Waarom magnesium belangrijk is voor je lichaam

2 0

Te weinig magnesium binnenkrijgen

Eet je regelmatig niet gezond dan krijg je zeker weten te weinig magnesium binnen. Ook wanneer je regelmatig wel gezond eet bestaat de kans dat je nog steeds niet genoeg van het mineraal magnesium binnenkrijgt. Dit komt doordat de grond waar voedsel van af komt veel minder van het mineraal bevat als vroeger. Steeds vaker hoor en lees je over magnesiumtekort. Magnesium is belangrijk voor de botopbouw, opbouw van lichaamseiwit, overdracht van prikkels in spieren en zenuwbanen en voor het goed functioneren van spieren, zoals de hartspier.

Al een aantal jaren ervaring

Zelf heb ik al een aantal jaren ervaring met het aanvullen van magnesium door middel van magnesiumcitraat pillen en magnesiumolie. Ik begon met de magnesiumolie toen ik op internet een artikel tegenkwam dat dit weleens zou kunnen helpen om stress te verminderen, want magnesium verhoogt stressbestendigheid. De stress veroorzaakte bij mij paniekaanvallen en vermoeide zware onderbenen. Dus bestelde ik een flesje magnesiumolie en ging ermee aan de slag. Na de eerste keer spuiten en smeren merkte ik in mijn benen al een groot verschil. Minder vermoeid en ik had minder moeite met trappen lopen. En na een aantal weken kon ik meer ontspannen en was ik niet meer zo onrustig. Achteraf gezien had ik dus een aardig magnesiumtekort.

Magnesium is belangrijk

  • voor gezonde botten en tanden
  • voor hart en bloedvaten
  • bij hoge bloeddruk
  • voor de stofwisseling
  • bij spierkrampen
  • bij menstruatiepijn en overgangsproblemen
  • bij stress en slaapstoornissen
  • bij depressie en angsten
  • voor iedereen die aan sport doet

En nog veel meer, teveel om op te noemen.

Hogere magnesiumbehoefte tijdens sportactiviteiten

Sinds een paar weken ben ik weer serieus bezig met sporten, magnesiumolie komt dan goed van pas. Wanneer je sport verbruikt je lichaam namelijk meer magnesium door de verhoogde spieractiviteit. Ook wordt er meer van dit mineraal verbruikt omdat je meer zweet wanneer je intensief traint. Wanneer je magnesiumgehalte op peil is heb je minder last van spierkrampen en heeft het een positief effect op je prestaties. Het verkort ook nog eens de periode die het lichaam nodig heeft om zich van de inspanningen te herstellen.

Ik kreeg een flesje magnesium sportolie opgestuurd om te testen samen met het magnesiumolie gebruikersboek. Eigenlijk had ik het nog geeneens hoeven testen omdat ik er al genoeg ervaring mee heb en weet ik dat je magnesium aanvullen door middel van olie je echt goed doet. De olie ontzuurt de spiercellen na een intensieve training en zorgt daarmee voor meer soepelheid van de spieren.

magnesium sportolie

Gebruik van magnesiumolie

Omdat je de olie op de huid aanbrengt wordt het effectiever opgenomen dan wanneer je het in pilvorm zou slikken en door de huidopnamen worden je darmen en maag niet belast. Begin met een lage dosering zodat je huid eraan kan wennen, en voer daarna de dosering langzaam op. Wanneer je er net mee begint en je hebt na een paar spraytjes je huid ingesmeerd dan kan het zijn dat je op de ingewreven plekken een lichte tinteling of warmte voelt. Een teken dat de magnesium opgenomen wordt.

De inwerkingstijd is 10 minuten en daarna kun je ervoor kiezen om het met een vochtig washandje eraf te wassen, dit hoeft uiteraard niet. De beste plekken om de magnesium aan te brengen zijn je armen en schouders, je dijen of je buik. Ook onder je oksel wordt het snel opgenomen maar pas op dat je je niet net geschoren hebt want dit is zeker geen fijn gevoel. Het gaat dan erg prikken. Pas dus ook op met wondjes.

Bestellen

Mocht je de magnesium sportolie ook willen bestellen dan kun je dat doen bij MagnesiumOnline.nl. Ook kun je hier het zeer interessante magnesiumolie gebruikersboek bestellen, hier staat erg veel informatie in over het hoe belangrijk magnesium is en waarvoor.

magnesium gebruikersboek

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Foto magnesiumvlokken via Shutterstock.

 

Bewaren

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.