Stilte is gezond

1 0

Stilte in huis

Tot een paar jaar geleden toen mijn kinderen nog niet op de middelbare school zaten nam ik in schoolvakanties regelmatig vrij. Ze waren toen nog te jong om alleen thuis te blijven. Inmiddels zit de jongste op de middelbare en mijn oudste op het MBO, ik heb er in de vakanties niet echt meer omkijken naar dus denk ik de laatste wat vaker aan mezelf en vind ik het fijn om zo af en toe vrij te nemen terwijl ze gewoon lekker op school zitten. Uitslapen, mijn eigen ding doen, alles op mijn gemak en vooral genieten van de stilte in huis.

Tot rust komen

Ja echt waar ik kan echt genieten van de stilte in huis. Bewust zijn van het moment dat er geen geluiden om me heen zijn en helemaal tot rust komen. Bij onze buren is het overdags ook echt stil omdat ze allemaal aan het werk zijn, en ik woon in een hofje waar weinig verkeer komt dus hebben we eigenlijk geen last van geluidsoverlast. Weet je hoe fijn dat is?

Stilte is gezond

We leven in een wereld vol geluid. Televisie, muziek, auto’s, brommers, gesprekken en ga zo maar door. We leven waar stilte niet bestaat. Elke dag 5 minuten stilte kan al heel wat verandering brengen. Het helpt je kalmer te worden en je gedachten op een rijtje te zetten. Het helpt je ook om meer in het hier en nu te leven. Stilte verbetert onze gevoeligheid en empathie, je hebt minder stress en maakt betere beslissingen. Stilte is gezond!

Mediteren

Ik weet nog toen ik een paar geleden een burn-out kreeg dat het altijd zo druk was in mijn hoofd, ik wilde zo graag rust en vrede in mijn koppie. Iemand raadde me aan om te gaan mediteren, en ik dacht pfff ja hoor ik en mediteren tuurlijk… Maar uiteindelijk ben ik me toch gaan inlezen en voor ik het wist zat ik in de slaapkamer op bed te mediteren. In het begin ging het moeizaam, mijn gedachten dwaalden steeds af, maar na een tijdje door te hebben gezet lukte het mij ook om mijn hoofd leeg te maken. En ineens begon ik van de stilte te houden. Daarom vind ik het zo fijn om af en toe helemaal alleen thuis te zijn, helemaal niets, behalve mezelf en de rust. Zo fijn!

Kan jij ook zo genieten van de stilte?

Uitgelichtte stockfoto van Luna Vandoorne

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.