15 vragen aan Meisje Eigenwijsje

9 1

15 vragen aan een blogger

Elke donderdag stel ik “15 vragen aan” een collega blogger. Deze vragen zullen niet speciaal blog gericht zijn. Het kunnen gekke vragen zijn, serieuze vragen…. Noem maar op. Door middel van het bekijken van zijn of haar blog en social media kanalen bedenk ik 15 vragen die mijn collega blogger mag beantwoorden. Ben jij ook altijd nieuwsgierig naar de persoon achter een blog? Lees dan elke week de antwoorden op de uiteenlopende vragen die ik stel in “15 vragen aan”.

Meisje eigenwijsje

Deze week de beurt aan Nicole. Zij blogt dagelijks op Meisje eigenwijsje, een lifestyle mamablog. Ze schrijft op haar blog niet alleen over het moederschap, maar regelmatig kun je er ook DIY’s, recepten, tips voor uitjes en nog veel meer vinden. Nieuwsgierig naar welke vragen ik aan haar heb gesteld en hoe zij deze heeft beantwoord? Lees dan snel verder.

1. Kan je als eerste iets meer over jezelf vertellen? Ben je verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen… Hoelang blog je al en waarom ben je begonnen met bloggen… Wat doe je naast het bloggen?

Nou hallo! Ik ben Nicole, een Brabantse jongedame (we doen gewoon alsof haha) van 31 lentes jong. In mei 2013 ben ik getrouwd met mijn beste maatje Bart en samen hebben we een jaar later een pracht van een dochter genaamd Fay gekregen. Ik blog al vanaf mijn 17e al zag het er toen nog heel anders uit en deed ik het ook om andere redenen. Ik ben regelmatig gestopt en weer opnieuw begonnen. Maar nu heb ik denk ik mijn ‘thuis’ wel gevonden op Meisje-Eigenwijsje.nl. Ik ben met deze blog gestart omdat mijn dochter op het randje van de dood lag en ik mensen op de hoogte wilde brengen. Mijn ei kwijt kunnen online deed me zo goed dat ik ermee door ben gegaan. Ook op vele verzoek trouwens.

Naast het bloggen ben ik hard op zoek naar een baan. Door omstandigheden heb ik 2,5 jaar niet gewerkt dus ik ben er wel weer klaar voor. Ook fotografeer ik graag, sta ik met liefde in de keuken en kijk ik op zn tijd graag een leuke serie.

2. Je bent goed bezig met afvallen, hoe doe je dit? Hoeveel ben je al afgevallen, wat is je doel? Heb je tips voor ons?

Toen het lichamelijk steeds slechter met me ging besloot ik dat genoeg genoeg was. Ik moest en zou afvallen. Ik had een gewicht bereikt die niet bij me paste maar die dus ook gezondheidsproblemen opleverde. Begin dit jaar stond de weegschaal op 115kg en deed ik de Clean 9 om zo een start te maken. Nadat mijn keelamandelen geknipt waren in februari kreeg ik het nieuws dat ik een jaar lang Weight Watchers had gewonnen. Daarmee ben ik inmiddels zo’n 18,7 kg afgevallen maar in totaal is er al bijna 25 kilo vanaf!

Mijn doel is om weer in mijn trouwjurk te passen en dat betekent dat ik de 79kg moet halen. Het liefst wil ik zelfs 70 kg wegen of er net onder. Maar met 79kg ga ik al enorm blij zijn! De beste tip die ik kan geven wanneer mensen echt af willen (en vaak ook moeten) vallen is te kijken naar je levensstijl en uitzoeken waar je kunt verbeteren. Een dieet werkt maar voor even, maar het veranderen van je levensstijl gaat een leven lang mee. Ga jezelf trouwens geen dingen volledig ontzeggen, dat werkt niet.. Dan val je juist extra hard terug.

3. Ik las dat je uit het onderwijs komt, waar gaf je les in?

Ik ben leerkracht in het basisonderwijs geweest. Ik heb vooral ingevallen op verschillende scholen maar ook een jaar op Aruba gewoond en daar lesgegeven op een Arubaanse school.

4. Op je “about me” pagina op je blog noem je jezelf Bourgondiër, kan je hier uitgebreider op in gaan?

Als ik denk aan een Bourgondier dan denk ik aan iemand die enorm geniet van het leven. Eten en drinken is daar een groot onderdeel van, samen met feesten, gastvrijheid en vriendelijkheid. En zo iemand daar kan ik mezelf wel mee identificeren.

5. Wat staat er boven aan de bucket list?

Ik heb niet echt een ‘bovenaan’. Wel zijn er een aantal dingen waarvan ik hoop dat ik ze binnen nu en vijf jaar kan verwezenlijken. Waaronder het teruggaan naar Aruba (voor een vakantie), mijn streefgewicht van 75 kg halen, een eigen bedrijfje hebben en rondreizen door Zuid Spanje.

6. Voor wat mogen ze jou ‘s nachts wakker maken?

Wanneer er iets is met mijn familie en/of goede vrienden dan mag je me altijd wakker maken. Voor een reisje/uitstapje ergens heen ook. Eigenlijk ben ik niet zo moeilijk met wakker maken. Al moet je me wel altijd even de tijd geven om te acclimatiseren.

7. Wat is je grootste angst?

Mijn grootste angst is eigenlijk dat mijn depressie weer terug komt. Ik ben eindelijk na veel bloed, zweet en tranen van mijn postnatale depressie af. Alleen ik weet dat de kans op herhaling groot is. Die angst neem ik elke dag met me mee. Een andere angst is het kwijtraken van mijn dochter. Deze angst zit heel diep omdat ze al eens op het randje van de dood heeft gelegen.

8. Is er iemand die je weleens flink door elkaar zou willen schudden? En waarom?

Ik zou de mensen door elkaar willen schudden die veilig achter hun computertje de meest beledigende, haatdragende dingen zeggen over andere via het internet. Ik lees elke dag weer reacties van mensen op anderen waarvan ik me afvraag of ze dat ook zouden zeggen recht in hun gezicht. Waar is dat ‘leef en laat leven’ gebleven? Mensen hebben tegenwoordig direct hun mening over iemand klaar en kunnen echt de lelijkste dingen zeggen.

9. Wat is je eerste herinnering van toen je nog klein was?

Poeh dat is een lastige. Want sommige dingen zijn mij zo vaak verteld dat ik er een beeld bij heb waardoor het wellicht op een herinnering lijkt. Dat onderscheid kan ik dus niet goed maken. Maar wat ik me wel echt heel goed kan herinneren is het ‘tussen de middag’ eten bij mijn opa en oma. Vanuit school ging ik samen met mijn broertje naar hen toe en dan kregen we een heerlijk sop eitje van mijn oma met brood. Zij maakte dit altijd met enorm veel boter zodat je de boterhammen niet alleen in het eigeel kon soppen maar ook in de ‘jus’. Echt heerlijk! En altijd enorm gezellig!

10. Als je er voor kon kiezen om voor altijd dezelfde leeftijd te hebben, hou oud zou je dan zijn en waarom?

Als die leeftijd betekent dat de rest van mijn leven wel is doorgegaan zoals het nu is gegaan dan zeg ik 25. Waarom deze leeftijd? Nou in eerste instantie omdat ik toen op Aruba woonde en dit mij echt gevormd heeft. Daarnaast is 25 ook een leeftijd waarbij je niet meer te jong bent en dus gewoon serieus genomen wordt. Maar je bent ook weer niet ‘te oud’ om bepaalde dingen te doen.

11. Wat is het moeilijkste wat je ooit hebt gedaan?

Het moeilijkste wat ik ooit gedaan heb is de beslissing maken om met een oude vriendin te breken. We waren al vanaf jongs af aan vriendinnen en ik durfde eigenlijk niet zo’n lange vriendschap te beeindigen. Maar na veel verwijten die totaal niet klopten en beledigingen besloot ik om toch voor mezelf te kiezen. Dat had ik eigenlijk al veel eerder moeten doen want het was een terugkerend iets in onze vriendschap. Ze vrat enorm veel energie van me maar waardeerde niet wat ik voor haar deed en gedaan had. Ik heb er soms nog moeite mee overigens.

12. Ben je weleens met de politie in aanraking geweest?

Ja, maar alleen als slachtoffer.

13. Wat is het slechtste kado wat je ooit hebt gekregen?

Echt een slecht cadeau kun je het niet noemen aangezien de bedoeling vast erg goed was, maar ik ben bezig met afvallen en krijg dan chocolade cadeau of allemaal ingrediënten om een cake te maken (met stroopwafel). Super lief hoor en ik heb de cake ook gebakken en direct weggegeven.

14. De raarste plek waar je ooit wakker werd?

Oeh, ik denk dat de raarste plek waar ik ooit wakker werd naast een zwembad van een hotel waar ik niet verbleef was. Op Aruba (ja sorry ik heb hier gewoon de gekste dingen beleefd haha) gingen we wel eens ‘s nachts poolhoppen wat inhield dat we dan de hotels af gingen en daar gingen zwemmen. Zodra er dan een bewaker aan kwam gingen we vlug naar de volgende. Maar ben dus toen ook op zo’n strandbedje gaan liggen samen met een vriend en daar in slaap gevallen. We werden wakker door de zaklamp van de bewaker haha.

15. Welk raar/vreemd kunstje kan jij? ( foto of video als bewijs)

Ik kan eigenlijk niets bedenken.

Extra vraag bedacht door de vorige blogger waar ik 15 vragen aan stelde.

Je hebt een peuter, die hebben wel eens peuter-puber gedrag, hoe ga je daarmee om?

NIET! Serieus ik blijf het echt enorm moeilijk vinden om daarmee om te gaan. Vooral omdat bij mijn peuter op dat moment niets doordringt dus ik kan wel iets tegen haar zeggen op een rustige en kalme manier. Maar dat komt dan toch niet binnen. Meestal laat ik haar dan uitrazen/huilen en neem ik haar daarna bij me waarna we het bespreken. Maar ik zit ook regelmatig met mijn handen in mijn haar en enorm mijn best te doen mijn geduld niet te verliezen haha. Als mijn man thuis is kan ik ook goed even weglopen zodat ik zelf niet puber gedrag ga vertonen haha.

Dit waren de “15 vragen aan” voor deze week, volgende week weer een nieuwe editie. Lees je dan ook weer mee?

 

9 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.