Hoe houd Gera alle ballen in de lucht

4 0

Alle ballen in de lucht houden

Als moeder, vrouw van, werknemer en blogger heb ik het vaak erg druk met van alles en nog wat en soms heb ik het gevoel dat ik maar wat doe om alles voor elkaar te krijgen. Vaak denk ik dan weleens aan alle andere bloggende moeders hoe zij dat toch doen en volhouden. Ik vroeg aan collega bloggers om te vertellen hoe zij alle ballen in de lucht houden. Misschien kunnen we van elkaar leren, of worden er handige tips gedeeld.

Vandaag de beurt aan Gera, zij blogt op Huismama en is thuisblijfmoeder van drie kinderen. Huishoudster, verpleegster, entertainer en vrouw van ineen. Op sommige dagen ook nog loodgieter en politieagent. Tussendoor heb ik af en toe een gestolen momentje voor mij alleen. Die breng ik graag al schrijvend en lezend door, achter mijn laptop. Nou ja, momentje voor mij alleen? De laptop staat in de woonkamer, dat dan weer wel. Hou houd ik al die balletjes eigenlijk hoog?

alle ballen in de lucht

Werkende moeder

Toen mijn oudste geboren werd was ik 19 jaar en was het enige diploma wat ik bezat mijn Mavo diploma. Om een betere toekomst voor ons te creëren ging ik weer terug naar school en behaalde ik een diploma Verzorgende IG. Twaalf jaar ben ik een werkende moeder geweest. Niet omdat ik dat leuk vond, maar omdat het pure noodzaak was. Er moest immers brood op de plank komen.

Thuisblijfmoeder

Sinds september 2014 ben ik gestopt met werken. Ik was toen zwanger van ons tweede kindje. Als ik nu terugkijk ben ik blij dat ik toen heel bewust even stil gestaan heb bij de rust die toen nog in dit huis heerste. Wat had ik toen veel vrije tijd zeg! En toch riep ik altijd dat ik zo druk was…

Nu hebben we drie kinderen. De oudste is een puber van 14. Hij heeft alleen een stempel, een vorm van autisme: syndroom van Asperger mét ADHD. Dus nee, ik heb niet een fijne oppas voor de kleintjes van 2 en 0 jaar. Af en toe ben ik zelfs drukker met de oudste dan met de kleintjes!

Bloggen

In oktober 2016 wilde ik graag iets nieuws leren. Na er heel veel over te hebben gelezen trok ik de stoute schoenen aan en begon ik mijn eigen blog. Heel leuk allemaal, maar ik had geen idee wat er nu écht allemaal kijken komt bij een succesvol blog. Natuurlijk had ik gehoord van sociale media, maar ik had helemaal niks, zelfs geen Facebookpagina.

Mooie bijkomstigheid is dat ik -achteraf gezien- erg blij ben met de sociale interactie. Als thuisblijfmoeder zonder auto, want die heeft manlief mee naar het werk, kom je niet vaak onder de mensen. En al kan ik daar prima mee leven, een gesprek met volwassenen voeren is af en toe echt wel eens lekker.

alle ballen in de lucht

Eeuwige tijdnood

Een veel gehoord vooroordeel over thuisblijfmoeders: je hebt tijd zat, verveel je je niet? Nee, ik heb geen tijd om me te vervelen. Vanaf ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat ben ik bezig:

 • Na het opstaan, ontbijten een stukje huishouden en spelen met de kids. Tussendoor hoop ik dan mijn sociale media bij te werken. Dan is het alweer tijd voor de lunch.
 • Na de lunch gaan de kleintjes even slapen. Dat is voor mij het startsein om met het schrijven te beginnen. Tegen de tijd dat ze weer wakker worden is het meestal al 15.00 uur.
 • Even spelen en soms even tv kijken en dan is het al snel weer tijd om met het avondeten te beginnen.
 • De avond is voor mij! Meestal gaat manlief nog even de deur uit om te hobbyen en kruip ik weer achter de laptop.

Mocht ik op een gemiddelde dag tijd over houden, wat dus meestal niet gebeurt, heb ik nog genoeg dingen die ik ontzettend leuk vind om te doen!

Fanatiek

Wanneer de kleintjes zo oud zijn dat ze naar school mogen, dat duurt nog vier jaar, heb ik weer meer tijd ‘over’. Tot die tijd houd ik het bij één blog per dag en hier en daar een gastblog. Ik ben fanatiek en ik wil graag leren. De dingen die ik aanpak wil ik graag tot een succes brengen.

Planning

Voor mijn planning maak ik gebruik van een ouderwetse agenda. De laatste dagen ben ik aan het twijfelen of ik gebruik wil maken van de mogelijkheden om artikelen geautomatiseerd te delen op sociale media. Om de één of andere reden durf ik dat niet zo goed aan. Mocht iemand hierover goede tips hebben dan hou ik me zeker aanbevolen!

Hoe hou jij alle ballen in de lucht? Wil je dat ook een keer vertellen in een gastblog? Stuur dan een mailtje naar info@savethemama.nl dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Foto laptop via Shutterstock.

 

Bewaren

4 Comments
 • Marieke
  februari 23, 2017

  Wat een leuke blog! En ik vind het knap hoor hoe al die moeders hun ballen hoog houden.
  Marieke onlangs geplaatst…Ode aan mijn man! My Profile

 • Huismama
  februari 23, 2017

  Leuk om terug te lezen! Bedankt dat ik mee mocht doen 🙂
  Huismama onlangs geplaatst…Random Questions Generator TagMy Profile

 • Babs
  februari 23, 2017

  Leuk artikel! Het lukt mij prima om tijd te maken om te bloggen. Ons huis is nu kleiner en gelijkvloers dus minder werk. Mijn zoon is 22 jaar. Toen hij jong was had ik handen te kort. Ik denk dat het mij toen nooit gelukt was.
  Babs onlangs geplaatst…Persmiddag Schiedam (veel foto’s!)My Profile

 • Ilse van Kreanimo
  februari 25, 2017

  Hahaha dat krijg ik vaak als opmerking: hoe doe je dat toch allemaal?!

  Ik werk halftijds in het onderwijs, heb drie kinderen en een man die vaak in het buitenland zit, (even alleenstaande mama van drie kids 6 – 4 en 2) ik zetel in de gemeenteraad, ben voorzitter van de oudervereniging en ik ben ambassadrice voor het lokale inktvisjes voor couveusekinderen project. Ik ben ook nog meter va het boekenhuisje…

  Het lijkt alsof ik super goed ben in time-management of zo…

  Leuk artikel geworden!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.