15 vragen aan YustSoMe

14 0

15 vragen aan een blogger

Elke donderdag stel ik “15 vragen aan” een collega blogger. Deze vragen zullen niet speciaal blog gericht zijn. Het kunnen gekke vragen zijn, serieuze vragen…. Noem maar op. Door middel van het bekijken van zijn of haar blog en social media kanalen bedenk ik 15 vragen die mijn collega blogger mag beantwoorden. Ben jij ook altijd nieuwsgierig naar de persoon achter een blog? Lees dan elke week de antwoorden op de uiteenlopende vragen die ik stel in “15 vragen aan”.

Sonja, Yust so me

De eer als eerste blogger in de serie “15 vragen aan” is aan Sonja. Sonja blogt op Yustsome over nailart, make up en fit & gezond. Ze heeft de vragen erg leuk beantwoord en de laatste heeft ze beantwoord met een video. Super leuk! Lees je mee?

15 vragen aan

1. Kan je als eerste iets over jezelf vertellen? Bijv. Ben je getrouwd, heb je kinderen, hoelang blog je al en wat is de reden dat je bent gaan bloggen. Wat doe je naast het bloggen? Enz.

Hallo, ik ben dus Sonja en 48 jaar. Getrouwd met Paul en we hebben samen 1 kind. Uit een eerdere relatie heb ik ook nog een kind. De jongens zijn 22 en 15 jaar. Ik ben een blogger die eerst haar weg moest vinden in internetland. Begonnen als Sandanova, gestopt, toen weer begonnen onder de40plusvrouw, maar ik liep naar de 50 en dus dat was het ook niet en nu lekker onder mijn nieuwe naam YuStSoMe.

Naast bloggen ben ik nu huismoeder, dit door omstandigheden. Ik ben eigenlijk grafisch vormgeefster en momenteel ben ik op de achtergrond het manusje van alles bij Merel van Groningen (de schrijfster over loverboys en sexting).

15 vragen aan

2. Je hebt altijd hele mooie lange nagels, hoe krijg je dit voor elkaar? Heb je nog wat tips voor ons?

Mijn nagels zijn best sterk, ze scheuren alleen erg snel. Dit probeer ik door flink te smeren met olie (vooral nagelriemen) en het slikken van Biotine in goede gezondheid te houden. Daarnaast lak ik er een goede basecoat met nagelverharder.

3. Wat is je mooiste nagellak creatie ooit, vertel er iets meer over. 

Ik heb vele creaties gemaakt. En als ik moet kiezen, dan twijfel ik over twee. Een met Star Wars (ben ik fan van) en een die ik in het begin van mijn nagellak hobby gemaakt heb. Ik heb toch gekozen voor 1 van mijn eerste nailarts. Een aquarium op mijn nagels, gemaakt met acrylverf.

15 vragen aan

4. Op Instagram deel je weleens foto’s vanuit de sportschool, vind je het leuk om te sporten? Wat is je doel? Heb je nog tips?

Mijn doel was afvallen tot 66,6 kilo en dat heb ik bereikt. Er is nu 15 kilo af. En ondanks dat ik er ben, blijf ik sporten. Voor mij erg belangrijk ritueel geworden om dat 4 keer per week elke keer om 8 uur s’morgens te doen. Mijn hoofd moet leeg, ik heb adhd en ptsd en vaak droom ik, waardoor ik niet lekker in mijn vel zit, sporten helpt mij om alles kwijt te raken qua emoties.

5. Zijn er naast nagellak, make up en sporten nog andere dingen die je doet? 

Ik knutsel graag en ben dan vaak ook aan het freubelen. Ik doe veel met nagellak dus dat gebruik ik ook om sieraden mee te maken of andere items mee op te fleuren. Ook wel eens een schilderij.

15 vragen aan

6. Hoe zie je jezelf over 10 jaar?

Ik hoop over 10 jaar een oma te zijn. En dat ik mag oppassen op mijn kleinkinderen en leuke dingen met ze kan doen. Verder boeit de toekomst me vrij weining.

7. Wat zou je niet kunnen missen in je leven?

Mijn kinderen. Ik kan (ben daar heel open in) gerust zonder man, maar mijn kinderen daar kan ik niet meer zonder. Ik heb in het verleden al met de oudste een breuk gehad van 3 jaar en dat wil ik nooit meer meemaken. Ze zijn toch een stukje van jezelf.

8. Is er iets waar je spijt van hebt in het leven, of iets wat je anders had willen doen?

Ik heb in mijn verleden fouten gemaakt. Ik had een ding heel graag anders gezien, echter dat is niet meer terug te draaien en nu moet ik met de gevolgen daarvan leren leven.
Ik ben nu op de helft van mijn leven. De eerste 45 jaar waren een boel minderen jaren, ik heb nu de tweede kans aan mijzelf gegeven om er nog 45 prachtige jaren van te maken!

9. De laatste tijd gebeuren er nare dingen op de wereld. Maakt het je bang?

Ja en nee, kijk ik heb zat meegemaakt. En mijn motto is ‘onkruid vergaat niet’. Wat ik wil zeggen is dat ik de dag pluk. En elke dag weer als een nieuw begin zie. Natuurlijk ben ik ook bang dat de wereld in een oorlog beland en dat mijn kinderen in een hele nare toekomst terecht komen. Daar ligt meer mijn angst.

10. Je woont in Gemert, ben je daar geboren? Vertel iets over je woonplaats, bijv. favoriete plekken, hotspots.

Ik ben niet in Gemert geboren, maar in Heerlen. Daar heb ik 2 jaar gewoond en we zijn toen naar Gennep verhuisd. Na de scheiding, kreeg mijn moeder een relatie met een man uit Gemert en tja daar ging ze mee trouwen. Mijn relatie liep fout en ik had geen onderdak en mijn moeder en stiefpa namen mij en mijn kind in huis. En zo ben ik blijven plakken in Gemert.

Gemert is niet heel groot, we hebben wel een leuk centrum. Mijn favoriete plek is ‘de straat’ zoals ze dat hier noemen, met Kruidvat en Hema. Tja ik blijf shoppen toch ook erg leuk vinden.
Een hotspot in Gemert is toch wel uitgaans centrum Time-Out.

11. Hoe ziet jou tuin of balkon er uit? 

Mijn tuin is best groot aan de voorkant en daar heb ik een soort van siertuin. Die heeft mijn man zelf aangelegd. Ik mocht ook meehelpen, maar hij had de regie. En via via via hebben wij een echt Chinees theehuisje op de kop weten te tikken dat mijn man als een soort van overkapping bij de voordeur heeft geplaatst. Het is nog niet af, het is vorig jaar door een flinke wind ingestort. Echter iedereen kent onze tuin in de buurt!

15 vragen aan

12. Je favoriete quote en waarom?

Toch wel die ‘onkruid vergaat niet’. Omdat ik dus een vrij heftig verleden heb. Ik heb daarom ook dus PTSD (trauma). En ik zie mijzelf als dat muurbloempje dat elke jaar weer sterker terugkomt, dat door de jaren heen haar wortels boort door het gesteente. Ik mag er zijn, zoals ik ben.

13. Wat is het eerste wat je doet wanneer je ‘s morgens wakker word?

Koffie zetten, shake maken (voor het sporten shake ik, anders boer ik de hele tijd die boterham op) en even mijn social media checken. Blogs lees ik meestal in de avond tijdens mijn koffie uurtje.

14. Je vind een koffer met heel veel geld en je hebt geen idee van wie het is. Wat doe je ermee?

Eerlijk? Niks zeggen en houden. Mits er geen naam of niks te vinden is. Bedoel als ik weet dat het van iemand is die het heel hard nodig heeft, dan geef ik het terug. Dat kan ik niet. Ook als ik geld zie vallen, dan raap ik het op en ren achter die persoon aan. Ik heb zelf armoede gekend en dan ben je met elke euro blij, stel dat je het verliest? Poeh… krijg er nu al buikpijn van.
En ja zo’n koffer met geld… een nieuwe auto wil ik al heel lang!

15. Wat voor gek kunstje of trucje kan je? Stuur een foto mee als bewijs.

Oh hahaha, ik denk dat dit een filmpje moet worden, want anders zie je het niet.
Dus bij deze even Sonja on film!

 

Ik vond het ‘kei leuk’ om deze vragen te beantwoorden en ik was ook erg verrast toen ik ze kreeg. Bedankt voor het lezen! <3

14 Comments
 • Babs
  juli 21, 2016

  Leuk om te lezen… Wat een flexibele hand, hahaha!
  Babs onlangs geplaatst…Genomineerd voor de Liebster Award 😉My Profile

  • Savethemama
   juli 22, 2016

   Nou he?! Heb het ook geprobeerd maar ik kan het niet haha

 • Nancy
  juli 21, 2016

  Wat leuk zeg! En je bent en blijft lekker jezelf! Topper!

 • Bo
  juli 21, 2016

  Je ziet er goed uit en ik ben jaloers op je echte chinese theehuisje, wat gaaf!

 • Pippi
  juli 21, 2016

  Erg leuke vragen en mooie, eerlijke antwoorden!
  Pippi onlangs geplaatst…Boeken: WegenkaartenMy Profile

 • Wendy
  juli 21, 2016

  Hoi Sonja, leuk om te lezen, zeg! En je filmpje is top…superflex! En tja…die 15 kilo….dat moet er bij mij ook af. Nog steeds ?!
  Groetjes, Wendy

 • Viv
  juli 21, 2016

  Echt leuk om te lezen. Sonja is prettig gestoord met een groot hart. Poeh 15kg ik wil dat geheim wel weten. 🙂 en lekker jezelf blijven meid.

  • Savethemama
   juli 22, 2016

   Ik hou van prettig gestoorde mensen hihi

 • Astrid
  juli 21, 2016

  Superleuk om te lezen! Fijn dat je nu op weg bent naar de 45 beste jaren van je leven Sonja! En iiieeks wat eng wat je met je hand doet, haha!
  Astrid onlangs geplaatst…Make-up goals: ooglooks van PinterestMy Profile

 • YuSt
  juli 21, 2016

  Leuk om te lezen de reacties! Ik dacht dat iedereen alles wel wist van mij… Toch nog voor verrassingen gezorgd! ?

  • Savethemama
   juli 22, 2016

   Nogmaals bedankt Son voor het meedoen!

 • Anne
  juli 23, 2016

  Haha leuk om te lezen Sonja! Ik was je blog al kwijt,maar ik ga je weer volgen 😀
  Anne onlangs geplaatst…Vakantie inpaklijstMy Profile

 • Jessica
  juli 23, 2016

  Wat leuk om te lezen! Ik wil ook wel een keer mee doen aan de rubriek 15 vragen aan… 🙂

 • Hilde
  juli 24, 2016

  Wat gaaf om te lezen! Ik volg haar blog sinds kort. Die nailart, prachtig!! En ik zou je geen 48 geven zeg! Wow!
  Hilde onlangs geplaatst…TAG | The Lovely Body Shop TAGMy Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.