6 tips voor het kopen van een nieuwe stofzuiger

2 0

Mijn stofzuiger, zo trouw als een hond

Volgens mij is de stofzuiger die ik nu in huis heb zo’n 10 jaar oud en doet het nog best goed. In al die jaren heb ik geen enkele keer ruzie met mijn goede vriend gehad en is hij zo trouw als een hond geweest. Maar toch heb ik een onverklaarbaar gevoel dat het binnenkort zomaar eens over zou kunnen zijn en meestal is mijn gevoel juist. Stiekem ben ik dus al rond aan het kijken naar een nieuwe zuigvriend. Hallo kijken mag maar aanraken (nog) niet.

Stofzuigers zijn er in alle soorten en maten, maar waar let je nou op wanneer je er eentje wilt aanschaffen? Ik heb een aantal belangrijke tips voor je op een rijtje gezet.

Tips voor het kopen van een stofzuiger

1. Hoeveel liter lucht de stofzuiger per seconde zuigt wordt aangegeven met watt. Hoe hoger het watt getal hoe sterker de zuigkracht van de stofzuiger. Heb je huisdieren dan moet je er sowieso voor zorgen dat je een stofzuiger koopt met een sterke zuigkracht.

2. Er bestaan stofzuigers die bijna 10 kilo wegen, en als je dan een huis hebt met meerdere verdiepingen sjouw je jezelf een breuk. Dus op het gewicht letten is ook erg belangrijk.

3. Zijn er mensen in huis die last hebben van een allergie dan kun je het beste een stofzuiger kopen met een HEPA filter. Deze filter houdt meerdere kleine stofdeeltjes vast en zorgt ervoor dat de lucht in huis schoner blijft. Daar komt ook nog eens bij dat je de HEPA filter kunt wassen.

4. Een energiezuinige stofzuiger is goed voor het milieu én voor je jaarlijkse energierekening. Let daarom op het energielabel. Als er een A op staat zit je goed.

5. Zelf vind ik het zwaar irritant wanneer ik lekker aan het stofzuigen ben, ik moet stoppen omdat ik niet verder kan door de korte snoer. Dus bij de volgende stofzuiger wil ik graag een langere. Of je kunt natuurlijk ook voor een snoerloze gaan.

6. Let ook op welke opzetborstel je gaat gebruiken. Je wil geen krassen maken op je laminaat, plavuizen of parket. Gelukkig zijn er losse geschikte opzetborstels verkrijgbaar.

Keuzes

Ik weet nog niet welke zuigvriend ik wil. Wil ik eentje zonder stofzak of met, wil ik een draadloze of met snoer… Keuzes, keuzes! Eigenlijk zou het best fijn zijn als ik gewoon zo’n robotstofzuiger zou hebben. Opladen, tijd instellen en je hebt er geen omkijken meer naar. Maar de prijs vind ik niet zo aantrekkelijk, ze zijn nogal duur dus dat gaat hem niet worden.

Mocht jij nog tips hebben, let me know dan plaats ik hem erbij!

Foto stofzuiger via Shutterstock

2 Comments
 • Lisette
  mei 3, 2017

  Wij hebben toevallig net een nieuwe momenten kopen. Ik keek er ook naar wat de geluids hardheid is. Mijn oude maakte zoveel herrie. Dat vind ik wel fijner dat deze nu wat zachter is. Succes met je keuze.
  Lisette onlangs geplaatst…Jurkjes!My Profile

 • Els
  mei 6, 2017

  Een korte snoer is inderdaad erg irritant, daarom kochten wij er eentje zonder snoer :-). Zo fijn!
  Els onlangs geplaatst…Tutorial #41: Muis van vilt ★My Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.