Ik stop ermee, het is tijd om het anders aan te pakken

By 5 0

Ik stop ermee

Nee don’t worry ik stop niet met bloggen. Ammenooitniet! Ik wil het even over op hol geslagen hormonen hebben. Onderhand zou ik er een boek mee vol kunnen schrijven, pffff misschien wel twee ook. Al enige jaren leidt mijn hormoonhuishouding een eigen leven, en is het voor 99% zeker dat ik al die jaren al bezig ben met de pre-menopauze. Opvliegers, paniekaanvallen, zware mood swings, mistig hoofd, weinig energie, onregelmatige bloed irritante menstruaties en weet ik veel wat nog meer. Door de juiste voeding, extra vitaminen en mineralen hou ik de hormonen redelijk in toom en soms ook niet.

Tonnetje rond

Waar ik geen grip op heb zijn de kilo’s. Deze ondingen lijken mij erg leuk te vinden en verzamelen zich als een zwerm bijen dat doet op honing. Tonnetje rond, ja zo voel ik mij, vooral omdat ik best een klein vrouwtje ben. Gewicht is trouwens mijn hele leven al een issue geweest, en dan vaak was ik ook altijd te zwaar voor mijn korte lichaampje. Ik heb heel wat succesvolle afslank pogingen achter de rug, maar de kilo’s weten mij helaas altijd terug te vinden. Om te janken!

Emotie (vr)eten

Het leek of ik eindelijk een levensstijl had gevonden waarmee de kilo’s als sneeuw verdwenen. Koolhydraatarm/beperkt eten. De eerste poging was zeer geslaagd en ik dacht dat ik de kilo’s voor altijd had afgeschud. Helaas door teveel gas te geven op het werk én privé zat ik weer tegen een burn-out aan en ging het weer mis. Ik kwam thuis te zitten en emotie (vr)eten nam mijn leven weer over. Na een aantal maanden ging het gelukkig weer stukken beter en probeerde ik de draad weer op te pakken met het koolhydraatarm eten, ik viel 3 kilo af. Maar dat was ook alles…. Het afvallen stopte en ik kwam zelfs weer aan ook al at ik koolhydraatarm, ik ging mij slechter voelen en mijn hormonen gingen weer tegenstribbelen. Wat? Koolhydraatarm eten? Dacht het ff niet! Mijn energielevel daalde als een malle, elke dag hoofdpijn, mistig hoofd en gewoon niet lekker in mijn vel.

Ik stop ermee

Ik eet nu al een week weer normaal, gewoon koolhydraten maar wel gezond. Wat denk je? Ik heb energie voor 10, geen hoofdpijn én geen mistig hoofd. Mijn lichaam vraagt om koolhydraten, ik stop dus met het koolhydraat arme eten. Jammer, maar het werkt dus niet meer voor mij. Nu is het alleen nog zaak dat ik mijn dagelijks menu met koolhydraten zo op stel dat ik nu eindelijk weer eens ga afvallen. Dat zal een hele uitdaging worden want er moeten echt minstens 15 hele kilo’s van af, het liefst ietsje meer. Afvallen na je 40ste schijnt niet makkelijk te zijn dus dat krijg ik er ook nog gratis bij. Laat ik maar beginnen met het eerste doel en dat is 5 kilo.

Hoe ik het het ga doen moet ik nog over nadenken en menu’s uitwerken. Maar in iedergeval… Veel groente, fruit, geen suiker, koken zonder pakjes of zakjes en zo min mogelijk brood… Gewoon gezond dus. Wish me luck!

Hoe zit het met jouw hormoonhuishouding? Ben jij tevreden over jouw gewicht? 

Foto: healthy food via Shutterstock

5 Comments
 • Marieke
  februari 26, 2017

  Balen is dat zeg, als je zo ontzettend graag wil. Maar wel stoer van je dat je het dan toch weer op een andere manier gaat proberen.
  Marieke onlangs geplaatst…De Peuter TAG – Dit is GiuliaMy Profile

 • marije
  februari 26, 2017

  Goed dat je het op een andere manier gaat proberen en luistert naar wat je lichaam nodig heeft. Gevecht met de kilo’s blijft een drama.

 • Jacqueline
  februari 26, 2017

  Het afvallen schiet bij mij ook echt voor geen meter op. Bij mij komt het vooral doordat ik veel zit/lig op een dag en dus veel minder beweeg dan een gezond persoon. Ik probeer dat te compenseren door meerdere keren per week te sporten, maar nu moet ik van mijn arts hier juist een stap terug in doen. Ben dus bang dat ik zo weer ga aankomen…
  Jacqueline onlangs geplaatst…Chronisch Zieken BingoMy Profile

 • Vlijtig Liesje
  maart 1, 2017

  Mijn hormoonhuishouding is meestal redelijk rustig. En mijn gewicht is ook wel oké dankzij dagelijks hardlopen.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Waarom dragen sommige mensen nog een horloge?My Profile

 • Mitu
  maart 3, 2017

  Leuk geschreven! Wel goed hoor dat je bent gestopt met het koolhydraatarme dieet..Dat is meer omdat ik er niet in geloof! Ikzelf struggle sinds de winterfeestdagen (ahum, tis al maart) al met een paar kilo’s meer. Ben gestopt met snoepen & snacken ( zo weinig mogelijk in iedergeval hihi). De drie grote maaltijdens zijn 90% van de tijd gezond en bestaan uit plantaardig yoghurt, havermout, veel fruit, veel groenten en gezonde koolhydraten. Ik probeer van elke maaltijd iets lekkers en divers te maken, ook met weinig tijd! Haha ongevraagd advies, hopelijk heb je er wat aan 😛

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.