15 vragen aan Marthe van Paperbreaks

12 0

15 vragen aan een blogger

Normaal gesproken stel ik elke donderdag “15 vragen aan” een collega blogger. Maar ik heb 2 donderdagen gemist door mijn vakantie dus gooi ik hem deze keer lekker op zondag online. De vragen zullen niet speciaal blog gericht zijn. Het kunnen gekke vragen zijn, serieuze vragen…. Noem maar op. Door middel van het bekijken van zijn of haar blog en social media kanalen bedenk ik 15 vragen die mijn collega blogger mag beantwoorden. Ben jij ook altijd nieuwsgierig naar de persoon achter een blog? Lees dan elke week de antwoorden op de uiteenlopende vragen die ik stel in “15 vragen aan”.

Vandaag de beurt aan Marthe van Paperbreaks. Op Paperbreaks blogt zij over haar leven met een militair, de voorbereidingen voor het vertrek naar Aruba en over haar schattige dochter.

1. Kan je als eerste iets meer over jezelf vertellen. Ben je verliefd, verloofd, getrouwd, kids? Hoelang blog je al, waarom ben je gaan bloggen. Wat doe je naast het bloggen?

Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren, vooral omdat ik heel veel dingen wil onthouden haha.. Er liggen dan ook heel veel notitieboekjes hier in huis. Bijna twee jaar geleden ben ik met mijn blog begonnen, omdat ik het schrijven wilde verbeteren en benieuwd was of andere mensen het leuk vonden om te lezen. Toen ik zwanger bleek te zijn was het gelijk een leuke manier om iedereen op de hoogte te houden. Op mijn veertiende werd ik verliefd en met diezelfde jongen ben ik nu inmiddels twee jaar getrouwd! We wonen in een klein stadje in Brabant, hebben een hond, twee katten en drie kippen. Daarnaast werk ik al ruim vier jaar bij een dierenartsenpraktijk als paraveterinair.

2. Jouw man is marinier, hij is vaak van huis weg. Went dat ooit?

Nee eigenlijk niet. Al merk je wel dat je je grenzen verlegt. Ik vind het nu pas echt moeilijk worden als hij zes weken of langer weg is. Maar echt leuk vind ik het eigenlijk nooit. Soms is hij ineens een paar maanden achter elkaar thuis (dan werk ik gewoon op de kazerne in Doorn), dan is het daarna weer even wennen als hij dan weer voor een paar weken weg moet.

3. Je hebt een hond en katten maar ook kippen. Hoe ben je op het idee gekomen om kippen te gaan houden?

Een vriendin van mij heeft kippen rondlopen en dat is zo gezellig! Dus toen we van ons appartement verhuisde naar een huis met tuin zag ik mijn kans schoon 😉 Jasper was op het moment van de verhuizing niet in Nederland, dus toen hij drie weken later thuis kwam waren ze er, hij is niet echt dol op kippen (vind ze zelfs een beetje eng) maar inmiddels is hij er wel aan gewend. Geen idee waarom maar het is echt heel leuk. En de verse eitjes zijn mooi meegenomen natuurlijk.

4. Volgend jaar vertrekken jullie voor een jaar naar Aruba. Stel dat je het er zo naar je zin hebt, zou je dan overwegen om daar voorgoed te blijven?

Ik weet natuurlijk niet hoe de dingen gaan lopen, maar ik denk het niet. Ik ben gek op de winter, vooral het knusse sfeertje wat daar bij hoort. Dat heb je daar niet omdat het altijd bloedheet is. Ik hoop dat ik na dat jaar een beetje van de relaxte mentaliteit mee hier naartoe kan nemen. En extra kan genieten van warme chocomel onder een kleedje op de bank.

5. Je maakt kaarten en verkoopt deze op je website. Heb je een opleiding gevolgd in de grafische richting?

Ik heb altijd graag getekend maar heb geen opleiding ervoor gevolgd. Iets wat ik wel overweeg ooit nog te doen. Misschien wel volgend jaar als we op Aruba zitten. Sowieso een mooi moment of eens even te bedenken, hoe ik de dingen die nog wil, ga bereiken.

6. Welke dingen kun je echt niet missen uit Nederland wanneer je in Aruba bent?

Ik ben zo ontzettend blij dat we eens samen ergens naartoe gaan en ik Jasper niet hoef te missen, dat ik me over de rest eigenlijk niet zo druk maak. Natuurlijk ga ik m’n familie en vrienden missen, maar volgens mij komen ze allemaal wel een keer langs dus ik kijk er heel erg naar uit om ze te laten zien waar we dan leven. Wat betreft spullen of eten ben ik niet echt ergens heel erg aan gehecht. De afgelopen jaren heb ik wel geleerd dat een compleet gezinnetje echt nergens tegen op kan.

7. Hoe zie jij jezelf over 10 jaar?

Over tien jaar heb ik hopelijk nog meer kinderen. Drie of vier, daar zijn de meningen hier nog over verdeeld en we zien wel wat ons gegund is. Mijn doel is om vanuit huis mijn geld te kunnen verdienen zodat ik thuis kan zijn als de kinderen uit school komen en ik echt kan doen waar m’n passie ligt. Schrijven en/of illustreren.

8. 365 things i love about you, de glazen pot met kleine briefjes te zien op je Instagram. Heb je de pot vol gekregen? Kun je vertellen wat er op 1 van de briefjes stond?

Ja ik heb hem wel vol gekregen en het was de bedoeling om hiermee aan te geven dat het om de kleine dingetjes gaat. Op één van de briefjes stond ‘Hoe we elkaar keer op keer beloven niet te dik te worden’. We sporten nog steeds een paar keer in de week samen. Om fit te blijven, om genoeg energie te hebben om leuke dingen samen en nu ook met ons dochtertje te kunnen doen. Daarnaast vind ik dat je binnen je relatie altijd je best voor elkaar moet blijven doen, zowel innerlijk als uiterlijk.

9. Stel je bent arm, geen geld voor eten en kleding.

Wat zou je doen? Hoe zou je toch aan eten proberen te komen?
Ik zou Jasper op pad sturen haha.. Die heeft wel geleerd hoe je in de natuur aan je eten moet komen.

10. Op jullie trouwdag droeg je cowboy laarzen onder je trouwjurk. Heb je ze de hele dag gedragen?

Ja! En het was heerlijk! Ik was zo blij dat ik niet heel de dag op hoge hakken heb moeten lopen. Voor ’s avonds had ik nog mooie slippers gekocht, voor tijdens het feest, maar ik heb ze niet eens hoeven gebruiken. Bijna niemand wist het dus het was leuk om die verbaasde reacties te horen toen ik tijdens de ceremonie ging zitten en ze mijn schoenen zagen.

11. Wat wens jij je kindje toe voor de toekomst? 

Ik wens haar toe dat ze echt zichzelf kan zijn, niet onzeker is over haar dromen en ze, wat het ook mag zijn, achterna gaat. Ik hoop dat ze gepassioneerd is en lief kan hebben.

15 vragen aan
12. Heb je een wens die eigenlijk te gek voor woorden is?

Nee niet echt. Ik geloof dat alles mogelijk is. Al voelt de wens om te kunnen leven van schrijven soms onmogelijk..maar dat heeft meer te maken met onzekerheid dan dat ik denk dat het echt niet kan. Toch een kwestie van doen.

13. Als je mocht kiezen, liever grote borsten of liever dikke billen?

Dan kies ik toch voor grote borsten, al zit daar ook een grens aan natuurlijk haha..

14. Je mag voor 1 dag miljonair zijn, wat zou je allemaal uitspoken?

Ik zou een chalet kopen ergens aan het water. Die ik helemaal in zou richten, met een super grote bank, een grote tafel voor het raam en een koelkast voor vers eten! En ik zou gaan reizen, naar de verste uithoeken waar je alleen kan komen met een klein privé-vliegtuigje en een gids. En degene die willen mogen mee.

15. Wat is je favoriete plekje in huis? (foto) En waarom?

Dat is toch de bank, die staat voor het raam waardoor ik zo de straat in kan kijken. Wat is nou leuker dan mensen kijken?! En in de winter zit ik lekker dichtbij de kachel.

15 vragen aan

Marthe bedankt voor het beantwoorden van de 15 vragen aan. Super leuk om te lezen! 

Donderdag weer een nieuwe blogger met weer uiteenlopende vragen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

12 Comments
 • Babs
  augustus 14, 2016

  Wat een leuke vragen en antwoorden! Briljant, cowboylaarzen onder je bruidsjurk. Vaak heb je geen voeten meer over na zo een dag, heel gewaagd en apart. hou ik wel van!
  Babs onlangs geplaatst…KeeK op de Week 33- Zen, Zeevruchten en zielige MarieMy Profile

  • Savethemama
   augustus 15, 2016

   Ja ik vind het ook een geweldig idee de cowboylaarzen.

 • Nesrin
  augustus 14, 2016

  Leuke vragen! Nummer 9 😉 ik zou ook mijn op pad sturen om te jagen.
  Nesrin onlangs geplaatst…Zelf gezonde courgette chips maken koolhydraatarm en veganMy Profile

  • Savethemama
   augustus 15, 2016

   Haha die mannen weten wat!

 • YuSt
  augustus 14, 2016

  Je stelt altijd zo’n mooie vragen! Ik lees met veel plezier de stukjes.
  Zo lees je de leukste dingen! Wat gaaf bij de Marine, dat was een droom die ik had als meisje. Op een boot… Na een bijna dood ervaring onder water, was dat heel snel over.
  YuSt onlangs geplaatst…Swatched-it | KOH | Dirty Pink | Koh nagellakMy Profile

  • Savethemama
   augustus 15, 2016

   Fijn dat je met plezier leest, goed om te horen!

 • Jacqueline
  augustus 14, 2016

  Wat een leuke vragen (en antwoorden)! Je ziet echt dat je je van tevoren in Marthe verdiept hebt.
  Jacqueline onlangs geplaatst…RolstoeltasMy Profile

  • Savethemama
   augustus 15, 2016

   Erg leuk om zo meer te weten te komen over degene achter hun blog

 • Cindy - levenalsmama.nl
  augustus 15, 2016

  Leuke vragen heb je bedacht. Grappig van die schoenen onder haar trouwjurk. Ik had er ook bewust voor gekozen geen hakken maar comfortabele schoenen te dragen dus ik liep de hele dag op paarse vans! 🙂
  Cindy – levenalsmama.nl onlangs geplaatst…En toen zaten we alwéér in het ziekenhuis…My Profile

  • Savethemama
   augustus 15, 2016

   Oh ook gaaf paarse vans!!

 • Nicole
  augustus 16, 2016

  Wat een geweldige vragen weer. En ik ga deze blog zeker volgen want heb zelf bijna een jaar op Aruba gewoond en mis het enorm haha. Al wilde ik daar ook weer niet voor altijd wonen want mijn familie/vrienden zijn niet langs geweest alleen mn ouders, broertje en tante. Want het bleek toch te duur te zijn enzo.
  Nicole onlangs geplaatst…Weight Watchers update #9 | verschil in gewicht en foto’sMy Profile

  • Savethemama
   augustus 16, 2016

   Ik blijf het leuk vinden om steeds weer nieuwe vragen te bedenken. Leer nu ook weer nieuwe blogs kennen super leuk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.