Deze huishoudelijke klusjes vind ik vreselijk om te doen

5 0

Huishoudelijke klusjes bij hulpbehoevenden

Eigenlijk is het nog steeds hilarisch dat ik in het verleden een best lange tijd huishoudelijk werk heb gedaan. Twee jaar lang 40 uur in de week het huis schoonmaken van hulpbehoevende mensen. Ik denk omdat het hulpbehoevende ouderen waren de reden was dat ik het zolang heb volgehouden. Ze waren zo dankbaar omdat ik de huishoudelijke klusjes deed die ze zelf niet meer konden doen. En het betaalde ook nog eens goed.

Ook thuis heb ik er een hekel aan om huishoudelijke klusjes uit te voeren. Het moet gebeuren maar ik vind het zo zonde van mijn tijd, ik heb wel wat beters te doen. Netflix kijken ofzo… De vaatwasser vullen en uitruimen of de wasmachine volgooien dat vind ik niet zo erg maar er zijn een boel huishoudelijke klusjes die ik vaak met heel veel tegenzin doe omdat ik het gewoon vreselijk vind. Ik denk trouwens dat iedereen dat wel heeft… Toch?

Deze huishoudelijke klusjes vind ik vreselijk om te doen

Badkamer schoonmaken

Dit is toch wel het meest irritante klusje ever! De tegels schrobben, de badkuip… En die lange haren van mijn dochters uit het doucheputje trekken, wat een hel!

Ramen zemen

Vroeger zeemde ik de ramen voor mijn moeder toen ik nog thuis woonde. Maar toen kreeg ik er geld voor, heitje voor een karweitje. Helaas is die tijd over en moet ik het gratis doen in mijn eigen huis. En ik heb nogal wat ramen.

Strijken

Kleding zo ophangen zodat het kreukvrij droogt, daar ben ik een pro in. En gelukkig komen de andere kledingstukken vaak kreukvrij uit de droger. En dan nog te bedenken dat er mensen zijn die hun onderbroeken strijken. Get outta here!

Was opvouwen

Ik ben zo’n iemand die in de winkel een netjes opgevouwen t-shirt uitvouwt om te kijken of de maat goed is en het dan zo weer op de stapel terug legt zonder weer goed op te vouwen. Sorry! Ik ben niet zo goed in vouwen! Origami was ook niet mijn ding op school en was opvouwen dus ook niet.

Koelkast schoonmaken

Ik doe het omdat het moet, ik wil geen wandelende champignons ofzo uit mijn koelkast zien komen. Maar wat een *piep* werk! Wanneer het eenmaal gedaan is dan is het wel weer fijn natuurlijk. Lekker fris!

Dit zijn de huishoudelijke klusjes die ik erg vervelend vind om te doen. Maar goed, wat moet dat moet. De komende maand juni maak ik het nog een stukje ingewikkelder voor mezelf. Ik maakte een soort schema met huishoudelijke klusjes in mijn bullet journal en hierover schreef ik een blog voor My lovely notebook. Ik ga een maand lang mijn bezigheden in het huishouden tracken. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat aan het einde van de maand.

huishoudelijke klusjes

Welke huishoudelijke klusjes vind jij vreselijk?

Uitgelichte foto via Shutterstock

 

Bewaren

Bewaren

5 Comments
 • marije
  mei 27, 2017

  Hahaha .. ik vind het huishouden overrated. Het wordt toch weer vies. Maar het moet helaas. Ik heb het met dezelfde klusjes als jij. Precies hetzelfde lijstje.

 • Els
  mei 27, 2017

  Allemaal ;-). Nee, zonder grappen. Ik vind de was doen het minst erg, maar de badkamer, pff. En steeds dat stof dat terug komt!
  Els onlangs geplaatst…Voorbeelden tutorial Visjes van vilt in aquariumMy Profile

 • Babs
  mei 27, 2017

  Ik heb vroeger ook schoonmaakwerk gedaan, bij bedrijven en mensen thuis. Ik maakte daar beter schoon dan thuis.
  Echt een hekel heb ik niet aan schoonmaken, maar vouwen doe ik altijd zo snel mogelijk. En inderdaad, de koelkast moet ook altijd schoon.
  Maar als het gedaan is ben ik ook weer helemaal happy 😉

 • Vlijtig Liesje
  mei 30, 2017

  Stofzuigen. En ramen lappen.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Schoonmaaksoda, gewone soda: soorten soda op een rijtje!My Profile

 • Leonie van Mil
  juni 3, 2017

  Strijken doe ik niet! Daar heb ik ook echt een hekel aan. En de badkamer en keuken moet je toch altijd weer even de tijd voor nemen. Die ik niet heb 😉
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…De 15 reisdilemma’s – tagMy Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.