Doelen behalen met meer structuur in mijn leven

0 0

Op een laag pitje, zo ook mijn doelen

Soms maak je dingen in het leven mee of ga je door een bepaalde periode waardoor je even stil staat in het leven. Je bent zo met andere dingen of met jezelf bezig dat je verder totaal geen vooruitgang boekt. Alles staat op een laag pitje, zo ook mijn doelen die ik wilde behalen. En op dat moment interesseert het je ook niet. Sommige dingen hebben gewoon een grote impact op je doen en laten. In mijn geval heeft onder andere ook het ouder worden en het daardoor veranderen van mijn hormoonhuishouding toch wel voor heel wat stilstand en veranderingen in mijn persoonlijkheid en mijn leven gezorgd. Op dit moment heb ik er nog geen behoefte aan om hier verder over uit te wijden. Misschien komt dat nog.

Een hele tijd was ik mijn focus kwijt. Ik heb deze nog steeds niet helemaal gevonden maar ik ben wel wakker geworden en weet dat er veel werk aan de winkel is. In de periode dat ik stil stond heb ik veel na kunnen denken. Ze zeggen weleens, hoe ouder hoe wijzer en ik ben van mening dat dat echt zo is. Ook leer je nog steeds wijze lessen door dagelijkse ervaringen.

Ik wil weer verder vooruit met mijn doelen

Het vele nadenken heeft me laten beseffen dat het leven maar kort is en als ik ergens voor wil gaan dat ik dat nu moet doen. Het klinkt heel dramatisch maar dat valt best mee. Om een start te maken heb ik wat nieuwe en nog te behalen doelen opgeschreven en vanuit hier ga ik steeds een stapje verder. Ik wil weer verder vooruit. Meer ondernemen, doelen najagen en heel belangrijk… minder op de automatische piloot. Het gaat me heel wat doorzettingsvermogen vergen, maar dat is een fijne uitdaging. Gewoon stapje voor stapje en mezelf niet al teveel pushen dan komt het wel goed.

De bullet journal methode

Een tijdje geleden was ik volop bezig met mijn bullet journal, maar al dat mooi maken, kleuren en tekenen kostte teveel tijd. Ik ben er dan ook achter gekomen dat een basic bullet journal meer mijn ding is. Naar het officiële concept van Ryder Caroll. Het kost minder tijd en schept orde in de chaos en dat heb ik zo hard nodig. Momenteel ben ik het boek van Ryder Carrol aan het lezen. De bullet journal methode. Het verleden vastleggen, het heden organiseren, de toekomst plannen.

Hij legt je zijn filosofie uit en laat zien hoe je je gedachten kunt ordenen, hoe je nieuwe dagelijkse routines kunt ontwikkelen en vage projecten in haalbare doelen kunt veranderen. Zowel op je werk als in je privéleven. Op internet heb ik talloze blogs en filmpjes gekeken over de bullet journal maar dit boek komt echt als geroepen. Dit is de perfecte werkwijze voor mij. Goed en duidelijk uitgelegd en heel veel momenten in het boek laten je ook nog eens goed nadenken. Tot nu toe heb ik het boek alleen gelezen. Ik ben nog tot en met volgende week bezig met een klein persoonlijk project, waar ik hopelijk volgende week na positieve uitkomst ook meer over kan vertellen. En daarna ga ik het boek nog eens lezen en dan ook echt met de opdrachten beginnen die in het boek staan. Mijn ervaringen en voortgang zal ik zeker met jullie delen, zo ook mijn lijstje met doelen. Op naar meer structuur in mijn leven en meer rust in het koppie. Ik heb er weer zin in!

Uitgelichtte stockfoto van Silatip

Deze blogpost bevat affiliatelinks. Koop jij iets via 1 van deze links ontvang ik daarvoor een klein percentage. Dit kost jou verder niets.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.