Badkamer renovatie op mijn wensenlijstje

By 0 0

Badkamer renovatie

Al vanaf het begin dat we in dit huis wonen hebben we in de badkamer last van hevige schimmel. We hebben geen raam in deze ruimte dus echt goed ventileren is geen optie en het afzuigsysteem doet ook niet echt wat het moet doen. Natuurlijk kunnen we na het douchen de deur openlaten maar ook dat helpt niet veel. We blijven nog steeds met het probleem in onze maag zitten. Regelmatig heb ik contact met de woningstichting en die zeggen, goed ventileren mevrouw. Ja alsof ik dat al niet al die jaren aan het doen ben. Ventileren, anti-schimmel middelen, speciale verf, het blijft terugkomen. De laatste keer dat ik ze belde kregen we eindelijk eens een keer een ander antwoord. We kunnen onze badkamer laten renoveren, maar dan renoveren ze hem wel in de originele staat. Oftewel het ligbad eruit die de vorige bewoner heeft geplaatst en dan moet ik ook nog eens afscheid nemen van de mooie grijze tegels. Slik, stof tot nadenken want we kunnen dan ook een aantal dagen niet thuis douchen. En ik heb echt wel een verkwikkende douche nodig in de ochtend. Pffff ik ben nog niet klaar voor deze badkamer renovatie.

Badkamer renovatie Badkamer renovatie

De badkamer hoe het was toen we het huis gingen bezichtigen. Perfect, zonder schimmel.

Inspraak in badkamer renovatie?

Ook al ben ik er nog niet klaar voor, toch denk ik er weleens aan hoeveel meer ruimte we zullen hebben wanneer het ligbad eruit is. Veel zal het niet schelen, maar toch… Er past dan wel een kast in waar ik de handdoeken en badlakens in op kan bergen. Toiletspullen zijn dan ook mooi uit het zicht. Ik hoop echt dat wij zelf ook wat inspraak hebben in hoe het er na de renovatie uit komt te zien. Het zou fijn zijn als we dan een douchecabine mogen uitkiezen, deze zijn ook nog eens heel makkelijk te plaatsen omdat het complete douchecabines zijn. Scheelt tijd en kosten lijkt me voor de gevreesde badkamer renovatie. Over de tegels op de muur wil ik nog geeneens nadenken, we zullen wel het goedkoopste van het goedkoopste krijgen, zo werkt het bij huurwoningen toch? Maar goed, aan de ene kant vind ik dat ze ons wel wat verschuldigd zijn na al die jaren last te hebben van schimmel. We zijn trouwens niet de enige, de hele buurt heeft er last van. Er zijn ook al vele buurtbewoners bijeenkomsten geweest maar met weinig vooruitgang helaas.

Alhoewel een badkamer renovatie wel op mijn wensenlijstje staat zie ik er wel zwaar tegenop. Niet douchen, vermoedelijk ook geen wassen draaien, alle puinzooi… En waar ga ik mijn katten en hond laten? Voor hun zal het ook veel stress opleveren. Ik ga er nog eens goed over nadenken of ik dit wel echt wil doorzetten of dat we maar voorlopig even door zullen gaan met de anti-schimmel middelen en verf. Of misschien heb jij wat tips voor mij hoe we dit aan moeten pakken en zo makkelijk mogelijk door de helse badkamer renovatie door moeten komen?

Uitgelichte foto via Shutterstock.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.