde er eerst in de 100) en voornamelijk buitenlandse accounts. Ik heb dat account toen verwijderd want om al die mensen weer te gaan ontvolgen, daar was geen beginnen aan.
  Ik heb het vermoeden dat bedrijfjes die volgers verkopen hier achter zitten.

 • Jacqueline
  september 28, 2016

  Leuk om te lezen wat jouw ervaring hiermee is. Zelf zou ik er ook niet aan beginnen, net wat jij zegt: wat heb je aan die volgers als je er vervolgens geen likes van krijgt of interactie mee hebt.
  Jacqueline onlangs geplaatst…De dansrolstoel deel 5: daar is ie dan!My Profile

 • Jessica
  september 28, 2016

  Nee ik vind het kopen van volgers een beetje triest eigenlijk. Mensen willen je volgen omdat ze het leuk vinden wie je bent of wat je doet. Ik vind het veel belangrijker om 10 leuke echte volgers te hebben dan 100 die niks doen en je niet waarderen.
  Jessica onlangs geplaatst…*Mooie trendy sieraden van aperfectgift.nlMy Profile

 • Nicole
  september 29, 2016

  Vind het echt in en in triest als mensen dit doen en ik ken er helaas ook een paar. Alsof dat niet opvalt dat je in een paar uur tijd opeens 1000 volgers erbij heb of meer zelfs. Heel apart hoor.
  Ik heb zelf ook best veel volgers maar al die rare mannen of russische vrouwen etc die blokkeer ik meteen zodra ze me beginnen te volgen. Soms glipt er nog eentje tussendoor want anders heb ik er een dagtaak aan. Maar eens in de zoveel tijd schoon ik de lijst een klein beetje op.
  Ik wil alleen maar echte volgers en niet die mij volgen om me vervolgens weer te ontvolgen omdat ik niet terug volg.. haha
  Nicole onlangs geplaatst…Steptember – Heb ik het volgehouden?My Profile

 • Nathalie
  september 29, 2016

  Vaak wordt ik getagd voor dergelijke acties, ook heb je van die groepen waar je, je aan kan melden… heb ik ook getest met een ander account als die van Veusteveul. Man, wat een zooitje krijg je dan!

  Al moet ik zggen, op mijn huidige account zitten ook wel mensen waarvan ik denk, wat kom je doen? Waarom volg je me?

  Wel leuk om de bevestiging te lezen van wat ik al vermoedde.

 • Nicole @ Everyday-Life.nl
  september 30, 2016

  Haha fascinerend. Ik ben zo benieuwd hoe ze aan die Russen komen inderdaad. Volgens mij kijken bedrijven steeds meer naar het ‘engagement’ in plaats van sec naar je aantal volgers. En met 100000 volgers en 20 likes per foto val je dan snel door de mand lijkt me.
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Verschillen tussen de eerste en de tweede zwangerschapMy Profile

 • Cindy - levenalsmama.nl
  oktober 1, 2016

  Bizar! Ik zie ook niet in waarom je dat zou doen..

 • Janske
  oktober 1, 2016

  Bizar dit zeg! Wat ik ook mega asociaal vind is wanneer iemand je gaat volgen en zodra je geen terug volgt je weer ontvolgen. Bah. Volg mij omdat je me wilt volgen. ..niet omdat je jezelf wilt promoten. Die ontvolg ik dus daarna ook gewoon weer. ..daaaggg! Het erge is. ..Twee dagen later zijn ze er weer ??? Hoe voor schut. En die vage types die mij gaan volgen blokkeer ik ook inderdaad. Dan maar waar minder volgers.
  Janske onlangs geplaatst…Blogfeestje #11 – 3x NomnomMy Profile

 • Nina Simplynspecial
  oktober 1, 2016

  Wel heel tof dat je dit eens hebt uitgetest! Volgers kopen zou ik nooit doen, maar ik weet dat er veel zijn die het wel doen. Of wacht dat je van het volg-ontvolg spelletje. Zo zullen er ook veel aan hun tig K volgers komen.. Why?! Denk ik dan..

 • Karin
  oktober 1, 2016

  Ik wist serieus niet dat dit bestond. Maar wat een nep gedoe zeg! En ik had heel toevallig gister zo’n russische volger, maar die heb ik geblockt want die stond nogal ‘schaarsgekleed’ op de foto. En daarbij leek het me raar dat zo iemand mij zou volgen. Maar nu snap ik dus hoe dat kan. En inderdaad, dat vind ik ook heel oneerlijk en geen prettig gevoel dus ik begin er niet aan!

 • Yvonne
  oktober 4, 2016

  Belachelijk eigenlijk toch, wie koopt er nou volgers. Ik zou dat niet doen, liever weinig volgers die interesse hebben dan 1000 neppers. Grappig dat je het hebt getest. Weten wij dat ook weer.
  Yvonne onlangs geplaatst…Kinderboekenweek 2016: Voor altijd jong!My Profile

 • Anoniempje
  oktober 4, 2016

  Wat een tof artikel en relevanter kan niet – zeker nu haast iedere (‘grote’) Nederlandse Instagrammer volgers koopt (of claimt deze per-ongeluk gekregen te hebben…).

  We zijn zelfs zo ver, dat PR-bureau’s met diverse sites samenwerken om zodoende inkoopkorting op volgers en likes te krijgen – een hot topic in de grotere steden op de juiste feestjes. De heren die deze diensten verstrekken, zitten er momenteel érg lekker bij (in de V.I.P. area, welteverstaan).

  Pakweg drie weken terug zijn er enorm veel Instagrammers door de mand gevallen, omdat er bij één provider van (Russische, neppe) volgers een actie van Instagram plaats had gevonden (zogenaamde InstaPurge). Hierdoor verloren de mensen die volgers hadden gekocht op één avond soms wel tienduizenden volgers! En dan val je direct door de mand…

  Op die avond zijn wij er dus achter gekomen dat vrijwel al onze concullega’s (Fitness niche) volgers kochten, maar ook likes en views. Na wat onderzoek ontdekten we dat vooral de likes een account laten groeien, omdat je zo op de populaire pagina terecht kan komen, en ook enorm hoog (en lang) scoort op de hashtag pagina’s.

  Dat Instagram volgers (en likes, views en zelfs comments) not-done is, moge duidelijk zijn. Dat het iets is waar je haast niet meer omheen kunt als je enigszins wilt opvallen in een drukke niche…. Is helaas – maar waar – ook een feit.

  Waar heb jij je volgers trouwens gekocht? Er zijn in Nederland twee webshops die echte Instagram volgers leveren, misschien dat je daar wat meer aan hebt (zeker nu er via de business Instagram accounts statistieken moeten worden getoond alvorens je voor een promotie van een merk in aanmerking komt)!

  • Lex
   november 25, 2018

   Dus nu zeg je echte Instagram volgers die ze verkopen.
   Maar hoe weet je dat nou dat ze echt zijn?
   Want ze like niet en zegen nooit iets en plaatsen zelf nooit iets.
   Dus als jij zegt dat ze echt zijn neem ik aan dat zij dan wel al die dingen doen.
   Maar daar kom je dus alleen achter als je dus zelf uit getest heb.
   Dus zeg je nou dat die sites waar jij het over heb je bij gekocht heb?

   Zou best willen weten welke sites dat zijn want het bestaat niet echte followers kopen.
   Het zijn allemaal bot accounts. En de rede dat ze ontvolgen is omdat ze gebannen worden en verweiderd.

   Dus 2 site in nederland zijn dus ook nep

 • shotjepedia
  juni 29, 2018

  Top test!! Het is ons als bedrijf ook aangeboden maar dat werd een dikke vette nee, Je moet gevolgd worden omdat het leuk is! Keep up the good work 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.