Toen ik 18 was tag, even terug in de tijd naar 1992

1 0

Toen ik 18 was

Deze superleuke tag kwam ik tegen bij Merel en is bedacht door Malou. Ik dacht meteen, deze tag moet ik invullen. Ik vind het heerlijk om af en toe terug in de tijd te gaan en dromen over toen ik nog fris en fruitig was. En 18 was gewoon een geweldige leeftijd. Deze “toen ik 18 was” tag is mij dus op het lijf geschreven.

In welk jaar was jij 18?

In 1992 bereikte ik de magische leeftijd, 18 jaar. Wat had ik hier lang op gewacht! Wat was ik blij, maar wat zag ik er nog als 15 uit.

Zat je nog op school? Zo ja, wat deed je?

Ja ik zat net in mijn derde en laatste jaar op het Zadkine college in Rotterdam. Ik volgde een KMBO secretariële opleiding. Een wonder dat ik dat jaar mijn diploma binnenhaalde, aangezien ik stappen en losgaan veel leuker dan school vond. Ik ging vaak stappen op donderdagavond soms ook weleens op een woensdag. Kwam tegen 4 uur ‘s nachts thuis, sliep tot 7 uur en daarna zat ik gewoon weer om half 9 in de schoolbanken. Het is weleens voorgekomen dat ik af en toe een dutje deed met mijn hoofd op mijn bureau. Het interesseerde de leraren geen hol, die waren toentertijd nog erg makkelijk. Spijbelen was dus ook mijn favoriete hobby.

Werkte je?

Nee op dat moment niet, ik kreeg eindelijk studiefinanciering en had een OV kaart dus werken vond ik blijkbaar niet nodig. En school was trouwens al zwaar genoeg, lol!

Had je een relatie?

Nope, ik was young, single and free, heerlijk!

Wat deed je het liefst in je vrije tijd?

Chillen in het centrum van Rotterdam met mijn girls. Vaak zaten we met een grote groep op de doelen. Dat was echt de hang out en place to be. Ook uitgaan deed ik maar al te graag, drankjes doen en lekker dansen op swingbeat en hip hop.

Een foto van toen ik 18 was

toen ik 18 was

Op de bovenstaande foto was ik net 18 volgens mij, ik was geen gabber maar ik droeg wel een aussie.

toen ik 18 was

Hier was ik nog steeds 18, heel veel afgevallen en had ik een pony geknipt. Ja die pony was mode toen, niet lachen! Naast mij één van mijn besties, ik was 4 toen ze bij mij in de straat kwam wonen en we zijn nog steeds dikke vriendinnen. Nu al zo’n 39 jaar.

Wat is je leukste herinnering uit 1992?

Het uitgaan, de lol die ik heb gehad. Als het kon zou ik ook echt een dag terug in die tijd willen gaan. Nog op school zitten, doen wat je zelf wilt, denken dat je de hele wereld aan kunt. Na mijn 18de werd het leven toch echt veel serieuzer.

Zijn er dingen die je anders zou doen als je het over mocht doen?

Oh yes! Niet erg veel maar toch echt wel mijn rijbewijs halen in plaats van al mijn geld verbrassen aan de duurste nikes en merkkleding. Ook zou ik mezelf verplichten om gezonder te eten, want mijn eetpatroon die tijd was om te janken.

Als je één dag terug in de tijd zou mogen gaan en weer 18 jaar zou zijn, wat zou je dan doen?

Hangen in de stad, al die leuke mensen die ik toen heb ontmoet weer tegenkomen. Lekker stappen en onbezorgd genieten van het nutteloos chillen.

Wat zou je willen zeggen tegen je 18-jarige zelf?

Girl do your thing! Geniet en eet gezond!

Toen ik 18 was, zo’n geweldig toffe tijd, zoveel leuke mensen leren kennen. Konden we maar terug in de tijd, ik zou het precies hetzelfde weer over doen.

Kan jij je nog veel dingen herinneren van toen je 18 was?

Uitgelichte foto Finally 18 via shutterstock.

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.