15 vragen aan Healthy Kelly

4 0

15 vragen aan een blogger

Elke donderdag stel ik “15 vragen aan” een collega blogger. Deze vragen zullen niet speciaal blog gericht zijn. Het kunnen gekke vragen zijn, serieuze vragen…. Noem maar op. Door middel van het bekijken van zijn of haar blog en social media kanalen bedenk ik 15 vragen die mijn collega blogger mag beantwoorden. Ben jij ook altijd nieuwsgierig naar de persoon achter een blog? Lees dan elke week de antwoorden op de uiteenlopende vragen die ik stel in “15 vragen aan”.

Vandaag stel ik 15 vragen aan Kelly. Kelly blogt op healthy-kelly, met haar blog hoopt ze veel mensen te inspireren want zij weet als geen ander hoe zwaar de strijd is om af te vallen en een gezonde leefstijl aan te gaan.

15 vragen aan

1. Kan je als eerste iets meer over jezelf vertellen? Ben je verliefd, verloofd, getrouwd, kids. Hoelang blog je al, hoe ben je begonnen, wat doe je naast het bloggen etc.

Ik ben Kelly, getrouwd sinds 21 juni 2013 en moeder van een dochter van 6 en een zoontje van 4. Ik ben werkzaam in de zorg op een dagbehandeling voor dementerende in een combi functie: verzorgende IG en administratief medewerkster. Naast mijn werk ben ik ook bloger op www.healthy-kelly.nl wat in 2015 begon als hobby. Inmiddels is het steeds groter gegroeid en ga ik me op 24 augustus officieel inschrijven bij de KVK als bedrijf.

2. Je bent 25 kilo afgevallen, kan je in het kort vertellen hoe je dit voor elkaar hebt gekregen?

Ik ben 25 kg afgevallen door gezonder te gaan eten en meer te sporten. Ik kies bewuster over wat ik in mijn mond stop en pak niet meer zomaar al het lekkers. Op mijn blog vertel ik ook regelmatig hoe ik het aanpak en geef ik tips.

3. Ben je nu op je streefgewicht?

Eigenlijk zit ik nog niet op een gezond BMI maar dat heb ik inmiddels los gelaten omdat spieren meer wegen dan vet en gewicht niet altijd alles zegt. Het aller liefste zou ik nog wel wat kilootjes kwijt willen maar dat wil niet meer echt dus ik accepteer mezelf zoals ik ben en mocht er nog wat af gaan is dat altijd meegenomen.

4. Je hebt in een aantal tijdschriften gestaan met jouw verhaal. Hoe was dat?

Ik vond het mega gaaf om in tijdschriften te staan al was dat niet geheel nieuw voor me. Ik heb in het verleden namelijk als hobby regelmatig model gestaan als plusize model (dat is best uniek aangezien ik maar 1.63 ben en ik maat 44 / 46 had ), toen heb ik ook al een aantal keer in bladen gestaan (een voorbeeldje heb ik toegevoegd, dit was een publicatie in de BIG IS BEAUTIFULL ). Het blijft wel altijd spannend maar ook ontzettend leuk om zo’n fotoshoot te doen.

15 vragen aan

15 vragen aan

5. Heb je tips voor mij en anderen die ook graag willen afvallen?

De belangrijkste tip die ik heb, en het is ook een beetje mijn motto: Never give up! Echt waar je moet niet opgeven. Het is namelijk niet makkelijk om af te vallen en je ontkomt er bijna niet aan dat je altijd een moment krijgt dat je een dip hebt en het niet meer zo lukt. Hou je dan vast aan je doel en waarom je het doet of plaats een foto van jezelf hoe je voorheen was zodat je weer dat je zo niet meer wil worden.

6. Wat vond je het moeilijkste aan de weg naar een gezond lichaam en gewicht?

Het moeilijkste aan mijn strijd vond ik het nee zeggen. Op een feestje kreeg je dan regelmatig te horen “ach joh pak toch gewoon doe niet zo ongezellig” en daar had ik best wel wat moeite mee. En als ik geen zin had om te sporten was het soms best lastig om mezelf toch aan mijn woord te houden en dus toch te gaan, soms lukte dit wel maar het kwam ook vaak voor dat ik toch thuis bleef…

7. Wat staat er op dit moment in jouw koelkast?

Op dit moment staat er eigenlijk niet zo heel veel in mijn koelkast omdat er morgen boodschappen gedaan moeten worden haha. Standaard staat er wel altijd kwark in mijn koelkast dat eet ik namelijk regelmatig. En natuurlijk fruit.

8. Met welke blogger zou je weleens een dagje willen ruilen en waarom?

Poeh dit vind ik wel een lastige vraag hoor, ik heb namelijk niet echt een specifieke favoriete blogger, ik volg er meerdere. Maar ik zou graag eens met een blogger willen ruilen die veel af weet van make-up en beauty omdat ik dat dus totaal niet heb en ik verwacht dat ik daar dan nog wel wat van kan leren. Of een blogger die regelmatig op persreis mag, dat zou ik ook best wel eens willen haha.

9. Wat is je favoriete cheatmeal?

Eigenlijk ben ik niet echt van de cheatmeals maar kies ik bewust en dat houd in dat als ik bijvoorbeeld s’avonds uit eten ga ik daar overdag rekening mee hou door veel salades, groenten en producten die laag in calorieën zijn te eten. Maar als ik echt ga cheaten, dan doe ik dat met een Tony’s chocolonely karamel zeezout, die overleefd het meestal ook niet langer dan 2 dagen *oops*

10. Schaam jij je ergens voor?

Ik schaam me heel erg voor mijn buik. Ik heb namelijk een “overschot”, veel straie, en een vrij bolle buik als je van de zijkant kijkt. Dit komt doordat mijn buikspieren niet goed aan elkaar zitten waardoor je dus een buikje krijgt. Dat overschot heb ik overgehouden na 2 bevallingen (en 2 keizersnedes) en hoewel ik gek ben op mijn kinderen schaam ik me toch echt voor die buik. Dusdanig dat ik pas naar de plastisch chirurg ben geweest om te kijken of ik eraan geholpen kan worden, maar dat wordt nog even door sparen.

11. Wat geef jij je kinderen mee in de opvoeding voor later?

Ik geef mijn kinderen mee dat zij anderen met respect moeten behandelen. Heel cliché misschien maar ik vind respect wel erg belangrijk. Ook geef ik ze mee dat ze altijd bij ons terecht kunnen als ze ergens mee zitten.

12. Waar ben jij bang voor?

Ik ben voor 2 dingen enorm bang:
– het verliezen van mijn man door een ongeluk met de vrachtwagen. Hij is namelijk vrachtwagen chauffeur en er gebeuren natuurlijk best veel ongelukken met vrachtwagens en hoewel ik weet dat hij best voorzichtig is weet ik ook dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Die angst is wel wat groter geworden toen een collega van mij haar vriend verloor in een vrachtwagen ongeluk. Overigens is het verliezen van mijn kinderen door een ongeluk of ziekte ook wel iets waar ik bang voor ben
– een 2e angst van mij is brand: ik ben als de dood voor brand in huis.

13. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar?

Over 5 jaar zou het leuk zijn als ik een succesvol bedrijfje heb opgezet. Ik heb wel genoeg ambities zo lijkt het mij enorm leuk om een cursus te volgen in voedingsadvies en / of personal training zodat ik mensen zelf kan adviseren over gezonde voeding en sport. Dat doe ik nu natuurlijk ook maar dan vooral uit eigen ervaring en met een opleiding kan ik het vanuit een professionele kant doen.

14. Waar kan jij je echt aan irriteren?

Ik irriteer me aan mensen die je hoort eten. Ik kan daar moeilijk tegen als ik ze hoor smakken. Mijn kinderen doen dat weleens en dan krijg ik echt de kriebels en spreek ik ze erop aan, maar ja bij vreemde mensen in een restaurant ofzo wordt dat wel wat lastiger.

15. Je wordt op het podium getrokken bij een concert van je favoriete artiest. Je mag 1 nummer meezingen. Welke artiest is het en welk nummer zing jij mee?

Ik kan niet zo goed zingen haha dus ik denk dat dan de hele concertzaal leeg is als ik mee moet zingen, maar als ik echt moet kiezen dan zou het Adele zijn met het nummer make you feel my love. Dit nummer werd door onze trouw ambtenaar gezongen tijdens onze trouw ceremonie en dat blijft een geweldig nummer.

Bedankt Kelly voor je tijd en moeite om de “15 vragen aan” in te vullen. Volgende weer een volgende blogger! Tot dan!

Bewaren

Bewaren

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.