Philodendron white wave, deze wil jij ook hebben!

By 0 0

Philodendron white wave

Bij de meeste mensen bestaat het leven uit, work, eat, sleep, repeat. Bij mij bestaat het leven uit, work, eat, plants, sleep, repeat. Ik denk dat ik nu rond de 50 planten in huis heb staan. Als het aan mij zou liggen worden dat er nog veel meer, maar ik heb met mezelf afgesproken om voorlopig geen planten meer te kopen. Voor even dan he…. Tot nu toe hou ik het goed vol, want de afgelopen tijd heb ik geen groene vriendjes meer gekocht. Maar planten krijgen mag natuurlijk wel!! Van mijn nichtje kreeg ik een prachtige Watermelon Peperomia voor mijn verjaardag en via een geweldige samenwerking met de webshop Plant Rebelz mocht ik een mooie plant uitkiezen. Ik koos voor de gave Philodendron white wave birkin, die had ik nog niet in mijn collectie.

philodendron white wave

Over de unieke Philodendron white wave

Een nieuwe Philodendron soort die zijn naam Birkin heeft te danken aan de bekende designertas van Hermes. De plant is ontstaan ​​door een spontane mutatie van de Philodendron Rojo Congo en bestaat niet in het wild. Deze prachtige unieke plant, is gekenmerkt door mooie witte strepen die adembenemend afsteken op de donkere groene bladeren. De jonge bladeren beginnen groen en hoe ouder de plant wordt hoe meer strepen er op de bladeren komen en hoe witter ze worden. Ik kan dan ook echt niet wachten op hoe mijn Philodendron white wave er over een tijdje uit zal zien.

philodendron white wave

Verzorgingstips Philodendron

Zoek het liefst een plekje uit met indirect licht of half schaduw. De Philodendron heeft niet zo heel veel licht nodig, dus zet hem niet in de volle zon. Helaas is de White Wave een langzame groeier, dus je zult veel geduld moeten hebben voor hij nieuwe bladeren laat zien. Maar als je hem goed verzorgd dan zal hij je langzaamaan verassen met mooie donkergroene bladeren en de prachtige witte strepen. Houdt de grond vochtig maar niet te nat. Hou dit goed in de gaten. Check met je vinger, die je in de aarde stopt of de aarde droog of nog nat/vochtig is. Is hij droog dan mag hij weer water, is de aarde nog vochtig dan wacht je nog even. Hij houdt niet van natte voeten en op wortelrot zit je ook niet te wachten. Betreft voeding geven, in de herfst en winter hoef je de plant niet bij te voeden, in deze maanden gaan de planten in rust zodat ze in de lente en zomerperiode weer lekker volop kunnen groeien. Dit is overigens ook de periode waar je wel bij kan voeden.

Philodendron birkin

Plant Rebelz

De plant is verkrijgbaar bij Plant Rebelz  op de unieke plantenafdeling. Zeker een aanrader om daar planten te shoppen. De Pilodendron was perfect en stevig verpakt. Geen rommeltje toen ik de doos openmaakte. Altijd fijn als je ziet dat je plant nog heel is. Bella en Lola waren ook heel tevreden met de doos.

Philodendron white wave

Philodendron white wave

Philodendron white wave

 

Shop jij weleens planten online?

Deze blogpost is tot stand gekomen via een samenwerking waar ik een product voor heb gekregen om eerlijk te reviewen.

Lees ook mijn andere blogposts betreft planten.

Philodendron white wave birkin

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.