15 vragen aan Bregje van Bregblogt

9 0

15 vragen aan een blogger

Elke donderdag stel ik “15 vragen aan” een collega blogger. Deze vragen zullen niet speciaal blog gericht zijn. Het kunnen gekke vragen zijn, serieuze vragen…. Noem maar op. Door middel van het bekijken van zijn of haar blog en social media kanalen bedenk ik 15 vragen die mijn collega blogger mag beantwoorden. Ben jij ook altijd nieuwsgierig naar de persoon achter een blog? Lees dan elke week de antwoorden op de uiteenlopende vragen die ik stel in “15 vragen aan”.

Deze week de beurt aan Bregje, zij blogt dagelijks op haar plekje Breg blogt. Ik volg Bregje al een tijdje en heb je nog nooit een kijkje genomen op haar blog moet je dat toch echt eens gaan doen. Ze kan echt geweldig schrijven. Welke vragen heb ik voor haar bedacht? Lees snel verder…

1. Kan je als eerste iets meer over jezelf vertellen. Ben je verliefd, verloofd, getrouwd, kids? Hoelang blog je al, waarom ben je gaan bloggen. Wat doe je naast het bloggen?

Hoi! Ik ben Bregje, 35 jaar oud en ik woon in Maastricht. Dat doe ik niet alleen, maar met mijn vriend Etienne en onze peuterzoon Laurens (made in 2014). Ik blog sinds januari 2015 met heel veel plezier op bregblogt.nl. Ik liep al langer rond met het idee, maar durfde niet zo goed. Toen ik een gastblog schreef en daar hele toffe reacties op ontving, hakte ik de knoop door! Momenteel ben ik druk aan het solliciteren, dus ik hoop gauw weer een leuke HR functie te mogen bekleden. Tot die tijd geniet ik van wat extra tijd met Laurens en vermaak ik me prima met dagelijks bloggen.

2. Je noemt jouw man vaak de roodharige hunk. Hoe vind hij dat?

Nou, ik heb het hem even gevraagd en ik citeer: ‘Ja, dat vind ik meestal wel prima.’ Ik krijg niet losgepeuterd wanneer hij het niet prima vindt. 😉 Ach, er zijn ergere bijnamen als man toch?

3. Laatst heb je een grote stap genomen en ben je alleen de auto in gestapt om naar je ouders te rijden. Ik weet dat je rijangst hebt, hoe is deze angst ontstaan?

Tijdens mijn burnout in 2012 werd ik van de ene op de andere dag bang in de auto. Echt heel bang. Op een voorrangsweg, gewoon in de bebouwde kom, was ik als de dood dat er ineens een auto van rechts kwam en ik reed dus als een bejaarde zonder bril. Op de snelweg was het helemáál drama, ik durfde zelf niet meer te rijden en als ik naast Etienne zat was ik continu gespannen en in paniek. Gelukkig gaat het inmiddels stukken beter en durf ik weer lange stukken te rijden. Ik werd laatst uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, waarvoor ik 50 minuten moet rijden. Het vooruitzicht van de autorit maakte me niet eens bang of onrustig, daar ben ik echt trots op!

4. Ben je weleens zo dronken geweest dat je je de volgende dag niets meer kon herinneren? Vertel eens…

Mag ik een joker inzetten? 😉 Ik hield wel van stappen, zeker zo tussen mijn 18e en 30e. Er zijn in die tijd weleens avonden geweest dat ik de volgende ochtend echt wat stukjes van de film kwijt was. Gelukkig waren de smartphones en social media toen nog niet zo hip en happening, want het had ongetwijfeld mooie plaatjes opgeleverd van ondergetekende, dansend op een bar…;)

5. Je hebt echt een geweldige schrijfstijl, zou je ooit een boek willen schrijven?

Ja, heel graag! Ik heb wel wat ideeën in mijn hoofd en soms, als ik er de rust voor heb, zet ik ze op papier. Tot nu toe is het nog geen samenhangend geheel, maar wie weet….ooit. Dank je voor je compliment!!

6. Als je voor een dag iemand van het andere geslacht zou kunnen zijn, wat zou je dan doen?

Poeh hee…daar moet ik even over nadenken. Ik denk dat ik er optimaal van zou genieten dat ik niet de hele dag over alles en iedereen nadenk. Gewoon doen waar je zin in hebt, geen gezeik. Die houding van de gemiddelde man maakt me weleens een klein beetje jaloers…

7. Wat is je favoriete lichaamsdeel?

Mijn ogen, ze zijn lichtblauw en ik heb van nature lange wimpers. Ze zijn wel blond, dus er is wat mascara voor nodig om ze te laten ‘shinen’ 😉

8. Als je iedereen zou kunnen ontmoeten, levend of overleden, wie zou je dan ontmoeten en waarom?

Mijn vriendinnetje, die 4 jaar geleden onverwacht overleed. Gewoon, omdat het stom is dat ze er niet meer is en ik zo graag weer met haar zou willen knuffelen en kletsen. En mijn oma. Zij overleed 3 maanden voor ik in verwachting raakte van Laurens. Het had me zo mooi geleken om mijn zoon aan haar voor te stellen. In de categorie levende mensen ga ik voor Koningin Maxima, ik zou weleens willen horen hoe zij het moederschap ervaart in haar bijzondere situatie.

9. Welke smartlap kan je helemaal meezingen?

Oh dat zijn er zoveel. Vroeger draaiden we regelmatig een cd’tje van André Hazes in de auto. En ja, zie vraag 4, ik ging vaak op stap en dan wil er ook nog weleens een smartlap voorbij komen…

10. Hoe krijgt iemand jou aan het blozen?

Inmiddels gaat dat niet meer zo makkelijk, een jaar of tien geleden was het een ramp. Dan hoefde iemand maar een opmerking te maken en dan even aan te halen dat ik bloosde en BAM, ik was zo rood als een tomaat. Soms zelfs tot tranen aan toe. Nu bloos ik hooguit nog als ik iets verkeerd heb gedaan en word betrapt of als ik een blunder bega. Gebeurt me gelukkig niet zo vaak meer. Ik kan wel stellen dat ik in de loop der jaren een stuk zekerder van mezelf ben geworden!

11. Heb je weleens iets gepikt, zoja wat dan?

Als dropjes snoepen uit de schepsnoepafdeling bij de drogist meetelt is het antwoord ja. Anders zou ik het echt niet weten.

12. Wat is je favoriete voorwerp in huis?

Mijn bad! Ik ga een paar keer per week lekker ‘plonzen’ zoals we dat hier in huis noemen. Een lekker badschuim in het warme water, kopje thee en koekjes erbij en mijn tablet op een houten plankje voor mijn neus om lekker te Netflixen. Soms komt Etienne na anderhalf uur maar eens kijken of alles in orde is. Dan merk ik pas dat het water koud is en kom ik er met tegenzin uit.

13. Beschrijf een slechte gewoonte van jezelf?

Ik heb echt een hekel aan het huishouden, waardoor ik het nog weleens laat verslonzen. Onlangs heb ik mezelf een spreekwoordelijke schop onder mijn kont gegeven en het hele huis aangepakt. Autoladingen vol zooi zijn naar de Kringloopwinkel en de stort gegaan en het voelt heerlijk! Een opgeruimd huis is veel makkelijker bij te houden, dus ik doe ontzettend mijn best om dit positieve verhaal vol te houden. Het blijft echter een slechte gewoonte om liever een beetje te lezen of te Netflixen, terwijl er een berg was op me wacht…;)

14. Kan je je eerste avond echt stappen nog herinneren? Vertel eens…

Ja, volgens mij was ik 14 of 15. Ik zat op dansles (geen succesverhaal) en na afloop mochten we met een groep nog even ‘naar de stad’. Met een beetje mazzel kwamen we de hipste discotheek van Tilburg, The Talk of The Town, binnen. Als we pech hadden belandden we in de kroeg ernaast. Meestal werd ik rond middernacht alweer opgehaald, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik had toen de smaak al te pakken en vond het uitgaansleven prachtig!

15. Wat voor gekke bek kan jij trekken? Durf je een foto mee te sturen?

Ik heb mijn best gedaan voor je, met mijn makeuploze hoofd op maandagochtend! 😉

15 vragen aan

Geweldige foto Bregje! Super bedankt voor het invullen van de “15 vragen aan”!

Volgende week weer een nieuwe blogger waar ik weer 15 vragen aan stel. Kom je dan ook weer lezen?

Bewaren

9 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.