Fitbit, ik kan niet meer zonder dat ding

4 0

Fitbit charge 2

Sinds begin januari ben ik in het bezit van een “Fitbit charge 2”. Eigenlijk zou ik hem van mijn man voor kerst krijgen maar die zag er van af omdat hij dacht dat het weer iets zou zijn waar ik twee keer naar zou kijken en daarna nooit meer. Achteraf gaf hij toe dat hij zich niet had verdiept in wat een Fitbit precies was en wat het zou kunnen doen voor mijn gezondheid. Tja helaas te laat voor mijn portemonnee, want toen had ik hem zelf al gekocht. Soms moet je jezelf gewoon een mooi kado geven.

Sinds ik de Fitbit heb draag ik hem bijna non stop om mijn pols. De enige momenten dat ik hem niet draag is wanneer ik ga douchen en wanneer hij opgeladen moet worden. Voor de rest, all day every day. Zelfs wanneer ik slaap.

Waarom moest ik zonodig een Fitbit hebben?

Ik moet toegeven echt mooi is tie niet, het is best een grof ding. Alhoewel… hoe vaker je hem om je pols hebt hoe mooier je hem gaat vinden. De reden dat ik hem graag wilde is om mijn dagelijkse stappen te tellen en ik wilde heel graag mijn slaapritme inzien. Aangezien het een activity tracker is zijn de andere opties die erop zitten ook mooi meegenomen. De Fitbit meet zowel jouw dagelijkse activiteiten als jouw trainingen. Bij dagelijkse activiteiten kun je denken aan het aantal stappen wat je doet, het aantal trappen die je loopt, de afstand in kilometers en hij houd ook de verbrande calorieën bij. En wanneer je te lang stil zit krijg je een melding zodat je even je beentjes kunt strekken. Er zit zelfs een optie op waarmee je ademhalingsoefeningen kan doen.

Fitbit app

Wanneer je de Fitbit met jouw telefoon verbind door middel van een app ontvang je vanaf je telefoon notificaties op het schermpje van je Fitbit. Wanneer je gebeld word zie je dit ook en ook wie jouw belt, zo ook wanneer je een sms binnenkrijgt. Deze kun je zelfs lezen op je Fitbit. Ook houd de app alles voor je bij, je slaapritme… Ben je ‘s nachts wakker geweest, heb je onrustig geslapen, hoelang heb je geslapen. Hoeveel stappen heb je gedaan, hoeveel trappen heb je gelopen en ga zo maar door. Echt super handig!

fitbit

fitbit

Ik heb mijn Fitbit ingesteld op 10.000 stappen per dag. Wanneer ik de stappen op die dag nog niet heb gehaald dan stimuleert het wel om nog een extra blokje om te gaan.

fitbit

Slapen wil ik graag 7 uurtjes per nacht, maar de laatste weken lukt me dat totaal niet doordat ik steeds spannende boeken lees die ik niet weg kan leggen. Misschien heb ik wel genoeg aan gemiddeld 6,5 uur aangezien ik niet moe ben na zoveel uurtjes slaap.

Ik ben nog steeds erg blij met mijn aankopen, geen minuut spijt van gehad en je hoeft hem maar één keer in de 5 dagen op te laden. Hoe je hem in kunt zetten wanneer je gaat sporten daar heb ik nog geen ervaring mee. Maar daar zal ik binnenkort nog een update over geven omdat ik deze week weer begin met sporten. Maar het is duidelijk dat ik niet meer zonder mijn Fitbit kan, ik voel me zelfs een beetje kaal zonder. Ik bestelde mijn Fitbit via Cool Blue en betaalde er 159 euro voor. Het is wel even een hap, maar het is het geld zo waard!

Zou jij graag een Fitbit of een andere activity tracker willen hebben? Of heb je er al eentje?

 

 

Bewaren

4 Comments
 • Jacqueline
  april 3, 2017

  Ja, die staat ook al een poosje op mijn verlanglijstje!
  Maar dat je erop kunt zien wanneer je gebeld of gesmst wordt, dat kun je hopelijk toch ook uitzetten?
  Jacqueline onlangs geplaatst…Blauwe lentejurk ChanelMy Profile

  • Savethemama
   april 3, 2017

   Ja hoor dat kun je via de app op je telefoon uitzetten.

 • Lisette
  april 3, 2017

  Leuk, ik zou er best ook eentje willen hebben. Het lijkt me stimulerend om inderdaad nog een blokje om te gaan, en dus aan je beweging te komen. En ook dat je genoeg slaap krijgt….

 • Cindy | SleutelindeTuin
  april 3, 2017

  Hi! Ik ben voor een Fitbit aan het sparen -voor de motivatie om extra te bewegen en om mijn slaap te registreren- al ben ik nog niet overtuigd voor welke. Jouw review helpt me wel weer een eind op weg?
  Cindy | SleutelindeTuin onlangs geplaatst…Plog: Foto’s in de Tuin week 13; dieren, lekker eten en goed weerMy Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.