Een leuk gesprek met een jongeman

0 0

Een ijsje voor deze jongeman

Laatst toen het zo warm was, die dag van 37 graden ging de bel bij ons thuis. Een jongeman in een net pak stond voor de deur, hij was bezweet en zag er door de hitte een beetje verloren uit. Hij wilde graag praten over het overstappen van energieleverancier. Normaal gesproken wimpel ik diegene af maar ik vond het zo sneu dat hij zo hard aan het werk was. In de hitte en in een heel warm net pak. Ik bood hem aan om even binnen te komen voor een ijsje en een verkoelend glas fris. Toevallig hadden wij een jaar eerder al wat fijne energie aanbiedingen voorgeschoteld gekregen en zijn we toen al overgestapt dus daar kon ik hem niet mee helpen.

Een leuk gesprek

Wel hadden we een heel leuk gesprek over zijn werk en als je dan zo met iemand aan het praten bent komt er soms ook een stukje privéleven naar boven. Hij vertelde dat hij bezig was met zijn huis op te knappen en dat hij ook graag zijn rijbewijs wilde halen. Zijn deur tot deur werk doet hij elke dag met het openbaar vervoer. Respect voor deze jongeman, in de hitte en dan nog zo hard gaan voor zijn doelen. Een rijbewijs zou voor hem vele voordelen hebben, de reistijd van plaats naar plaats is dan een stuk korter dus hij zou meer tijd over hebben om nieuwe klanten binnen te halen. 

Geld lenen

Hij dacht erover na om een lening af te sluiten en had er al heel wat informatie over opgezocht op internet. Zelf heb ik nog nooit een lening afgesloten maar weleens over nagedacht. Ik kon hem dus verder geen advies hierover geven. Wel kon ik hem doorverwijzen naar Overstappen.nl. Een website waar je genoeg informatie kan vinden over geld lenen en meer. Zij doen het voorwerk, de aanbieders en hun producten presenteren ze op een rij en geven heldere informatie. Misschien dat hij daar iets aan zou hebben. Geld lenen is natuurlijk niet wat je zomaar doet, goed inlezen met de juiste adviezen voordat je die stap neemt is heel belangrijk. 

Na halfuurtje kletsen en toen hij weer een beetje afgekoeld was ging deze gezellige jongeman weer op pad. Op naar zijn volgende mogelijke klanten. Ik hoop dat meer mensen hem een verkoelend drankje hebben aangeboden en zo zijn werkdag aangenamer hebben gemaakt.

Heb jij ook weleens van die onverwachte leuke gesprekken? 

Uitgelichte foto zakenman op dak via Khakimullin Aleksandr, Shutterstock

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.